Veneers on trend: rechte tanden, perfecte uitstraling – Interview met Dr. Tuna & Dr. Baysal

Een perfect gebit is een absolute must in vele beroepen. Het gezicht is onze herkenningsfunctie. Rechte tanden en een mooie lach verkopen beter, vooral voor mensen in het openbare leven. Er zijn echter vele factoren die van invloed zijn op de glimlach en de harmonie van het gebit: Of het nu gaat om verkleuring van de tanden, kleine scheefstanden of kleine spleetjes tussen de tanden. Wij wilden meer te weten komen over de meest trendy methode voor rechte en perfecte tanden: facings. In onze zoektocht naar de juiste contactpersoon ontmoetten wij de twee artsen Dr. Arzu Tuna en Dr. Umut Baysal, die ons vertelden over hun bureau en hun ervaring met veneers.

Kwaliteit. Technologie. Ervaring. Je maakt tanden perfect met facings

veneer-veneers-zahnarzt-logo

Jullie besloten in 2015 samen een nieuwe praktijk te openen, waar hebben jullie speciaal op gelet bij de inrichting van jullie praktijk?

Dr. Tuna: Eerst en vooral willen we niet het gevoel hebben van een typische tandartspraktijk. Wij hebben een sfeer gecreëerd waarin de patiënt zich onmiddellijk op zijn gemak voelt. Het feit dat we maar één behandelstoel hebben en dat er maar één patiënt wordt behandeld, geeft een gevoel van rust en ontspanning. Dat speelt een belangrijke rol, vooral tijdens tandheelkundige ingrepen.

Dr Baysal: Natuurlijk werd ook rekening gehouden met de eisen inzake functionaliteit en hygiëne. Het concept van de praktijk voldoet aan de eisen van de moderne esthetische tandheelkunde.

veneer-3d-planung-computer-gerade-zaehne-interview-made-in-germany-veneers

Wat denk je van het effect van witmakende tandpasta’s?

Dr Baysal: Ik denk dat de resultaten niet echt bevredigend zijn. Het is zinvoller om onder toezicht bij de tandarts te bleken met een product dat zijn deugdelijkheid heeft bewezen.

Dr. Tuna: Bovendien zijn sommige witmakende tandpasta’s zeer schurend en daarom niet aan te bevelen.

Dr. Baysal: Ja, dat klopt! Het glazuur is maar 1,5 mm dik en groeit niet terug…

Bleken. De professionele gebitsreiniging

Brengt bleken schade toe aan de tandsubstantie? Voor wie is het aan te bevelen?

Dr. Tuna: Als het gewetensvol gebeurt, kan het geen kwaad! Het moet van tevoren uitgesloten zijn dat er gaten zijn. Kronen en bruggen kunnen niet gebleekt worden, en patiënten moeten naar mijn mening volwassen zijn.

Waarom wordt een regelmatige professionele gebitsreiniging aangeraden? Is thuis schoonmaken niet voldoende?

Dr Baysal: Zelfs bij optimale mondverzorging van de patiënten ontwikkelt zich tandsteen op sommige moeilijk bereikbare plaatsen. Dit kan alleen worden verwijderd door professionele gebitsreiniging. We leggen ook veel nadruk op een zachte reiniging van de tanden. Poederstralen wordt alleen gebruikt in zeer hardnekkige gevallen. Agressieve procedures bij professionele tandreiniging kunnen ook de tandstructuur beschadigen. En dat kan niet zo zijn!

Denkt u dat een perfect gebit een voordeel is voor verschillende beroepen?

Dr. Tuna: In veel beroepen wordt veel belang gehecht aan een goed en verzorgd uiterlijk. Tanden horen daar natuurlijk bij. Een perfect gebit speelt echter niet alleen een belangrijke rol in de mode- en amusementsindustrie. Het verlangen naar schoonheid neemt meer en meer toe. Het bijzondere aan tanden is dat ze de sociale status weerspiegelen. Een slecht gebit heeft een reputatie van verwaarlozing en een twijfelachtige levensstijl.

Dr Baysal: Er is geen tweede kans voor een eerste indruk.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten van uw nieuwe praktijk en waarom?

Dr Baysal: We richten ons zeker op esthetische tandheelkunde. Niettemin komen de medische revalidatie of de gezondheidsaspecten op de eerste plaats. Esthetiek is het onvermijdelijke resultaat van ons behandelingsconcept.

Dr. Tuna: Wij helpen patiënten op het hoogste niveau. Naast het aanbrengen van facings omvat dit ook alle voorbehandelingen zoals orthodontie, tandvleesbehandeling, implantologie en tandvleesbehandeling.

veneers-dr-tuna-baysal-zahnarzt-team-berlin-hamburg-muenchen-koeln-hollywood-smile-design-interview

Veneers van de expert – Voor modellen, presentatoren, acteurs

Wat zijn veneers?

Dr. Tuna: Veneers zijn flinterdunne keramische omhulsels die op de tanden worden gelijmd. Deze moderne keramiek heeft dezelfde licht-optische eigenschappen als natuurlijke tanden. Ook de temperatuurgeleiding is gelijk aan die van de tand. Dit betekent dat de tanden niet gevoeliger zijn voor temperatuur.

Dr Baysal: Meestal worden de acht voortanden behandeld met facings tijdens een smile makeover. Op die manier kunnen kleine scheefstanden en lelijke oppervlakken worden gecorrigeerd. De resultaten zijn fantastisch.

Voor wie zijn veneers de moeite waard?

Dr Baysal: Er is geen speciale groep. Zolang u tevreden bent met uw gebit en u zich gelukkig voelt, hoeft u niets te doen. Patiënten die bij ons komen, zijn echter zeer ontevreden over sommige aspecten van hun gebit. Patiënten met scheve standen, ondermaatse tanden, scheve hoektanden, randen en afwijkingen aan de tanden, lelijke tandoppervlakken, verkleuringen, vlekken, te veel zichtbaar tandvlees, verouderde tanden, ingevallen lippen, rimpels rond de mond.

Dr. Tuna: De lijst is echt heel lang!

venners-zahnarzt-vorher-nachher-foto-praxis-lachen-zaehne-gerade

Wat zijn de kosten van een fineerbehandeling?

Dr Baysal: Perfect ontworpen en duurzame veneers vereisen zeer gespecialiseerde kennis van de tandarts en tandtechnicus. Het is heel gemakkelijk om veel fouten te maken en schade toe te brengen aan gezonde tanden. Onze veneers beginnen bij 1.050 € en kunnen oplopen tot 2.000 € per tand. Dit hangt af van de respectieve laboratoriumkosten. Deze prijzen gelden voor mensen met een wettelijke ziektekostenverzekering. Particuliere ziektekostenverzekeringen dekken de kosten, afhankelijk van het tarief. Je moet je voorstellen dat je lach een directe invloed heeft op je aantrekkelijkheid en je waargenomen karakter. En dat al vele jaren!

Dr. Tuna: Wij hebben de ervaring dat, nadat de behandeling is voltooid, geen van onze patiënten het meer over de prijs heeft.

Veneers van de expert – Smile Design voor een mooie lach

Hoe verloopt het proces van de consultatie tot het plaatsen van de facings?

Dr. Tuna: In de eerste sessie maken we kennis met de patiënt en bekijken we de situatie van het gebit en het kauworgaan. Later worden foto’s en, indien nodig, röntgenfoto’s genomen om een eerste esthetische analyse te kunnen maken.

Dr Baysal: Aan de hand van casussen van andere patiënten tonen we mogelijke restauraties en bepalen we samen een doel. Vaak zijn de eerste indrukken voor de tandtechnicus al gemaakt. In de volgende sessie vindt de visualisatie van de afgewerkte tanden van acryl plaats. Dit is een zeer belangrijke sessie omdat de patiënt dan al een heel precies beeld krijgt van het uiteindelijke gebit. Foto’s/video’s worden opnieuw genomen voor spraak- en esthetische analyses. Deze worden samen met de patiënt op het scherm bekeken en we spreken elke behandelingsstap in detail door. De uitleg over de kosten volgt en de patiënt mag in alle rust over alles nadenken. Misschien kunnen ze het bespreken met vrienden of familie. De foto’s van de tweede sessie zijn hier ook geschikt voor. In de derde sessie beginnen we met de behandeling. In de volgende sessie worden de veneers al gehecht. Gedaan.

Hoeveel tijd verstrijkt er tussen de raadpleging en het eindresultaat?

Dr. Baysal: In eenvoudige gevallen en met 8 veneers hebben we 3-4 weken nodig.

Dr. Tuna: Maar wij hebben ook patiënten uit het buitenland die slechts een week naar Duitsland komen. Wij bieden ook oplossingen voor deze patiënten.

zahnarzt-eingang-frau-veneers-erstberatung-information-einsatz-veneer-zahn

Vlucht, hotel, aankomst – alle diensten in één

Neemt u tijdens de behandeling enige organisatie voor de patiënt over, zoals het boeken van een hotel voor patiënten die ver moeten reizen?

Dr. Baysal: Wij hebben een samenwerking met een eersteklas hotel en indien gewenst kunnen wij ook de transfer tussen de luchthaven, het hotel en de praktijk regelen.

Hoe lang gaan veneers mee? Moeten ze na verloop van tijd worden vervangen?

Dr. Tuna: Als ze correct gebruikt worden, gaan facings meer dan 15 jaar mee.

Zijn er gezondheidsrisico’s verbonden aan het gebruik van veneers?

Dr. Tuna: Gezondheidsrisico’s, zoals allergieën, zijn niet bekend.

Vereisen facings speciale verzorging door de patiënt of regelmatige controles na plaatsing?

Dr. Baysal: Een regelmatige controle bij de tandarts en een professionele gebitsreiniging verlengen de levensduur. Tandenborstel en flosdraad zijn perfect.

Wat zijn de toekomstplannen voor u en uw praktijk?

Dr. Tuna: Wij verheugen ons op de ontwikkeling van de nieuwe praktijk met dit unieke concept. Een praktijk die alleen gespecialiseerd is in veneers. Soortgelijke concepten bestaan reeds in de VS en wij hopen dat dit ook in Duitsland ingang zal vinden.

Dr Baysal: Ik hoop dat meer tandartsen zich in de toekomst bij dit concept zullen aansluiten.

Hartelijk dank voor het interview met jullie beiden. Dat waren Dr Arzu Tuna en Dr Umut Baysal van MyVeneers.

Meer over facings en rechte tanden

Dental Anti Aging, Invisalign, Smile Make Over en alles over Veneers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie