Dit is wat aspirant-modellen met zich mee moeten brengen: De iets andere richtlijn – kenmerken, poseren, gedrag op de set & Co.

De droom van een baan als model is niet langer alleen in de gedachten van jonge meisjes. Veel jonge mannen ambiëren ook het beroep van model, dat glamour, glitter en de kans om in bekende modetijdschriften te verschijnen belooft. In de meeste gidsen over de functiebeschrijving van een model vindt u vereisten zoals lengte, gewicht en bepaalde afmetingen. Maar dat je ook veel karaktereigenschappen moet hebben, wordt vaak niet vermeld. Want alleen wie van karakter getuigt, kan de zware taak van model gedurende vele jaren met succes vervullen. Voordat u uw aanvraag indient, is het belangrijk om uzelf onder de loep te nemen. Ben je klaar voor de baan van een model? Kun je de uitdagingen aangaan en alle hindernissen overwinnen?

Veerkracht en ambitie staan centraal

Aan het begin van hun carrière hebben veel modellen nog niet voldoende ervaring. Daarom kunnen er op fotoshoots verrassingen zijn als iedereen gestrest is en dat voel je. Uw persoonlijke veerkracht staat centraal. Je moet met de situatie om kunnen gaan en zelfs in een slecht humeur een geschikte opname kunnen maken.
Dit vergt veel ambitie. Dit drijft je om door te gaan en uitdagingen aan te gaan. Je leert om te gaan met uitdagingen en om situaties in je voordeel te interpreteren. In de loop van de tijd resulteert dit in een toenemend vermogen tot verandering.

Veranderlijkheid: diverse poses, zelfverzekerde gezichtsuitdrukkingen & Co.

Het feit dat modellen veelzijdig moeten zijn, kan worden verklaard door de online modewinkel Modivo. Geïnteresseerden kunnen hier kleding vinden voor mannen, vrouwen en kinderen. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd, van zakelijke looks tot casual styling. Het model moet overtuigen met een geschikte pose en een aantrekkelijk voorkomen en het kledingstuk in de schijnwerpers zetten. Het ene moment ben je aan het schieten in een serieuze zakelijke outfit. Dit vereist een zelfverzekerde uitdrukking en een veilige houding. In de andere minuut presenteert u een sensuele jurk die veel sensualiteit oproept.

Video: Fotoshoots – gedrag op de set en poseertips

Klassieke poses. Moderne poses. Sportieve poses en extravagante poses. Een goed model weet hoe ze haar lichaam behendig voor de camera moet ensceneren. Ook belangrijk: de juiste gezichtsuitdrukking. Zoals altijd, oefening baart kunst. Belangrijke tips over poseren & co. vind je hier in de video van modelgoeroe Lutz.

Enthousiasme als sleutel tot succes

Zoals Modivo’s verscheidenheid van goederen laat zien, moeten modellen altijd nieuwe kleren aantrekken. Evenzo moeten modellen die niet alleen voor modeagentschappen werken, maar ook hun gezicht lenen aan verschillende cosmetica en producten, voortdurend nieuwe producten promoten met hun beste kant. Daarom is het belangrijk dat u zich snel en gemakkelijk kunt overtuigen van een product of een kledingstuk. Dit heeft immers een immens effect op je presentatiestijl en je charisma.

Overtuig en inspireer jezelf snel met het product

Zelfvertrouwen en uniciteit á la Cara Delevingne

De mode-industrie ondergaat momenteel een grote transformatie. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar modellen die opvallen door hun zelfvertrouwen. Dit wordt getoond door hun speciale kenmerken in scène te zetten. Het beste voorbeeld hiervan is Cara Delevingne, die meteen in het oog springt met haar opvallende wenkbrauwen. Het model zet haar wenkbrauwen in het middelpunt van de foto’s. De combinatie van ensceneringfouten en zelfvertrouwen kan de sleutel tot succes zijn. Tegenwoordig staat de mode-industrie steeds meer onder het motto:

“Anders zijn is mooi!”

Modellen met spleetjes tussen hun tanden, licht overgewicht, afwijkende huidskleuren (vitiligo) en dergelijke krijgen bijzondere aandacht. De ontwerpers van vandaag zien in dat een blijvende indruk kan worden gecreëerd.

Voorbeelden van unieke modellen en hun handelsmerken:

  • Cara Delevingne: opvallende wenkbrauwen
  • Winnie Harlow: Vitiligo
  • Diandra Forrest: Albinisme
  • Lauren Hutton: Tandspleet

Video: Model worden met een spleet in haar tanden, krullend haar en andere “gebreken

Wat vroeger als een gebrek in de mode-industrie werd beschouwd, wordt nu met plezier bekeken. Cara Delevingne’s borstelige wenkbrauwen, bijvoorbeeld, zijn een overtuigend kenmerk in vele campagnes en ook regelmatig op de catwalks van de wereld. Het Amerikaanse model Winni Harlow siert de covers van Vogue, Harpers Bazaar en Elle ondanks of wegens haar vitiligo. Model Guru Lutz vertelt je hoe ook jij je kunt onderscheiden van de andere modellen met je uniciteit en het kunt maken in de wereld van catwalks en fotoshoots.

Kritische vermogens vs. sterk zelfvertrouwen: zowel leren als weerstand bieden

Om succesvol te zijn als model, moet je voldoen aan de wensen van de klant. Dit kan alleen worden bereikt als u goed samenwerkt met fotografen, visagisten en directe klanten. Je moet tegen kritiek kunnen. U moet zich ervan bewust zijn dat deze kritiek meestal niet gericht is tegen u als persoon, maar als representatie van het merk of het product. Tenslotte probeert iedereen op de set het best mogelijke resultaat voor de klant en zijn campagne te bereiken. Niettemin moet u genoeg zelfvertrouwen hebben om uzelf niet te sterk of permanent bloot te stellen aan kritiek.

Vat kritiek op de set nooit persoonlijk op.

Immers, zelfs modellen hebben af en toe een slechte dag, wanneer het moeilijk is kritiek te zien als een constructieve hulp. Kritiek mag echter niet worden gezien als een persoonlijke aanval. Je moet niet toegeven of je onzeker laten voelen. Maak na elke opmerking een trotse en zelfverzekerde indruk en breng het advies dat u hebt gekregen in praktijk.