Acne Studios Videos – Mode, Kunst & Samenwerkingen

Acne Studios Videos – Subliminale luxe en understatement zijn de kenmerken van mode die bedoeld is om cool en persoonlijk over te komen. Met als resultaat dat niets overheerst en elk stuk nonchalant stijlvol kan zijn. “Mode is de beste vorm van zelfexpressie. “We ontwerpen graag stukken die samen de coolste garderobe vormen, maar die uiteindelijk draagbaar zijn. Het is een manier van denken als individuele stukken, maar samen creëren ze een sterk, modern en weloverwogen statement,” legt creatief directeur Jonny Johansson uit. Zie meer van Acne Studios en het werk achter de collecties in het artikel hieronder.

Vrouwen: Zomer & Winter voor vrouwen

Johansson beschrijft Acne Studios als “het perfecte canvas – functioneel, puur, schoon, generiek”, en zijn beste ontwerpen – ongeacht het materiaal – zijn de ontwerpen die de garderobes van snuggere, designbewuste kinderen updaten.

Herfst/Wintercollectie voor dames

Een visuele evolutie die overgaat van een droomwereld naar een ontwaakte realiteit. Een collectie gemaakt in afzondering, geïnspireerd door wat er gebeurt als we tevoorschijn komen en de wereld opnieuw betreden.

Lente/zomer collectie voor dames

Een verzameling over instinct. Hard gevoel en vakmanschap, een botsing van hyperfuturistische en historische referenties.

Mannen: Zomer & Winter voor Mannen

De herenkleding bij Acne Studios is vaak klassiek van stijl. Onopvallende luxe, met een sterke identiteit en herkenning van het label. Een mix van vintage mode en moderniteit.

Herfst/Wintercollectie voor mannen

Een garderobe die het relaxte silhouet van sportief casual combineert met getailleerde glamour. Een werkjasje van tafzijde, een paar salopettebroeken van satijn en westernjasjes van imitatiebont waren voorbeelden van het contrast tussen vorm en materiaal waar hij naar streefde.

Lente/zomer collectie voor mannen

Het idee van filtering, dat fotografen op hun lenzen toepassen om de lichtomstandigheden te veranderen, is zeer doordacht en houdt verband met het concept van deze collectie. De transparantie is terug te vinden in veel stukken. De meest interessante filters werden gebruikt om het fijne werk en de details van de kledingstukken te benadrukken.

Campagnes: leven met Acne Studios

De campagnes van Acne Studios bevatten artistieke voorstellingen van het dagelijks leven. Of van zakenmensen met huisdieren, of van moderne architectuur en kunst.

Zaken en huisdieren

Werk en honden – twee gebieden van het leven die meestal niet goed samen gaan. In deze campagne laat Acne Studios zien hoe hondenbezitters hun leven managen met hun baan en huisdieren.

Acne Studios Norrmalmstorg

Het nieuwste project van Acne Studio in Stockholm. De transformatie van hun studio in een persoonlijk kunstwerk ontworpen en gecreëerd door Arquitectura-G uit Barcelona. Het doel van deze campagne is te laten zien dat je altijd een stap verder moet gaan en niet alleen bij je eerste gedachten en intuïties moet blijven.

Samenwerkingen: Van Lucero naar Barrat

De Acne Studios samenwerkingen laten de verschillende kunstenaars zien die exclusieve kunstwerken voor Acne ontwerpen, die de verschillende aspecten waar Acne Studios voor staat beïnvloeden.

Grant Levy-Lucero voor Acne Studios

Acne Studios’ herfst/winter samenwerking met Grant Levy-Lucero. De prints in de capsulecollectie zijn de interpretatie van de in Los Angeles gevestigde kunstenaar van handgeschilderde Californische tekens met een extra vleugje klassieke Amerikaanse iconografie.

Robbie Barrat voor Acne Studios

Acne Studios werkt opnieuw samen met de generatieve kunstenaar Robbie Barrat, wiens kunstmatige intelligentie geassisteerde figuurstudies als prints op een reeks items in de herfst-/wintercollectie voor mannen te zien zijn.

Acne Studios & Mulberry

De Acne Studios & Mulberry collectie, waarin klassieke stijlen en handelsmerken van beide huizen worden samengebracht in iets nieuws en spannends.

Interviews: CEO’s en artiesten

U kunt ook meer te weten komen over de inspiratie en de benadering van kunst achter Acne Studios in interviews met het management en de kunstenaars met wie Acne Studios samenwerkt.

De industrie en de kunst

Een van de leidinggevenden bij Acne Studios, Mikael Schiller, vertelt over het interdisciplinaire werk en Acne’s ambitie om kunst en industrie te combineren en zo een modern en vooruitstrevend modelabel te creëren.

In gesprek met Daniel Silver

Acne Studios presenteert de Britse kunstenaar Daniel Silver, een regelmatige medewerker en goede vriend van het huis. In een interview met Silver leren we hoe hij in de loop der jaren heeft samengewerkt met creatief directeur Jonny Johansson om zijn sculpturale benadering naar de mode te brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie