Model in Hamburg?! Sollicitaties, metingen, afgietsels van agentschappen en banen in de havenstad

Modellenbureau Hamburg – Modellenwerk in Hamburg? Als u zich afvraagt of het beter is om naar Berlijn of Hamburg te verhuizen, dan stelt u zich nu al de juiste vraag! Omdat u de twee belangrijkste steden van Duitsland hebt gekozen, hebben Hamburg en Berlijn de meeste castings, maar ook de meeste banen voor modellen. Waarom is dat? Hamburg is een prachtige stad, niet alleen veel modellen verhuizen hierheen, maar ook mediabedrijven, beroemdheden zoals acteurs en muzikanten, maar ook internationale bedrijven en producties. Deze bijzondere mix maakt de mediastad Hamburg tot een bijzondere hotspot voor modellen. Er zijn hier allerlei soorten jobs, van catalogusshoots tot online shops, producties en tv-commercials, maar ook shoots voor Instagram en producties met influencers voor YouTube.

Hamburg: Model worden, castings en banen

In tegenstelling tot veel andere steden is Hamburg niet alleen voor veel Duitsers een echt hoogtepunt, maar ook door zijn mooie hoekjes. Veel internationale bezoekers komen ook naar Hamburg als ze Duitsland bezoeken. Hoe meer interessante mensen en hoe meer bedrijven die met media werken er in een stad zijn, hoe meer banen er voor modellen zijn! Daarom is het de moeite waard als je aan alle minimumeisen voldoet om model te worden in Hamburg. Vandaag willen wij u laten zien wat belangrijk is als u model in Hamburg wilt worden en aan welke eisen u moet voldoen.

Eisen voor modellen in Hamburg

De concurrentie is hevig! Velen die op het platteland wonen, beproeven hun geluk in Hamburg. Misschien woont u op het platteland, in een dorp of een kleine stad, of misschien woont u in het centrum van Hamburg, in Altona of in HafenCity. Maar voor allemaal gelden dezelfde eisen, b.v. als het gaat om lichaamsomvang, kleding maar ook maten rond de buste, heupen en taille. Maar de afmetingen zijn slechts een deel van de vereisten, even belangrijk is een gezonde voeding, lichaamsverzorging, maar ook aandacht besteden aan figuur, haar, nagels…. Veel details waar de meeste mensen niet aan denken als ze het hebben over hoe makkelijk of moeilijk het is om model te worden. Nadat aan alle basisvereisten is voldaan, gaat het echter vooral om het eigen karakter en de persoonlijkheid van het model. De samenwerking met het management is heel belangrijk, in het begin is die minder intensief maar hoe langer je als model werkt, hoe intensiever de samenwerking wordt.

  • Over het algemeen goed voorkomen en verzorgd uiterlijk
  • Gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging
  • Professionele samenwerking met management en cliënten
  • Ambitie en toewijding voor de baan als model

Modellen en school? Eerste afgietsels en banen

Als u in het begin bijvoorbeeld nog op school zit en nog twee of drie jaar te gaan hebt, zult u in het begin minder klussen doen. Dit is heel normaal, want je wordt verondersteld je te concentreren op school en je opleiding! Maar zodra het einde van de school nadert, begint u idealiter met internationale plannen. Als het niet internationaal gaat, kun je nog steeds uitkijken naar veel meer banen! Want als student zit je vaak vast, tussen de verschillende tentamens, de vakanties, geniet van de vrije tijd! Zodra je de tijd hebt, kun je ook reizen, je kunt reisdagen plannen, je bent flexibel en je hebt een goed schooldiploma op zak.

Als model is het bijvoorbeeld belangrijk dat je je goed kunt uitdrukken, veel klanten spreken Engels, dus is het heel belangrijk dat je goed Engels spreekt! Maar er komt ook een beetje wiskunde bij kijken, bijvoorbeeld als het gaat om het berekenen van je eigen reiskosten. Hoe succesvoller je bent als model, hoe meer je zult investeren in een fotograaf. Vooral in Hamburg zijn er veel goede fotografen. Natuurlijk, je hoeft niet met iedereen te werken. Daarom kosten goede fotografen in Hamburg ook geld. Maar zodra je geld verdient met je eerste baantjes, investeer je ook in de eerste fotografen, zodat je je modellenportfolio kunt verbeteren!

Live Casting – Een kijkje achter de schermen

Je hebt nog geen model casting live gezien? Hier is een klein voorbeeld van ons Youtube Kanaal!

Sollicitatie bij een modellenbureau als een hamburger

Als je wilt solliciteren bij een Hamburgs modellenbureau, heb je geen professionele fotoshoot nodig. Het enige wat je modellenbureau in Hamburg wil zien zijn Polaroids. Polaroids zijn supermakkelijk te maken, alles wat je nodig hebt is een goede vriend, een mobiele telefoon en daglicht! Ook in de binnenstad moet je de juiste outfit aantrekken, een zwarte broek, een zwart topje, zwarte of witte, effen schoenen. Je ondergoed moet ook zwart zijn. Als je een vrouw bent, moet je ook een bikini en hoge hakken kopen. Als u nieuw bent in Hamburg, zijn hier een paar aanbevelingen voor u: Mode Boetieks Hamburg. Voor je modellenbureau, pak wat goed daglicht en een relatief eenvoudige muur. De achtergrond van je foto moet zo arm mogelijk zijn, zodat niets je afleidt! Je hebt geen make-up of styling nodig. Het enige wat je modellenbureau wil zien ben jij!

Doe je eigen metingen: Meet heupen, taille en borst

Hier kunt u alle belangrijke punten op uw lichaam zien om uw eigen metingen te doen. Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk kleding draagt bij het meten en wees eerlijk tegen uzelf bij het meten! Meer informatie over de minimummaten en -verhoudingen voor modellen vindt u hier: Model metingen.

Wij hopen dat u wat wijzer bent geworden en hebben de belangrijkste artikelen over het onderwerp model worden voor u samengevat!

Modellen Coachings – Catwalk Training, Acteren & meer

Stuur foto’s: Professioneel fotograferen of gewoon met je mobiele telefoon?

In de volgende stap maak je een volledige lichaamsfoto, een portret en nog een portret met een lach. Draag eerst een normale outfit, zwarte jeans, zwarte top en schoenen. Als je ouder bent dan 16, kun je ook een bikinipolaroid of polaroids in ondergoed opsturen. Als je jonger bent dan 16, moet je dit zeker niet doen! Het is belangrijk dat ze je hele lichaam zien, je gezicht op een portret en nog een foto met een glimlach. Waarom is glimlachen zo belangrijk? Als model werk je voor veel banen in de reclame. Reclame verkoopt door vriendelijkheid, emoties die u als model bij u kunt opwekken, beter dan wie ook! Daarom moet er ook een lachend portret van jou zijn.

Na de opname: Geduld is een schone zaak – ook in Hamburg!

Voordat je je sollicitatie naar een modellenbureau stuurt, moet je zeker met je ouders praten en natuurlijk moet je ook nadenken over de hoofdafdichting die je als model aanneemt. Je wilt een professionele carrière opbouwen. Dat kan alleen met de steun van een directie en met het netwerk dat zij meebrengt. Je moet er dus altijd op voorbereid zijn dat succes niet van de ene dag op de andere komt. De beste Youtubers hebben er jaren over gedaan. De grootste Hollywood acteurs hebben er jaren over gedaan. Geen ster wordt in één nacht geboren. Dus je moet altijd professioneel blijven, je moet de tijd nemen voor je opleiding, dat is voor je school, en je moet jezelf en je carrière de tijd geven. Als je je stap voor stap ontwikkelt, je modellenboek in de eerste jaren opbouwt, dan steeds grotere klussen doet of zelfs voor een paar maanden of jaren naar het buitenland gaat, dan is dat de juiste weg! Een serieus modellenbureau zoals het onze zal u ondersteunen met professioneel management en begeleiding om uw modellenboek perfect te ontwikkelen en u op te bouwen voor de ideale markt, voor uw vereisten. Als je eenmaal je foto’s hebt genomen voor je eerste model sollicitatie in Hamburg, heb je alleen nog je contactgegevens nodig en de belangrijkste maten, zoals je lengte, schoenen- of kledingmaat. Dat is alles wat een goed modellenbureau van je nodig heeft! De modelscouts van het agentschap hebben veel ervaring en een zeer professionele kijk op het beoordelen van aanvragen uit Hamburg.

Mediastad Hamburg: fotografen, reclamebureaus en uitgevers

Als je het als model in Hamburg wilt proberen, moet je meteen aan het begin van je carrière goede contacten leggen in de reclame- en media-industrie. Vooral in Hamburg is er natuurlijk veel concurrentie tussen de modellen. De grootste media- en reclamebureaus zijn hier thuis, van Altona tot de haven tot het stadscentrum. Terwijl andere grote Duitse steden, zoals Keulen of München, een wat rustiger leven kennen. Alleen Berlijn is te vergelijken met Hafencity! Waarom is dat? Hamburg heeft zich in de loop der decennia ontwikkeld tot een absolute mediametropool. Niet alleen zijn de grote reclamebureaus hier thuis, waar je als model natuurlijk uitstekende kansen hebt op castings en jobs. In feite zijn er ook grote uitgeverijen en tijdschriften. In dit artikel willen wij u als nieuw gezicht iets vertellen over Hamburgse castings en banen!

Vooral tijdschriften trekken automatisch modellen aan. Het maakt niet uit of het om de high fashion magazines gaat of om andere rubrieken, zoals lifestyle en interieur. Voor modellen zijn fotoshoots in tijdschriften een absolute referentie. Vooral in modebladen, natuurlijk. Deze foto’s tonen aan dat de modellen goede contacten hebben of een goed modellenbureau. Omdat je als model al voor de opnamedatum door de voorselectie moet. Je geluk! Als model in Hamburg, is het niet ver om de sprong in de tijdschriften te maken. Ook als je als model naar Hamburg reist, kom je snel terecht bij de agentschappen of fotostudio’s. Meestal rechtstreeks vanaf het station of de luchthaven van Hamburg.

Reclame financiert u als model

Maar het “meeste geld” voor jou als model zit in reclameproducties – voor tijdschriften worden zelden honoraria betaald. De meeste magazine spreads worden zelfs gedaan zonder betaling. Iedereen gebruikt de opnamen dan voor zijn eigen portfolio (model, fotograaf, visum, enz.). U haalt uw inkomsten echter voornamelijk uit reclame of “commerciële” klussen. Als we het over de Duitse markt hebben, betekent dat vooral reclamespots, fotoshoots voor online shops of klassieke catalogi en beeldbrochures voor bedrijven. Het gaat natuurlijk niet alleen om mode, veel andere merken en bedrijven boeken ook modellen voor hun reclame. In Hamburg zijn dat bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen of levensmiddelen. Vooral grote ketens (of het nu om mode of voedsel gaat) produceren bijna wekelijks nieuwe routes in hun studio’s of die van de fotografen en productieteams. Zij zijn altijd op zoek naar nieuwe modellen om de nieuwe producten van de week in de desbetreffende brochures te verkopen. Als u uw vaste klanten vindt, zult u goed rondkomen als model.

Jobs in Hamburg: Online Shops, Social Media & TV Reclame

Als je begint met modellenwerk, zullen je eerste baantjes voornamelijk bestaan uit het doen van showrooms. Een showroom in Hamburg is een klein, intern evenement waar ontwerpers of marketingmanagers of verkopers samenkomen met de klant om stukken uit de nieuwe collectie te kiezen. Deze nieuwe modestukken moeten natuurlijk op u als model getoond worden! Hoe zijn de naden afgewerkt, hoe zijn de materialen, hoe zit de jeans of het jasje? Vooral jonge modellen worden voor dit soort opdrachten geboekt, zodat de ontwerper, de verkoopleider of de marketingmanager direct een model ter plaatse heeft. Je werkt meestal in het centrum van Hamburg, waar ontwerpers hun klanten ontmoeten. Wanneer je je eerste ervaring hebt opgedaan en je modellenportfolio hebt opgewaardeerd door middel van testshoots met fotografen, krijg je je eerste jobs voor social media shoots of voor online shops!

Start: schietpartijen, sociale media, online winkel en imago

Er zijn altijd nieuwe modecollecties of nieuwe producten. Precies, het hoeft niet altijd over modetrends te gaan! Kijk maar naar smartphones, er is altijd wel een nieuwe iPhone of een nieuwe mobiele telefoon van Samsung Galaxy tot HTC. Evenzo zijn er in de auto-industrie veel nieuwe modellen, nieuwe reclames en fotoshoots. Voor elk nieuw merk en elk nieuw model zijn modellen nodig. Ook voor nieuwe seizoenen, maar ook voor verschillende seizoenen, lente, zomer, herfst en winter! Elke emotionele set heeft zijn eigen samenstelling nodig van fotomodellen, productieteam maar ook reclamebureau dat het creatieve concept creëert. Er zijn altijd nieuwe banen in Hamburg! Als je hard werkt en ook aan je modellenbureau of management laat zien dat je professioneel bent bij het klussen en punctueel, de klanten tevreden over je zijn, dan krijg je uiteindelijk je eerste reclamespotjes!

Next Level: Banen voor commercials en TV-reclame in Hamburg

Tegenwoordig wordt het woord tv natuurlijk vaak gelijkgesteld met uitzenden, bijvoorbeeld door reclame op YouTube. Adverteren in videoformaat, of het nu gaat om de commercial voor upstream YouTube-video’s, de commercial voor tv en bioscoop of zelfs influencer marketing met video’s op YouTube, dit is waar het grootste potentieel ligt voor jou als model. Aangezien de produktie van reclamespots door media-agentschappen vrij duur is, worden de produkties niet alleen in Duitsland gebruikt. In tegenstelling tot regionale merken die uw foto’s bijvoorbeeld in de regio Hamburg gebruiken, worden dergelijke TV-spots vaak in het hele Duitstalige land uitgezonden, inclusief Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Veel spots worden echter ook in heel Europa vertoond of zelfs internationaal, in Amerika en Azië. Hamburg biedt grote mogelijkheden voor u als model!

Dailies campagne met Marie, Hannes & Johanna

Pantene Pro V (wereldwijd) met Lisa

Lokaal bureau of internationaal bureau?

Als je als model aan de slag wilt op het gebied van media en reclame, dan heb je de beste agentschappen met een management om banen te krijgen, niet alleen in Hamburg, maar ook in Berlijn, Hamburg, Keulen en Düsseldorf. Als je fulltime en professioneel als model wilt werken, heb je niet alleen hier banen nodig, maar ook in andere steden. Daarom is het voor jou als jong model belangrijk om een internationaal modellenbureau te kiezen dat de beste vooruitzichten biedt, niet alleen voor Hamburg, maar ook voor Duitsland en voor het internationale podium, idealiter!

Boekingen volgen voor modellen in Hamburg

In uw carrière is het voor elke ondernemer (ook u bent ondernemer) belangrijk om tevreden, terugkerende klanten te krijgen. Als uw klanten tevreden zijn over u en uw prestaties, neemt de kans toe dat zij opnieuw zullen boeken wanneer er nieuwe opdrachten zijn. Vooral showrooms en modeshows brengen u rechtstreeks bij de besluitvormers in de bedrijven. Als je hier overtuigend bent, kan je binnenkort geboekt worden voor een hele lookbook campagne. Dan krijg je niet alleen de kleren van de klant te zien, maar ook een hele fotoshoot met een groot team, in een grote studio en vrijwel zeker een prachtige video die je daarna kunt gebruiken voor je modellenportfolio en zijn portfolio. Bent u nieuw met modelportefeuilles? Bekijk dan hier onze aanbevelingen voor uw modelportefeuille.

Modellenbureaus in Hamburg voor serieuze castings & jobs

Er zijn modellenbureaus in Hamburg als het spreekwoordelijke “zand aan de zee”. In Hamburg zijn er niet alleen de klassieke modellenbureaus, maar ook veel individuele modellenboekers en agenten. Hun namen zijn vaak niet zo bekend als die van de grote bureaus, maar zij hebben wel zeer goede contacten in de reclame-industrie. Vaak werkten zij vroeger zelf in een reclamebureau en stapten daarna over naar de mode- en modellenwereld. Nu hebben ze een goed netwerk bij bepaalde bedrijven en regelen deze banen. Er zijn ook moederbureaus. Moederbureaus zijn als het ware de grootste vorm van agentschap, zij vertegenwoordigen u niet alleen als model in Duitsland maar proberen u ook actief bij hun partnerbureaus over de hele wereld binnen te krijgen. Zo kun je als model werken in de absolute topsteden zoals New York, Londen, Parijs of Milaan. De droom van elk model als het erom gaat model te worden! Wil je meer weten over de verschillende agentschappen? Lees dan hier alles over de verschillende soorten modellenbureaus.

Maar de grote sprong is meestal alleen mogelijk met een van de grote bureaus! Zij beschikken over het nodige personeel en de nodige financiële middelen die u als model nodig hebt als u verder wilt gaan en bijvoorbeeld in het buitenland wilt werken. Het gaat hierbij niet alleen om het werk zelf, maar ook om vliegtickets, hotels en contracten die u voorafgaand aan een verblijf in het buitenland met de respectieve partnerbureaus regelt. Vanaf de luchthaven van Hamburg, gaat het de hele wereld over. VS, Zuid-Korea, Griekenland, Frankrijk. Een groot risico, en daarom zijn contracten en een gerenommeerd modellenbureau in Hamburg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat alles soepel voor u verloopt en dat u vanaf het eerste moment veilig in uw nieuwe land aankomt.

In het buitenland werk je 45-6o dagen als model

Als model werk je meestal 45 tot 60 dagen in het buitenland. De bureaus nemen al uw investeringen over, zodat u zich volledig op uw werk kunt concentreren. Na uw verblijf worden de inkomsten verrekend met de uitgaven en wordt het overblijvende overschot tussen de partijen verdeeld. Als model krijg je minstens de helft van je winst uitbetaald. Aangezien je geen onkosten hebt, is het een ongelooflijk mooie kans om je modellenportefeuille op te bouwen, nieuwe dingen te leren en vooral nieuwe contacten over de hele wereld te leggen.

Follow-up boeking van agentschappen in Kaapstad & Co.

Als je overtuigt op showrooms en modeshows in Hamburg en Duitsland, neemt de kans toe dat een van de klanten je opnieuw boekt voor een grotere campagne of een grotere fotoshoot. Het is hetzelfde met agentschappen. Als u eenmaal in het buitenland hebt gewerkt en het modellenbureau u heeft leren kennen, uw werk waardeert en een goede ervaring met u heeft gehad, zullen zij u vragen het volgende seizoen weer bij hen langs te komen. Door in verschillende landen te werken doe je veel ervaring op en wordt je modellenportefeuille steeds diverser.

De grote klanten en banen zijn in het buitenland!

Als je als model naar het buitenland gaat, heb je grote kans op meer campagnes en veel uitgebreider fotomateriaal. Terwijl producties in een land als Duitsland zeer gedetailleerd en dus duur zijn, zijn producties in veel andere Europese landen of internationaal veel goedkoper. In Madrid of Barcelona krijg je veel grotere foto’s, en als je als model naar Azië gaat, heb je misschien zelfs een helikopter, een olifant of iets anders bij je. Deze foto’s zijn natuurlijk helemaal geweldig voor je portfolio en laten zien dat je ook model bent in grotere producties en dat je goed kunt presteren.

Luxe in Hamburg: Modellen en High Fashion

Als je het in Hamburg wilt maken, dan kan dat! Hamburg is niet alleen bekend om zijn talrijke media, maar ook om zijn VIP’s, beroemdheden en zijn “welgestelde” inwoners in vele wijken. Een luxe boetiek vindt u natuurlijk niet in het Schanzenviertel maar in het centrum van de stad! Want in elke stad waar luxe geconcentreerd is, ontstaan op natuurlijke wijze vele satellieten rond de merken. Dit zijn bedrijven die zich rond een bepaalde industrie groeperen. In de wereld van de haute couture en de haute couture zijn dit bijvoorbeeld de modeboetieks en showrooms van de verschillende modeontwerpers. Hier in Hamburg presenteren ze de laatste mode van het seizoen voor hun klanten, direct aan het model. De klant kan dan ter plaatse beslissen welke stukken hij voor zijn modeketen wil kopen.

Modeboetiek, exclusieve groothandelaars en showrooms

Tal van grote merken zijn in Hamburg. Modellen worden heel vaak door hen geboekt voor de nieuwe collecties. Als je al eens in een showroom bent geweest, zie het dan als een heel, heel kleine modeshow. Als model, presenteer je de nieuwe stukken van de ontwerper. Er zit een select publiek voor je, maar niet meer dan 100 mensen zoals bij een modeshow, er zijn er meestal maar een paar. Zij vertegenwoordigen bijvoorbeeld grotere modehuizen en -merken en zijn op zoek naar nieuwe trends voor hun winkels. Daarom bezoeken ze de ontwerpers, het gaat allemaal om trends en nieuwe producten! Jouw taak is presentatie en als ze een kledingstuk bijzonder mooi vinden bij jou, presenteer je ook de afwerking en de materialen. Zo helpt u, als model en als verkooptalent, de ontwerper zijn mode aan de wereld te brengen! Ook in de mode : rondborstige modellen.

Vooral jonge modellen werken vaak in Hamburgse showrooms. Je kunt snel je eerste brood verdienen als model en je daarna fulltime op het modellenwerk toeleggen. Showroombanen zijn ook een goede praktijk omdat je direct contact hebt met de marketingafdeling, misschien zelfs met de klant, de modeontwerper zelf. Hier kunt u niet alleen leren hoe u uzelf kunt presenteren, maar ook hoe u de producten en kledingstukken van uw klanten overtuigend en authentiek kunt presenteren. Hoe beter je wordt als model en hoe overtuigender je bent bij de klant, hoe groter de kans op vervolgboekingen.

Winkeltips en insiders voor de metropool in het noorden

Trouwens… Winkelen in Hamburg? Hier vind je de beste tips en insiders!

Model staan en model worden in de Hanzestad

Als je consequent je pad als model volgt, kun je een mooie carrière als model in Hamburg opbouwen. Als je carrière een hoge vlucht neemt, kun je zelfs voor altijd in je (!) stad blijven als je wilt! Dankzij je modellenbureau heb je goede contacten in Duitsland en klanten die je graag en vaak boeken. Je bent in het buitenland geweest, hebt een portefeuille opgebouwd en krijgt nu elk jaar nieuwe aanvragen uit Italië of Zuid-Afrika. Als je dit pad jarenlang volgt en consequent blijft, kun je je brood verdienen met modellenwerk en ook je huis in Hamburg vinden. De stad is prachtig, niet alleen om in te werken maar ook om je leven in door te brengen. In de stad, aan de haven of in de verschillende multiculturele wijken aan de rand van de stad.

Solliciteer nu als model in ons agentschap!

Als je zelf model wilt worden en je sporen in de industrie wilt verdienen, solliciteer dan als model bij ons! U kunt alle informatie hier vinden Model Toepassing Hamburg.