Balr: merk, geschiedenis, trends en campagnes

Balr – Een internationaal luxe lifestylemerk dat bekend staat om zijn high-end mode, reisproducten en accessoires voor mannen en vrouwen. Het Nederlandse merk heeft een compleet assortiment high-end producten gecreëerd die je inspireren om het leven van een echte Balr te leven.

Geschiedenis van een trendy merk

Balr, in 2013 opgericht door Demy de Zeeuw, Juul Manders en Ralph de Geus, is de ware belichaming van een trendy modemerk. Het bedrijf richt zich op een jong en ambitieus publiek en brengt met behulp van het merk de luxueuze levensstijl van uitzonderlijke atleten binnen bereik voor wie hard werkt om zijn droom waar te maken. De visie van veel mensen is om een groot en vooral succesvol persoon te worden. Grootheid is niet het resultaat van een zorgvuldig selectieproces. Het komt door actie! Het zit niet alleen in grote prestaties, maar ook in de kleinste details. Het gaat er in wezen om hoog te mikken. Geen nee accepteren en doorzetten op momenten dat anderen het hebben opgegeven.

Collecties voor elk seizoen

Balr besteedt veel aandacht aan elke collectie. Ze kiezen niet alleen een specifieke boodschap, maar proberen die ook perfect te vangen in hun promotievideo’s, met aandacht voor elk klein detail.

Herfst en winter

Deze herfst-/wintercollectie is een reeks topstukken die gevoelens van majesteit en pracht oproepen. Het is een elegante, subtiele en waardige collectie waarin de schoonheid van de producten, de realisatie van het ontwerp en de verfijning van de details centraal staan.

Lente en zomer

Hier is een voorproefje van Balr’s lente-zomer 2021 campagne. De collectie belichaamt het echte leven. De iconische zeshoekige achtergrond in rustig wit toont de personages die klaar zijn voor het nieuwe jaar. Elegant ingetogen en toch ongegeneerd brutaal.

Allerlei soorten campagnes

Balr werkt graag samen met sterke merken om unieke en bijzondere items te creëren. Eerdere samenwerkingen waren onder meer Call of Duty en Fernando Torres. Samen met Puma hebben ze niet alleen een collectie ontwikkeld.

Balr x Puma

Een exclusieve samenwerking tussen twee topmodefabrikanten, beide geworteld in het voetbal en geïnspireerd door de hedendaagse levensstijl en culturele invloeden. De samenwerking belichaamt de wereld van het voetbal, waarbij Puma de cultuur op het veld vertegenwoordigt en Balr het leven van een speler buiten het veld. Geïnspireerd door de BALR. esthetiek en gebruikmakend van hoogwaardige materialen en vakmanschap, omvat de collectie een BALR. FUTURE schoen exclusief gedragen door Antoine Griezmann. Andere stukken in de collectie zijn sweatpants, shorts, hoodies en wedstrijdshirts, en een limited edition Orbiter sneaker.

Call of Duty

Balr heeft samen met Call of Duty een limited edition capsule collectie gecreëerd om de kloof tussen mode en gaming te overbruggen. Samen viert deze collectie de release van het meest begeerde spel. De unieke ontwerpen zijn gebaseerd op het spel en bevatten kleuren en patronen die bekend zijn van Call of Duty. Ze hebben de roos geraakt met deze collectie en vierden er groot succes mee.

Fernando Torres: Grote trots

Met grote trots kon Balr de samenwerking met de Spaanse spits Fernando Torres aankondigen. Met zijn onstuitbare passie en ongelooflijke scorend vermogen verovert hij niet alleen de harten van de fans van alle clubs. Hij heeft waarschijnlijk alle prijzen gewonnen die in het voetbal te winnen zijn, en niet slechts één keer. Maar hij heeft ook hard moeten werken voor dit succes. Als hij een doel voor ogen heeft, geeft hij echt alles om het te bereiken en zet hij door wanneer anderen het al hebben opgegeven. Dus hij past perfect in de familie Balr en het leven van de Balr.

V&A Balr: De top 3

Van wie is het merk?

Het luxe lifestylemerk Balr is opgericht door drie Nederlanders: Ralph de Geus, Demy de Zeeuw en Juul Manders.

Waar staat Balr voor?

Het merk staat voor “jeugd, ambitie, kwaliteit en luxe”.

Waar en wat produceert Balr?

BAlr produceert al zijn kleding in Turkije. De huidige bestsellers zijn de T-shirts

Merken zoals Balr: Palm Angels & Off-White

Naast Balr behoren ook Palm Angels en Off-White tot de meest gewilde modemerken. Deze merken verkopen mannen- en vrouwenmode en tassen, schoenen en accessoires.

Palm Angels: schoenen, tas, trui en capuchon.

Het Italiaanse modelabel staat bekend om zijn casual streetwear kleding. Deze omvatten trainingspakken bestaande uit een broek en een jasje. Shirts, hoodies en jassen zijn ook populair. Klik op onderstaande link voor meer informatie over Palm Angels en haar collecties.

Off-White: merk, ontwerper, geschiedenis & streetstyle

Creatief directeur Virgil Abloh creëerde stijlvolle modellen met een high-fashion touch voor het Londense label Off White. De creaties, een geslaagde mix van Japans geïnspireerde ontwerpen en grafische motieven, symboliseren de nieuwe orde in de mode. Stedelijke esthetiek gecombineerd met innovatieve mode-ideeën maken het cult streetwear label tot een van de meest populaire modemerken ter wereld. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over Off-White.

Mode merken: Lijst

Als u enthousiast bent over luxemerken zoals Balr en meer wilt weten over merken, bekijk dan hier onze geweldige gids voor ’s werelds beste modemerken.