Studentenstage modellenbureau: stage als modellenbureau gedurende enkele dagen/weken

Stage lopen bij een modellenbureau – Stage lopen bij een modellenbureau is voor veel studenten een absolute droom! Ook in ons modellenbureau hebben leerlingen de kans om te solliciteren naar een stage. Door de vele aanvragen kan niet iedereen een plaats krijgen. Toch loont het de moeite om een aanvraag te schrijven! Want met een beetje geluk en de juiste timing, kan het je lukken om stage te lopen bij een internationaal modellenbureau.

Stageperiode: Minstens 3 weken

Berlijn, Hamburg, München, Keulen en Düsseldorf

Onze modellen komen uit alle hoeken van Duitsland, maar onze klanten ook. Wij helpen onze klanten uit de mode-, automobiel-, elektronica-, hotel-, vastgoed- en vele andere sectoren om het ideale model te vinden voor hun volgende campagne. Tegelijkertijd is de baan van een modellenbureau erg veeleisend, je bent verantwoordelijk voor veel mensen en dus ook een soort teamleider. Of het nu gaat om klussen, briefings voor castings, reisplanning, maar ook het maken van dagelijkse foto’s en video’s hoort bij het werk. De stage is vrij veeleisend en daarom moet je als student-stagiair altijd zeer gemotiveerd zijn en zin hebben in het werk. Maar je moet wel al een zekere interesse hebben in de modewereld!

Hoe lang duurt een studentenstage?

De duur van studentenstages varieert sterk, afhankelijk van de school en het soort school. Sommige studentenstages duren maar een paar dagen en zijn bedoeld als oriëntatiedag. Andere scholen eisen vaak een stage van twee weken, waarbij je 14 dagen in het bedrijf bent en in de praktijk leert wat het betekent om met klanten te werken en om met andere mensen in een team samen te werken.

Heb ik voorkennis nodig voor de studentenstage?

Een paar dagen of weken als leerling in een modellenbureau werken is bijzonder goed om je te informeren over bijvoorbeeld je toekomstige studie of beroepsopleiding. Er wordt geen speciale voorkennis van u verwacht! Het belangrijkste is dat u gemotiveerd bent en wilt proeven van het vak. Het werk wordt heel vaak op de computer gedaan. U werkt met e-mails, grafische programma’s, maar ook met spreadsheets zoals Excel. Met name planning en coördinatie maken deel uit van deze functie.

Hoe solliciteer ik naar een studentenstage?

De sollicitatie voor een studentenstage hoeft niet zo uitgebreid te zijn als de sollicitatie voor een baan. Als u naar een gewone baan solliciteert, moet u meestal een sollicitatiebrief hebben met een lettergrootte van 10 op één DIN A4-pagina. Je moet ook een CV hebben. Hierin moet chronologisch worden opgesomd wat u tot nu toe hebt gedaan. Het academisch CV omvat alles van school en studies tot je professionele loopbaan, d.w.z. stages en banen.

Als je als student-stagiair wilt solliciteren, zijn een paar korte regels waarin je jezelf voorstelt genoeg. Schrijf iets over jezelf, je hobby’s en waarom je graag bij een modellenbureau zou willen werken! Uw sollicitatiebrief moet in ieder geval uw contactgegevens bevatten, d.w.z. uw volledige adres, telefoonnummer en e-mailadres. Vergeet niet de periode op te geven gedurende welke je de studentenstage wilt lopen. Stuur dan alles naar het desbetreffende modellenbureau. Als u specifiek bij ons modellenbureau wilt solliciteren, vindt u de contactgegevens in het hoofdmenu!