Schrijven naar een modellenbureau – sollicitatie en voorbereiding

Hoe schrijf ik een modellenbureau correct aan? De sollicitatiebrief voor modellenbureaus is erg kort, hoewel velen denken dat je eerdere ervaring of professionele fotoshoots nodig hebt. In werkelijkheid heb je niet veel nodig, alleen twee foto’s en een paar details. Laten we eens kijken hoe de perfecte model agentschap sollicitatiebrief eruit ziet.

Feit: modellenbureaus hebben weinig tijd

De belangrijkste regel is dat je je sollicitatiebrief heel kort moet houden. Want in een gerenommeerd en goed modellenbureau, komen soms 50 tot 100 sollicitaties per dag binnen. Als er maar één scout in het bureau is, heeft hij maar een paar seconden voor elke sollicitatie, naast het eigenlijke bureauwerk. Daarom moet je punten scoren met je foto, niet met een lange sollicitatiebrief.

Schrijf naar het modellenbureau: Contactgegevens en afmetingen

Uw e-mail of sollicitatiebrief dient de volgende informatie te bevatten:

 • Naam en voornaam
 • Leeftijd
 • Residentie
 • E-mail adres
 • Telefoon
 • Hoogte
 • Snoep

Deze basisgegevens horen thuis in je sollicitatiebrief van het modellenbureau.

Referenties en social media accounts

Bovendien kunt u nog een paar stukjes informatie toevoegen. Bijv.

 • URL van het Instagram-kanaal
 • YouTube-kanaal URL als je meer dan 5.000 volgers hebt
 • Ervaring, als je al banen of referenties en klanten hebt gehad
 • Referentielinks naar YouTube of Vimeo voor commercials

Meer informatie hoort zeker niet thuis in je sollicitatiebrief van een modellenbureau. Nu komen we bij de echt belangrijke stap, je foto! Ja, het enkelvoud, foto. Je hebt geen dure fotoshoot nodig, geen professionele fotograaf, gewoon jij en een vriend of vriendin, of zelfs je vader of moeder, die een goede foto van je kan maken bij daglicht. Dat is het.

Toepassingsfoto voor uw begeleidende brief

Zoals hierboven beschreven, hebben de modelscouts weinig tijd wanneer ze nieuwe gezichten zoeken. Een goed modellenbureau ontvangt gemiddeld 50 tot 100 sollicitaties per dag. Dit betekent dat de modelverkenner slechts enkele seconden heeft voor elke aanvraag en elke afzonderlijke beoordeling van de aanvraagdocumenten. Want naast het scouten van nieuwe gezichten, omvat zijn werk ook het maken van de nieuwe contracten, het plannen van de eerste shoots en het presenteren van het model aan het team. Dus waar het om gaat is je foto! In principe mag uw sollicitatie niet meer dan maximaal vier foto’s bevatten, maar één of twee is voldoende.

 • Portret foto
 • Volledige lichaamsfoto

In combinatie met je lengte, kleding en leeftijd, heeft de scout alle belangrijke informatie voor je. De beslissing duurt dan maar een paar seconden. Hoe kun je je foto’s te perfect maken?

Perfecte omgeving voor sollicitatiefoto’s

Voor uw toepassingsfoto’s moet u ervoor zorgen dat u daglicht gebruikt, omdat dit de beste lichtomstandigheden geeft en ook absoluut natuurlijke straling. Licht dat afkomstig is van lampen heeft niet de natuurlijke warmte en natuurlijk staat de lichtbron direct in de kamer, wat je ook kunt zien in de schaduwen. Daarom moet u er in de eerste stap altijd voor zorgen dat u uw foto bij daglicht neemt. Make-up moet je absoluut vermijden, elke styling die afleidt van jou en je huid, je haar, je gelaatstrekken, je proporties is te veel! Daarom moet u make-up en styling volledig vermijden. Ook kleding mag u niet afleiden, dus draagt u een zwarte broek en, als vrouw, een zwart bovenstuk of, als man, een zwart hemd. Je moet je schoenen hetzelfde houden, simpel en onopvallend. Laten we het nog eens samenvatten:

 • Foto’s bij daglicht
 • Een goede smartphonecamera is genoeg
 • Geen make-up
 • Geen styling
 • Zwarte broek, zwarte top, gewone schoenen

Dit zijn de belangrijkste feiten voor uw toepassingsfoto’s. Hiermee heb je de twee perfecte foto’s, portret en volledig lichaam. Zorg ervoor dat je op geen van beide foto’s lacht, wees absoluut niet emotioneel en kijk gewoon in de camera. Zoals ik al zei, niets mag afleiden van uw persoon, zelfs geen gebaren of gezichtsuitdrukkingen. Als je je twee foto’s hebt, kun je nog een lachende foto en een foto van opzij maken, zodat mensen je ook op je profiel kunnen zien. Dan heb je vier foto’s en de perfecte basis voor je sollicitatiebrief!

Modeltoepassing met cocaïnemodellen

Als je wilt solliciteren bij ons modellenbureau, kijken we uit naar je sollicitatie! Je hebt nu alles geleerd wat je nodig hebt voor je sollicitatie of je sollicitatiebrief voor het modellenbureau. Als je al foto’s hebt gemaakt, dan kun je je hier aanmelden als model!