Ontdek: CM x CREATOR

Influencer Marketing

Influencer Marketing – De Bascis: Influencers hebben een groot aantal volgers op hun kanalen. Merken kunnen dat ook hebben, maar merkkanalen bereiken slechts een fractie van de mensen die influencers bereiken – wie wil er “reclame” zien? Influencers hebben vaak een toegewijde aanhang die hen vertrouwt en hen ziet als een geloofwaardige bron van informatie en aanbevelingen. Influencers hebben vaak een specifieke niche of doelgroep die hen volgt. Dus door met influencers te werken, kunnen bedrijven hun bereik vergroten en hun publiek gericht benaderen. Zo bereik je authentieke aandacht voor je merk.

Met de juiste strategie converteert het bereik ook naar het gewenste doel. Dit kan informatie zijn, ticketverkopers, online winkels.

Beïnvloeders boeken voor campagne

Wij kijken uit naar uw aanvraag!

 • Influencer marketing van A-Z, van verhaal tot evenement
 • TikTok, Instagram, YouTube of Facebook.
 • 100+ klanten en campagnes sinds 2017
 • Voorselectie, selectie en briefings voor beïnvloeders
 • Prestatiegerichtheid in alle campagnes
 • Onze contactpersonen: Contact

Inhabergeführte Modelagentur
Stephan M. Czaja
Eigenaar | CM Modellen

Influencer agentschap

Voordelen van influencer marketing – voor- en nadelen, een van de belangrijkste vragen als het gaat om influencer marketing. Laten we de cijfers laten spreken! Hier in een recente studie van de Arbeitsgemeinschaft Online Forschung (agof) en Kölnmesse.

“50,7 procent van de volgers van influencers heeft één of meerdere keren gepromote producten gekocht”.

Zoals u ziet, heeft influencer marketing zich een plaats verworven in de online marketingmix en is het een “natuurlijk” onderdeel van veel succesvolle campagnes als het gaat om het aanspreken van doelgroepen en potentiële klanten.

Om dit te bereiken werken we samen met CM Creator in het beheer, maar onderhouden we ook contact en samenwerking met externe makers die zorgen voor de beste resultaten, afhankelijk van de campagne.

Doe een rondleiding! De onze:

Campagne

Campagne: De 1×1 voor succes

Wij hanteren een strategische aanpak om ervoor te zorgen dat uw (influencer) marketing campagne succesvol is. Hier zijn enkele belangrijke stappen die we volgen:

Doelstellingen, doelgroep en grondslag

Definieer de doelen: Voordat u met de campagne begint, moet u duidelijke doelen stellen. Deze doelen moeten meetbaar zijn en betrekking hebben op de doelgroep, het merk en de verkoop. Daarna volgt de doelgroepanalyse: Een succesvolle campagne vereist een nauwkeurige kennis van de doelgroep. Het is belangrijk hun interesses, behoeften en gedragingen te begrijpen om de juiste beïnvloeders te selecteren.

Campagne, strategie en beïnvloeders

Nu wordt het creatief, want het is tijd voor het campagneconcept! Simpel gezegd: Wie doet wat? Er moeten creatieve ideeën worden ontwikkeld die zowel bij het merk als bij de doelgroep passen. Ook moet er een duidelijke boodschap worden gedefinieerd. Uit alle gegevens stellen we de selectie van influencers samen. Op basis van de doelgroepanalyse moeten de juiste influencers worden geselecteerd die een groot bereik en geloofwaardigheid hebben in de doelgroep. Hiermee gaan we in onderhandeling met influencers. Zodra de influencers zijn geselecteerd, moet worden onderhandeld over de voorwaarden van de samenwerking, waaronder het type samenwerking, de vergoeding en de verwachtingen voor de posts.

Implementatie, live campagne en rapportage

Start van de uitvoering van de campagne! Nadat de posts zijn goedgekeurd, moet de campagne van start gaan. Het is belangrijk om de voortgang van de campagne te volgen en te reageren op feedback van de doelgroep en beïnvloeders. Was de campagne succesvol? De meting van het succes zal uitwijzen. Na afloop van de campagne moeten de resultaten worden gemeten om na te gaan of de doelen zijn bereikt. Er moet rekening worden gehouden met kerncijfers zoals bereik, engagementpercentage, conversies, ROI en sentimentanalyse.

Uitvoering

Succesvolle uitvoering – Een influencer campagne wordt meestal in verschillende stappen opgezet. Eerst worden de relevante influencers die passen bij het merk en de doelgroep onderzocht en geselecteerd. Vervolgens worden onderhandelingen gevoerd met de influencers om de voorwaarden van de samenwerking te verduidelijken. Dan volgt de creatie van de posts, die moeten voldoen aan de behoeften van het merk en de wensen van de influencers. Deze creatieve content wordt vervolgens afgestemd met de influencers en vrijgegeven.

 • Frequente eerste gesprekken: hoe
 • Selectie van beïnvloeders
 • Onderhandelingen, contracten
 • Creatives voor berichten en briefings
 • Reisplanning
 • Kerncijfers en rapportage

Rapporten

Kerncijfers en rapportage – Zodra de berichten live zijn gegaan, vindt de rapportage plaats. Hier worden de prestatie-indicatoren gecontroleerd om het succes van de campagne te meten en zo nodig bij te sturen. De rapportage omvat ook de evaluatie van de samenwerking met de beïnvloeders om waardevolle inzichten te krijgen voor toekomstige campagnes.

Dit omvat bereik: Hoeveel mensen hebben de berichten gezien? Betrokkenheid: Hoeveel gebruikers hebben interactie gehad met de berichten (likes, commentaar, delen)? Conversies: Hoeveel gebruikers hebben een actie ondernomen als gevolg van de campagne (bijv. aankoop, inschrijving, download)? Voor de meesten is dit het belangrijkste aspect van het meten van het succes van een influencer-campagne:

ROI: Hoeveel inkomsten heeft de campagne opgeleverd in verhouding tot de kosten?

Belangrijk is ook de feedback van de gemeenschappen:

Sentimentanalyse: Hoe reageerde de doelgroep op de campagne (positief, neutraal of negatief)?

Merkbekendheid: Hoe is de merkbekendheid verbeterd als gevolg van de campagne? Influencer performance: Hoe hebben de individuele influencers gepresteerd binnen de campagne?

Prestaties

Voordelen [jaar]: Waarom boekmerken Creator

3 belangrijke voordelen die de samenwerking tussen influencers en merken in [jaar] zo interessant maken:

 1. Verhoogde zichtbaarheid
 2. Hogere conversiepercentages in vergelijking
 3. Effectief gebruik van reclamebudget in combinatie met advertenties

Verhoogde zichtbaarheid: Door te werken met influencers kan een merk een grotere doelgroep bereiken die zich anders misschien niet bewust zou zijn geworden van het merk. Dit kan leiden tot een grotere bekendheid en dus zichtbaarheid van het merk.

Hogere conversiepercentages: Als een merk wordt aanbevolen door een influencer, kan dit leiden tot hogere conversiepercentages, omdat de aanbeveling wordt gezien als een teken van vertrouwen en dus leidt tot een hogere koopbereidheid bij de doelgroep.

Effectief gebruik van reclamebudgetten: Influencer marketing kan kosteneffectiever zijn in vergelijking met andere marketingactiviteiten, omdat werken met influencers vaak minder kostbaar is dan traditioneel adverteren in andere kanalen. Idealiter aangevuld met advertenties (performance marketing) om echt alle (!) relevante mensen in een doelgroep te bereiken.

Doe een rondleiding! De onze:

Onze referenties

Klanten & campagnes – Het testen van een elektrische auto, nieuwe sneakers in fashion retail, reizen naar de Malediven, rijden in een sportwagen in de woestijn van Dubai of influencer events voor merken, we hebben het allemaal meegemaakt!

Binnenkort hier! Tot die tijd kunt u geselecteerde referenties vinden op ons social media agentschap:

Sectoren en gebieden

Branches – Wij bestrijken diverse branches en sectoren, zoals u wellicht al heeft gezien bij de klanten en referenties. Typische boekingen zijn bijvoorbeeld:

 • Schoonheid
 • Parfum
 • Mode
 • Voedsel
 • Interieur