Retoucheren – Stage Fotografie en Redactie m/v/*

Stage Fotografie en Retouche – U bent op zoek naar een professionele opleiding op het gebied van retouche en fotografie? Wij bieden hoogwaardige opleidingen voor ons bureau, van een kleine instapstage tot een langdurige stage van 6 maanden. Je leert de kunst van het natuurlijk retoucheren rechtstreeks van onze Creative Art Director. Natuurlijkheid is het allerbelangrijkste, hoe minder je ziet van de nabewerking, hoe hoger de kwaliteit van het materiaal voor de klant, maar ook voor de eindconsument.

Gelieve geen sollicitaties op te sturen, momenteel niet nodig.

Gezocht. Content Marketing Manager / Online Redacteur – Fulltime in Keulen m/v/*

Nog geen werkervaring? Content Manager Stage

Terug naar onze banen.

Retouche en Fotografie – Stage

Je zorgt ervoor dat de perfecte resultaten worden bereikt tijdens een shoot en dat deze worden geperfectioneerd in de post-processing – voor online shops, lookbooks, billboards, afbeeldingen en campagnes. Als retoucheur (mode- en reclamefotografie) ben je verantwoordelijk voor beeldcorrecties en -bewerkingen voor modellen, sedcards, reclameklanten en redactionele opdrachten (tijdschriften en dergelijke). Daarnaast moet je zowel een artistiek oog hebben voor ‘presets’ en kleurbehandelingen als een ‘commercieel’ oog voor de klant. Aan het einde van de 6 maanden durende stage kun je de functie van Junior Art Director overnemen. Wil je zelf leren fotograferen? Stuur ons uw sollicitatie.

Wij zijn op zoek naar stagiaires en trainees die zich volledig willen onderdompelen in de wereld van media, modellen & reclame! Bij CM kom je op alle terreinen en maak je kennis met alle aspecten van een modellen- en mediabureau. U zult een diep inzicht krijgen in het kantoor en de administratie, alsook in mediavaardigheden: Moderne online marketing, social media en influencer marketing, PR en nog veel meer.

✓ Kantoor in penthouse; zon en uitzicht (Keulen)
✓ Voordeel van leerbedrijf: je leert praktische know how
✓ Internationale klanten; jong en ambitieus team
✓ Stuur ons nu je sollicitatie!

Procedure en inhoud

 • Omgaan met software voor beeldverwerking en post-processing
 • Beheer van testshoots voor modellen
 • Media en projectbeheer
 • Planning, organisatie, telefoongesprekken, e-mail verkeer, Excel tabellen
 • Contactpersoon voor modellen en team
 • We investeren veel tijd in je opleiding
 • Jong, ambitieus team
 • Door de eigenaar beheerd

Vereisten

 • Betrokkenheid en onafhankelijkheid
 • Goede kennis van het Duits en het Engels
 • Goede spelling en uitdrukking
 • Communicatieve vaardigheden, zelfstandig en gestructureerd werken, verantwoordelijkheidsgevoel
 • Computer Basis
 • Idealiter snel typen of 10-vinger typen (voor e-mails, inhoud, enz.)

Taken in Retoucheren + Assistentie

 • Retoucheren en beeldbewerking
 • Assistent van de Creative Art Director
 • Redactionele voorbereiding en planning
 • Begeleidende fotoshoots
 • Verwijzing van modellen naar eersteklas fotografen voor het testen van onze modellen

Stagevergoeding

 • Stage tot 6 weken: Zonder vergoeding
 • Stage tot 3 maanden: 100 euro / maand
 • Stage tot 6 maanden: 300 euro / maand
 • Overname mogelijk

Toepassing – Contact

Stuur ons alleen een sollicitatiebrief + CV als PDF. We hebben geen certificaten of diploma’s nodig.

 1. Contactgegevens invoeren
 2. Upload sollicitatiebrief + CV
 3. Indienen

   

  Bewerbung für:

  Name:

  Alter:

  Wohnort:

  Start:

  E-Mail:

  Mobil:

  + Upload

  PDF bis maximal 8 MB.

  Upload #1 - Bewerbung

  Upload #2 - Lebenslauf

   

  Retoucheren: van opname tot foto tot levering aan de klant

  Voorbereidingen voor fotoshoots en klantenprojecten: Het team

  Aan het begin van elke campagne of project staat de voorbereiding van de fotoshoot. Een dergelijke voorbereiding en organisatie is vrij veeleisend, want het gaat erom de juiste mensen in het team te hebben. Stylisten, visagist, modellen, assistent, veel planning! Dus als je je niet alleen wilt richten op retoucheren, maar ook een beetje op fotografie en projectmanagement, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Want waar niet aan gedacht is tijdens de productie, is moeilijk te redden in de postproductie. Door een goed fototeam samen te stellen, ben je al halverwege.

  Van fotostudio tot vergadering met klant: planning

  Naast het team, gaat het ook over de organisatie van een fotostudio. Fotostudio’s hebben heel verschillende kenmerken. Aan de ene kant zijn er de verschillende lichtomstandigheden. Is er voldoende daglicht of is de zaal volledig verduisterd, is er voldoende apparatuur van de vereiste kwaliteit en wat is de uiteindelijke prijs van de studio? Klanten plannen met een vast budget, dus het is jouw taak om er het beste uit te halen. Zodra u het hele team van visagisten, stylisten, modellen enzovoort hebt gepland, maar ook de juiste fotostudio hebt gevonden, bent u klaar om te gaan. Onze Creative Art Director zal u laten zien hoe u een shoot plant en wat de belangrijkste punten zijn om rekening mee te houden bij de voorbereiding van een shoot.

  Aan het einde van het planningsproces is er het laatste overleg met de klant, waar alles wordt goedgekeurd. Alle ideeën, concepten en data, alsmede de locatie worden besproken. Zodra alles is goedgekeurd, kan de definitieve planning beginnen. Alle teamleden ontvangen een schriftelijke bevestiging en de fotostudio of -locatie wordt geboekt. De stylist zorgt nu voor de bijpassende outfits en accessoires. Klaar! Tenminste stap 1 van 3.

  Fotoshoot: De productiedag

  Zoals reeds gezegd, is het belangrijkste bij retouche en fotografie dat de basis (foto’s) al uitstekend is. Dit omvat een professionele en ervaren fotograaf, evenals een goed uitgeruste studio of de juiste apparatuur voor een binnen- (studio) of buitenproductie. s Morgens komen alle teamleden bijeen, de vaste visagiste begint met het model en de fotograaf bereidt met zijn assistenten de studio en de belichting voor. Vervolgens krijgt het model de kleren van stylisten, de klant inspecteert alles op locatie. Als er een product in het spel komt, is dat de laatste stap, de set is nu klaar en de foto kan worden genomen.

  De outfit wordt elke 15 tot 20 minuten gewisseld, bijvoorbeeld voor een online shop shoot. In een lookbook shoot, bijvoorbeeld voor foto-opnames, neem je veel meer tijd voor elk individueel stuk. Uiteindelijk heb je één of twee geheugenkaarten vol met honderden foto’s en eventueel extra videobeelden.

  Bekijken en selecteren van foto’s voor de cliënt: Aanbeveling

  Na de opname wordt het materiaal bekeken en geëvalueerd. Alle foto’s die een goede beoordeling krijgen van de fotograaf of de assistent komen op de shortlist. Een laatste blik selecteert de foto’s die naar de klant worden gestuurd voor selectie. Van de klant komt dan de selectie op dezelfde dag of iets later. Deze laatste foto’s, 5 tot 30 opnamen worden verwerkt. Dit is waar het retoucheerwerk begint.

  Hoogwaardige nabewerking en retouchering van foto’s

  Natuurlijkheid in foto’s is een eerste vereiste voor kwaliteitswerk en kwaliteit. Hoe minder nabewerking zichtbaar is in het eindresultaat, hoe hoger de kwaliteit van het werk. In ons agentschap, is kwaliteit het belangrijkste voor ons. Kwaliteit is wat ons werk onderscheidt van vele anderen en wat onze klanten gelukkig en tevreden maakt (het hoogste goed). Door meer mensen over hun merk te laten praten of de verkoop in de stadscentra of zelfs in de online winkel te doen stijgen. Bij Retouch, werk je voornamelijk op de computer. Twee, drie of vier uur lang word je ondergedompeld in het bewerken van foto’s.

  Maar bij retoucheren gaat het niet alleen om de huid, zoals bij schoonheidsfotografie, maar ook om schone vloeren en achtergronden. Kleine vlekken, veroorzaakt door schoenen of door schuren, moeten worden verwijderd. Alles moet kloppen, kleuren, lichtparameters en configuraties. U zult al deze knowhow in onze stage leren kennen. Hoe langer je daar bent, hoe meer je over het onderwerp te weten komt.

  Hoe werkt een stage in Retouch (beeldbewerking)?

  Of je er nu drie of zes maanden bent – je krijgt in ieder geval een diep inzicht! Met de drie maanden durende stage voor retouche en fotografie richten we ons erop dat je van alle gebieden iets leert en ziet hoe professionele fotografen voor reclame en mode werken. Als je een half jaar stage loopt, krijg je je eigen projecten en verdiep je je in organisatie, maar ook in beroepsuitoefening in de verschillende softwareprogramma’s die tegenwoordig in een agentschap voor fotografie en videografie worden gebruikt!

  Beroepsopleiding in retouche?

  Als u een professionele en goed gefundeerde opleiding wilt volgen, dan raden wij u een beroepsopleiding aan als managementassistent voor officemanagement of dialoogmarketing met de nadruk op fotografie, werk en projectmanagement.

  Op het speciale gebied van de beeldnabewerking bestaat er geen afzonderlijke beroepsopleiding. Vervolgens bieden wij u een beroepsopleiding aan tot assistent office management of assistent dialoogmarketing met de nadruk op fotografie, kunstaankoop en projectbeheer. Tijdens de drie jaar durende stage krijg je een zeer diep inzicht in de wereld van de fotografie, marketing en reclame. Een zeer interessante mix voor je professionele toekomst. Het leerlingschap omvat ook een uitgebreide opleiding in zakelijke vaardigheden, van klantenbeheer tot administratie en zelfs boekhouding. U leert alle belangrijke aspecten kennen, van praktische fotoshoots en reisplanning tot projectbeheer en verwerking.

  Officieel IHK opleidingsbedrijf

  Klik hier om terug te gaan naar Model Agency: Jobs

  0 antwoorden

  Plaats een Reactie

  Meepraten?
  Draag gerust bij!

  Geef een reactie