Als een model: Uw eerste stap naar modelbouw

Solliciteer als model – Heb je besloten om model te worden of wil je je modellencarrière een boost geven en professioneler te werk gaan? Ga dan op zoek naar het juiste modellenbureau. Heb je al een afspraak bij een bureau? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw sollicitatiegesprek!

Model worden – sollicitatie en gesprek

Als u bij ons wilt solliciteren, vindt u hier het formulier met uw contactgegevens, maten en een paar foto’s.

Waarom heb je een modellenbureau nodig om model te zijn?

Een agentschap is heel belangrijk voor een model omdat het je als model steunt en beschermt. Ze helpen je fotografen en banen te vinden. Of je nu geboekt wordt als model voor shoots of catwalks, het agentschap zorgt ervoor dat je er op je best uitziet.

De boekers weten hoe je je optimaal kunt presenteren met je model boek. Als “nieuw gezicht” word je door je agentschap ondersteund bij het opbouwen van je boek en je sedcard. Een zeer belangrijk punt: een agentschap beschermt u tegen dubieuze klanten en dubieuze werkaanvragen. De meeste dubieuze cliënten schrikken terug wanneer zij vernemen dat een model door een agentschap wordt vertegenwoordigd. Dit is vooral belangrijk voor een internationale carrière als model, omdat modellen in het buitenland vaak onderbetaald en uitgebuit worden.

Een gerenommeerd modellenbureau zorgt ervoor dat je niet onbetaald overwerkt, dat je niet op dubieuze wijze wordt gefotografeerd en dat je naar behoren wordt betaald en gehuisvest. Bovendien zal het agentschap van tevoren bepalen of de opdracht van hoge kwaliteit is en of u als model met de opdrachtgever in verband kan worden gebracht zonder dat uw imago daaronder lijdt. In het beste geval moet elke baan je model-kwaliteiten bewijzen en je imago positief onderstrepen.

Fotomodel Lookbook (CM Models Management)

Hoe vind je als nieuwkomer het beste modellenbureau? #1

Er zijn nu modellenbureaus in overvloed. Maar hoe vind ik een geschikt modellenbureau? En wanneer is een modellenbureau gerenommeerd? Begin je zoektocht op het internet. Het is het beste als uw agentschap in uw regio is gevestigd. Daarom moet u gewoon “modellenbureau + uw stad” in Google invoeren en door de resultaten bladeren. Aangezien het over het algemeen belangrijk is voor een model om vertegenwoordigd te zijn in de grotere “mode- & mediasteden” in Duitsland, moet u zoeken naar “modellenbureaus + Hamburg/ Berlijn/ München/ Keulen/ Düsseldorf/ Frankfurt”. Je zult wat resultaten krijgen.

De volgende horde: Hoe weet je welke bureaus serieus zijn? Een mogelijkheid: er bestaan reeds kant-en-klare lijsten van modellenbureaus op internet die voortdurend worden bijgewerkt, bijvoorbeeld de Vogue-lijst. U kunt ervan uitgaan dat alleen bekende en gerenommeerde bureaus in de lijst zijn opgenomen. Als geëngageerd model moet u echter zelf de door u geselecteerde agentschappen van naderbij bekijken voordat u solliciteert.

 • Google “Modellenbureau + uw stad”
 • Lijsten op het web zoals Model Agency One

Criteria voor gerenommeerde modellenbureaus in Duitsland #2

Om er zelf achter te komen welk bureau een goede reputatie heeft, moet u een aantal stappen doorlopen.

 • Stap 1: De website van het agentschap. Heel belangrijk: een serieus modellenbureau heeft een serieuze website. Een eenvoudig, duidelijk ontwerp, een bord van hoge kwaliteit en informatie over het team van het agentschap.
 • Stap 2: Het niveau van de modellen. Neem de tijd om het modelbord te bekijken en zelf het niveau van de modellen te bepalen. De volgende criteria zullen u helpen: Hebben de modellen optimale modelafmetingen en een indrukwekkend gezicht? Zijn de foto’s van de modellen van hoge kwaliteit?
 • Stap 3: Werkt het bureau met serieuze cliënten? U kunt dit gemakkelijk nagaan op de website of de sociale media platforms van het agentschap. In het algemeen kunt u de ernst van de cliënten gemakkelijk afmeten aan hun naamsbekendheid. De “likes” op Facebook of “volgers” op Instagram laten ook zien hoe bekend en populair een modellenbureau is.
 • Stap 4: Zoek op internet naar getuigenissen van andere modellen of klanten van het agentschap. Let op: Niet elk commentaar is waar. Om een beter beeld van het bureau te krijgen, moet u voldoende getuigenissen en beoordelingen van het bureau lezen. Deze beoordelingen moeten worden gezien als hints, maar u moet toch uw eigen mening vormen.

Vind uw perfecte modellenbureau – samenvatting:

Erken gerenommeerde modellenbureaus:

 • Gerenommeerde klanten (bijvoorbeeld bekende merken door reclame)
 • Serieuze modellen (uiterlijk, afmetingen)
 • Vaste toelatingscriteria
 • Serieuze website
 • Transparantie over het team van het agentschap (bijvoorbeeld via de website)

Agentschap is niet achtenswaardig als:

 • Geen/niet-transparante website (geen vermelding van het hoofdkantoor of het team van het agentschap)
 • Eenvoudige toelating tot agentschap zonder voorafgaande voorwaarden en interview
 • Geen samenwerking met serieuze cliënten
 • Toegangsprijzen zijn vereist

De modelapplicatie

U hebt nu een geschikt, gerenommeerd modellenbureau gevonden en wilt zich aanmelden als model. Wat is de beste manier om een aanvraag in te dienen? Tegenwoordig worden aanvragen meestal per e-mail ingediend, wat betekent dat u op de website van het agentschap een e-mailadres vindt en een contactpersoon aan wie u uw aanvraag kunt sturen.

Wat moet er in uw aanvraag staan?

De meeste agentschappen publiceren hun toelatingscriteria op hun websites. In het algemeen dient u uw maten, d.w.z. borstomvang, tailleomvang en heupomvang, in uw e-mail te vermelden. U moet veel belang hechten aan de juistheid en tijdigheid van uw metingen, want een bureau houdt er niet van als u onjuiste informatie geeft. Heb je zelf nooit metingen gedaan? Geen probleem.

Doe metingen en meet jezelf

U kunt uw maten gemakkelijk opnemen met een gewoon meetlint. Als u niet zeker bent, vraag dan iemand die u vertrouwt om u te helpen. Om de omtrek van uw borsten nauwkeurig te meten, plaatst u het meetlint op het breedste gedeelte van uw borsten en trekt u het op spanning. Belangrijk voor vrouwen: Als u een beha draagt wanneer u meet, trek dan ongeveer 1 cm af, of ten minste 2 cm als u een push-up beha draagt. Om de omtrek van uw taille te meten, plaatst u het meetlint op het smalste punt en trekt u het strak. De ideale modelmaten voor een vrouw (als richtlijn) zijn 90-60-90. Meer informatie over de vereisten voor modellen vindt u hier.

Naast uw maten moet u ook foto’s bij uw aanvraag voegen. U moet een selectie maken die u in verschillende facetten laat zien, d.w.z. commerciële, mode- en schoonheidsfoto’s uit uw boek, maar ook eenvoudige Polaroids. Heb je nog geen boek of Polaroids? Geen probleem.

Dit is hoe het werkt: Neem metingen

Beeldselectie voor uw modelportfolio

Sommige bureaus geven de voorkeur aan modellen die al een bepaalde selectie foto’s hebben. Dus je moet beginnen zoeken naar verschillende, goede fotografen. De gemakkelijkste manier om dit te doen is via het internet. Doe hetzelfde als bij het zoeken naar een agentschap, d.w.z. ga op zoek naar professionele fotografen in uw omgeving, bekijk hun websites, bekijk hun foto’s en zoek naar beoordelingen van de fotografen door andere modellen.

Belangrijk: maak een bewuste keuze

Je hebt er weinig aan als je onnadenkend veel fotografen kiest die vergelijkbare foto’s van je maken (bijvoorbeeld alleen maar modefoto’s). In plaats daarvan zou u een paar fotografen moeten kiezen die verschillende foto’s van u maken in verschillende “richtingen”, d.w.z. mode-, reclame- en schoonheidsfoto’s. Hier geldt: het is beter iets meer geld te investeren, zodat de foto’s van hoge kwaliteit en overtuigend zijn. Alleen zij die investeren zullen profiteren. Lees hier meer over modelportefeuilles.

Polaroids voor modellen – snelle, mooie foto’s

Voor sommige bureaus zijn eenvoudige polaroidfoto’s voldoende voor de aanvraag. U kunt deze zelf nemen of een vriend of familielid vragen u te helpen. Polaroids zijn zuivere foto’s die uw lichaam en gezicht in verschillende facetten tonen en het agentschap een eerste indruk van u geven.

Polaroids tonen u voor een witte muur, een goede belichting, zonder make-up, in eenvoudige, nauwsluitende kleding (skinny jeans of legging & eenvoudig topje of T-shirt) en, voor vrouwen, bij voorkeur met hoge hakken. Eén foto moet worden genomen van u in uw ondergoed, op één foto moet u lachen, op de andere moet u nogal uitdrukkingsloos in de camera kijken. Belangrijk: Geen grote poses! De foto’s moeten eenvoudig en natuurlijk zijn. Meer over de perfecte Model Polaroids.

The Model Guru: Lutz Marquardt in een interview over het onderwerp model & persoonlijkheid

In het interview met Lutz Marquardt kun je zien wat je als model moet weten! Het gaat niet “alleen om het uiterlijk”. Emoties, gebaren en een veranderlijke persoonlijkheid zijn de basis voor succesvolle modellen! Interview door Soraya / FIV Fashion Magazine.

Checklist voor modellen

 • Optimale en exacte afmetingen
 • Visueel nette uitstraling
 • Natuurlijkheid
 • Dat speciale iets (bijvoorbeeld opvallend mooie ogen/lippen, kleine kenmerken zoals een spleet tussen tanden of een moedervlek, lang & ongekleurd haar, een speciaal charisma).
 • Zelfverzekerd, aanwezig en vriendelijk voorkomen

Als je aan alle criteria van het modellenbureau voldoet en de boekers vinden je interessant, dan word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek bij het bureau. Lees nu verder: Gosee! Het interview bij het modellenbureau.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie