Agency Model Coaching – Persoonlijkheid en Uiterlijk voor modellen

Persoonlijkheid. Poseren. Catwalk. Zondagochtend begon onze lang voorbereide modelcoaching in ons agentschapsgebouw in het Keulse Mediapark. Twee ervaren modelcoaches, Lutz en Omega, ondersteunden ons CM Models team met een persoonlijkheidscoaching en een catwalktraining voor de modellen. De respons was geweldig en onze modellen waren zeer gemotiveerd om hun vaardigheden te verbeteren. Michelle begeleidde onze modellen en geeft een kort inzicht in de exclusieve modellencoaching.

Goed gestructureerd model coaching

Om half negen begint ons CM Models-team met de laatste voorbereidingen voor de modellencoaching in het Mediapark in Keulen. Schermen worden klaargezet, snacks worden klaargemaakt en de camera-apparatuur wordt gecontroleerd. De eerste modellen arriveren stipt om half tien. Wij zijn enthousiast en de modellen kijken uit naar de exclusieve modellencoaching. De dag is goed gestructureerd, te beginnen met persoonlijke coaching met Lutz, gevolgd door catwalktraining met catwalkexpert Omega. Onderweg worden korte introductievideo’s van onze modellen opgenomen en polaroidfoto’s gemaakt.

Trainingsschema (zondag): catwalk, poseren, aanwezigheid

Deel 1: loopcoaching, catwalk training (Omega)

In de loopcoaching, catwalktraining met mannenmodel Omega, oefenen we verschillende loopstijlen die je zullen helpen in je dagelijkse modellenleven, op castings en in je jobs. Omega is bekend als een internationaal model en catwalk coach. Omega zal je leren om elke catwalk professioneel en perfect te beheersen.

Deel 2: Persoonlijkheid en charisma (Lutz)

Model coach Lutz leert je over je eigen sterke punten en je individuele karakter. Als internationaal model en erkend acteercoach weet Lutz hoe hij sterke punten moet verkopen. Met persoonlijkheid en charisma zal uw optreden bij klanten in de toekomst perfect zijn.

Deel 3: Poseer- en opnametraining (Oliver)

U kunt uw klanten inspireren met gratis poseren. Daarom leer je van Oliver Rudolph in het derde deel van de workshop. Oliver Rudolph is een modefotograaf en een professional als het gaat om enscenering voor de camera. Hij zal u leren hoe u zich voor de camera moet bewegen en modestukken en dergelijke perfect moet presenteren.

Deel 4: Choreografie (Marcel)

In de afsluitende choreotraining leer je verschillende manieren om op de internationale catwalk te lopen. Voor de finale doen we samen een complete repetitie en geven we natuurlijk tips en suggesties voor verbetering.

Deel 5: Polaroidfoto’s / Persoonlijke video (intern)

Tijdens en na de workshop vragen we individuen voor een korte shoot. Wij geven u de perfecte achtergrond voor een professionele Polaroid set, met witte achtergrond, optimaal licht en top fotograaf. In de tweede stap maken we een persoonlijke video voor uw volgende presentatie aan de klant. Dat betekent: Persoonlijkheid, Poseren, Lopen! Je stelt jezelf voor, noemt je agentschap, toont je profiel (zoals polaroids), poseert kort voor de camera en doet een rondje.

Persoonlijkheidscoaching met model professional Lutz

Lutz komt de kamer binnen, talrijke paren ogen onderzoeken de zelfverzekerde personal coach, die ook als ervaren model werkt. Zijn charisma is sympathiek en innemend, wij zijn ervan overtuigd: hij kan onze modellen veel leren over “voorkomen” bij klanten. Hij vertelt op onderhoudende wijze over zijn ervaringen in de modellenindustrie en benadrukt hoe belangrijk charisma en lichaamstaal alleen al zijn voor de eerste indruk. Zeer belangrijk: Onze modellen moeten begrijpen dat hun lichaam het beslissende werkinstrument is. Vooraf trainen is heel belangrijk, iedereen moet zijn lichaam precies leren kennen. Charisma wordt niet overgebracht door emoties alleen, dat is nieuw voor velen. Lichaamstaal: een onderschat middel om karakter te tonen. De modellen moeten de kamer overnemen met hun aura en volledige aanwezigheid tonen. Interessant: Cliënten lezen de kenmerken van potentiële modellen aan hun lichaamshouding, zonder veel woorden wordt een oordeel geveld, opdracht: ja of nee!

Het correct overbrengen van emoties

Hoe zie ik er sexy uit? Hoe kan ik verdriet uitstralen terwijl ik helemaal niet verdrietig ben? Hoe kan ik woede ontwikkelen met een druk op de knop? Typische gedachten en problemen van een model. Acteertalent is een must in de modellenwereld. Net als een acteur moet een goed model in staat zijn om in verschillende rollen te kruipen. Terwijl de modellen verschillende poseertrucs leren, maakt onze fotograaf Oli polaroidfoto’s en introductievideo’s met elk model in individuele sessies. Engelse vaardigheden worden getest: Iedereen moet zich kort in het Engels voorstellen. Lutz doet enkele oefeningen met de andere modellen en laat hen typische situaties uit het dagelijkse modellenleven naspelen. Verlegen modellen hebben geen kans om zich in de menigte te verstoppen, Lutz stelt zijn vaardigheden op de proef. Na anderhalf uur, Lutz is bijna niet meer te stoppen en onze modellen zijn volledig geënthousiasmeerd, komt er een einde aan de Personality Coaching. Onze fotograaf Oli, in samenwerking met Lutz, doet een korte proefshoot met enkele van de modellen voor de groep. De nieuw geleerde poseertechnieken worden onmiddellijk op de proef gesteld. De coaching heeft effect gehad! Onze modellen passen vakkundig de poseertrucs toe die ze geleerd hebben. Aan het eind van de training geeft Oli de modellen een paar tips voor het werken met verschillende fotografen. Nu heeft het hele team een korte pauze verdiend. Het kleine snackbuffet verleidt hen met verschillende lekkernijen en de geur van koffie vult de foyer.

Catwalk coaching met catwalk professional Omega

Catwalk professional Omega wacht al gemotiveerd in de evenementenruimte. Onze modellen nemen hun plaatsen in met frisse energie en tevreden gezichten. Omega begint met een brede glimlach en een korte rechte tred. WOW, hij kent zijn vak. Zijn nummer één catwalk regel: elk catwalk optreden gaat over verkopen! Druk en innerlijke spanning zijn goed, maar er moet een speciale kalmte zijn. De presentatie op de catwalk moet beheerst zijn, maar toch ontspannen en natuurlijk. De mode staat op de voorgrond, de modellen presenteren alleen de producten. Ze moeten in een rol glijden, niet alleen in fotoshoots maar ook op de catwalk. Omega presenteert verschillende catwalk stijlen en doet wat oefeningen met de modellen. De evenementenruimte is gevuld met het gekletter van hakken, de modellen verbeteren hun zwakke punten onder Omega’s aanwijzingen. Omega verspreidt goed humeur, de modellen zijn gemotiveerd en verbeteren gestaag. Vooral de poseerbocht blijkt een kleine catwalk val te zijn. Geen probleem. De groep neemt het met humor op: als acteurs op een filmset herhalen onze modellen hun loopjes tot Omega zijn “go” geeft. Met de laatste wandeling eindigt de leerzame en onderhoudende catwalktraining. Applaus voor Omega!

Na succes komt ontspanning

De laatste auditie video’s zullen ook binnenkort in de bus zitten. Ons hele team verzamelt zich en de modellen pronken met hun nieuwe catwalk vaardigheden. Bevredigende feedback gaat rond. Wij zijn trots op onze protégés en dankbaar voor het geweldige werk van de coaches. Een succesvolle zondag komt tot een einde. Vanaf 17.00 uur gaan de modellen met veel nieuwe inzichten op weg naar huis. Ons CM Models team ontmantelt de rekwisieten en gaat ook op weg voor de welverdiende rest van het weekend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie