Modellenbureau open casting: data, voorbereiding en introductie

Wat is een open modellenbureau casting? Wanneer modellenbureaus een open casting houden, nodigen ze iedereen uit om mee te doen. Het verschil met een gesloten model is dat er geen voorafgaande selectie plaatsvindt, bijvoorbeeld op basis van de lengte of de maten rond de borst, taille en heupen. In een open casting, heeft iedereen de kans om model te worden bij ons.

Hoe werkt een open model casting?

De open casting verneem je enkele weken op voorhand, zodat het modellenbureau voldoende castingdeelnemers vindt, uiteraard adverteren zij. Sommige modellenbureaus hebben ook regelmatig open casting. U kunt deze vinden op de website van het modellenbureau. Zo worden elke vrijdag modellen uit de hele stad uitgenodigd om deel te nemen aan de casting. De modellencast verloopt dan betrekkelijk snel, ongeacht of het om een regelmatige casting gaat of om een eenmalige castingdatum.

Om ervoor te zorgen dat het gieten efficiënt en snel kan gebeuren, worden alle modellen voor een bepaalde tijd ingepland, bijvoorbeeld 17.00 uur. Om precies 17.00 uur verschijnen alle castingdeelnemers op het adres.

Hoeveel modellen komen er naar een casting?

Bij gesloten castings zijn er meestal maar 20 tot 30 modellen. Bij open castings kunnen er 100, 200 of zelfs 300 modellen zijn die de baan willen of voor het agentschap willen werken.

Als model speelt voorbereiding dus ook een grote rol, zeker met zoveel concurrentie. Of het nu gaat om een fotoshoot voor een klassieke gedrukte catalogus, de stijlvolle online shop, of zelfs alleen de Instagram pagina, voorbereiding is, zoals altijd, het halve werk. Voor modellen ziet de voorbereiding op een casting er natuurlijk anders uit dan een normaal sollicitatiegesprek.

Hoe bereid je je voor op een open casting?

Als je naar een modellenbureau gaat voor een open casting, maar ook als je bij klanten bent, moet je altijd effen kleding dragen. Dit betekent dat u het best een eenvoudige zwarte jeans en een zwart topje kunt dragen. Op deze manier zal niets je afleiden als model. Een echte casting is een echte reclamecampagne, in tegenstelling tot TV casting shows. Klanten willen dan ook geen zelfpromoters in een luipaardlook, maar professionele modellen die weten hoe ze een product moeten verkopen door middel van emoties, mimiek en gebaren. Productiesets zijn immers zeer tijdrovend en duur. Zelfs kleine fotosets hebben een goede fotograaf, plus meestal een goed uitgeruste en professionele fotostudio, maar ook assistenten, extra apparatuur, alsmede kleding, of producten van de klant. Voor omvangrijke fotoproducties, of zelfs filmproducties, zijn de kosten navenant hoger. De opdrachtgever moet dus altijd voor 100% kunnen vertrouwen op de geboekte modellen, zodat er op de dag van de productie niets mis kan gaan. Dit is een grote uitdaging voor modellen. Daarom zijn de grote modellenbureaus zo selectief in hun modellenkeuze.

Hoe kom ik in het voordeel bij een open casting?

Het belangrijkste is de glimlach. Je kunt zoveel goed fotomateriaal hebben als je wilt, maar uiteindelijk is het altijd een persoon die beslist of hij het model boekt. Emoties en sympathie spelen dus een rol bij elke beslissing. Of het nu gaat om één persoon, zoals de creatieve art director, of een complete jury, bijvoorbeeld bij een casting voor een modeshow. Een glimlach is de snelste manier om mensen te overtuigen! Vooral na een lange castingdag, waarin je als jurylid “hallo” hebt gezegd tegen meer dan 100 modellen, evaluaties hebt moeten geven, maten hebt moeten nemen, fotospreads hebt moeten bekijken, is iedereen blij met een sympathiek uiterlijk. Dat is precies hoe je jezelf kunt verzekeren van een paar voordelen bij een open casting.

Tip 2 is om altijd trots op jezelf te zijn. Het klinkt heel eenvoudig, maar tegelijkertijd is het heel belangrijk voor u. Zelfs als compleet nieuw gezicht en vooral als nieuw model, zeg trots dat je pas begonnen bent! Je zult goed kunnen scoren bij een of twee open castings, want veel ontwerpers zijn ook op zoek naar modellen die nog niet voor andere campagnes model hebben gestaan. Bij open casting zullen er altijd modellen zijn die meer ervaring hebben dan jij. meer landen hebben gezien, of meer banen hebben gehad. Wees altijd trots op wie je bent, wat je kunt. Dit zelfvertrouwen komt als een zeer positief gevoel over op de cliënt, of de jury. Door dit zelfvertrouwen straalt u ernst uit en bent u dus een potentiële kandidaat om de open casting te winnen.

Als je meer wilt weten over casting, of de komende data van ons modellenbureau, kijk dan in het hoofdmenu onder Word model en Castings.