About You Fashion Week 2021: Leni Klum, Lena Gercke & Lascana

About You Fashion Week – Altijd na de Berlijnse modeweek volgt de AYFW. Kraftwerk Berlin presenteerde van 11 tot 15 september de unieke herfst/winter modeshow 2021 van About You. Onder het motto “Freedom of Identity” wil About You klassieke rolmodellen doorbreken, binaire identiteiten ontbinden en vooral tolerantie bevorderen. Deze belangrijke boodschap zal afzonderlijk in de modeshows van de AYFW worden vertolkt, maar zal ook visueel en conceptueel in alle ruimten van de locatie worden overgenomen. Onder andere nationale en internationale topgasten waren aanwezig, waaronder special guest US rapper will.i.am, US model en influencer Luka Sabbat, Leni Klum, Lena Gercke, Guido Maria Kretschmer. In dit artikel vindt u de hoogtepunten van de modeshow!

Over jou modeshow

Naast de modeshow van About You zijn er twaalf shows van individuele merken zoals Levi’s, Adidas of Lascana. Alle stijlen worden gepresenteerd door een diverse cast van modellen met verschillende genderidentiteiten, maten, sexualiteiten en etnische achtergronden. Gasten zullen de gelegenheid hebben om geselecteerde collectiestukken te ontdekken in de concept store. Nieuw tijdens de About You Fashion Week, zal bedenker en modetalent Kayla Shyx haar collectie “Shyx – excluive for About You” op de catwalk presenteren.

Absoluut hoogtepunt: Leni Klum x About You

Up-and-coming model Leni Klum lanceert haar eerste eigen collectie tijdens de About You Fashion Show en is zelf op de catwalk te zien. Ze werd gesteund door Bill Kaulitz. En wat was er te zien? Onder andere, wijde spijkerjasjes en oversized tuinbroeken. Er waren ook kleren in de trendy nude-look.

LeGer X over jou

Lena Gercke’s hippe stijlen leven op attitude en zelfvertrouwen! Haar collectie brengt een Franse flair naar de About You Fashion Week, waarbij de catwalk wordt omgetoverd tot een rauwe, Parijse streetwalk die in een mum van tijd door de modellen wordt veroverd. Neem zelf een kijkje en laat je inspireren!

Lascana X Over jou

Een ander hoogtepunt van de AYFW was de Lascana modeshow. Dit jaar viert Lascana vrouwelijkheid in al haar schoonheid, ongeacht verouderde normen. Want vrouwelijkheid wordt al lang niet meer gedefinieerd door een bepaald uiterlijk of een bepaald geslacht – maar door iedereen op zijn eigen manier!

Achter de schermen: Tom Van Dorpe

De Belgische ontwerper Tom Van Dorpe geeft inzicht in de planning van de modeshow, van de selectie van de modellen tot de locatie.

Het exclusieve evenement vindt plaats in Kraftwerk Berlin. In het ervaringsgebied ligt de nadruk op de menselijke aura als een creatieve interpretatie. De aura is net zo individueel als iemands eigen identiteit en moet visueel het antwoord op de vraag “Wie ben je? Een bijzonder hoogtepunt: elke gast kan zijn of haar aura laten lezen. De kleurvertegenwoordiging van de aura van alle gasten is opgenomen als een installatie van groeiende bergen schuim in de baanopstelling. Julian Jansen, Content Director bij About You, wil met de About You Fashion Week 21 modeshowproducties van wereldklasse bieden.