Boeken van modellen: Hoe boek ik een model voor foto’s en reclame?

Modellen worden geboekt voor verschillende opdrachten onder verschillende voorwaarden en verwachtingen. De betrokken klant heeft bepaalde ideeën en criteria op grond waarvan hij een model kiest. Hij informeert het betrokken modellenbureau over zijn criteria en stuurt meestal een moodboard mee, dat het bureau meer over de context van de opdracht vertelt. Er zijn in principe twee mogelijkheden voor de modelboeking: Ofwel heeft een cliënt de modellenkaart van het betrokken modellenbureau doorgebladerd en reeds één of meer modellen uitgekozen die hij/zij ofwel voor een casting wil uitnodigen ofwel rechtstreeks wil boeken. Het is echter ook gebruikelijk het modellenbureau te vragen modellen te zoeken volgens de criteria en de opdrachtgever een modelselectie toe te zenden. Wij zijn ook actief als modellenbureau in Berlijn en Hamburg.

Vereisten voor modellen in reclamespots en reclamefilms

Om een succesvol model te worden in een gerenommeerd modellenbureau, moet een model aan verschillende eisen voldoen. Voor een modellenbureau telt het of een model goed geboekt is. Doodlopers worden er regelmatig uitgehaald. Een model moet een zeer goed figuur hebben, d.w.z. slank, getoniseerd, de juiste afmetingen. Uiteraard verschillen de optimale afmetingen tussen mannelijke en vrouwelijke modellen. Mannelijke modellen kunnen hun lichaam meer trainen dan vrouwelijke modellen. Voor hen gaat het er in de eerste plaats om een gespierd en fit lichaam te hebben, d.w.z. dat cardiotraining en lichte spiertraining volledig volstaan. Te veel spieren en gewichtstraining maken de spieren van een vrouwelijk model te breed en de vereiste afmetingen zijn niet meer optimaal. Meer over eisen voor modellen.

De optimale afmetingen voor mannen en vrouwen?

Vrouwelijke modellen: de vereisten

Vrouwelijke modellen moeten ten minste 174 cm lang zijn. Kleinere modellen kunnen succesvol zijn, maar de kans is zeer klein. Daarom is lengte een doorslaggevend criterium voor een modellenbureau om een model aan te nemen. De optimale afmetingen voor vrouwelijke modellen zijn 90-60-90 (omtrek: buste- taille-heupen).

Mannelijke modellen: de vereisten

Een mannelijk model moet een slank en gedefinieerd lichaam hebben. De minimumhoogte is 184 cm. Bijzonder lange mannen kunnen het in de modellenwereld echter even moeilijk hebben als mannen die te klein zijn, omdat zij niet in de collecties van de ontwerpers passen. De maximumlengte voor een mannelijk model is 194 cm.

Karakter en kracht zijn sterke eigenschappen voor reclamemodellen

Naast de fysieke vereisten tellen ook de mentale vereisten en het karakter van een model mee. Een model moet blijk geven van kracht, discipline en uithoudingsvermogen. Het werk is vaak inspannend en tijdrovend. Vermoeidheid of stress mogen niet merkbaar zijn bij een goed model. Motivatie en ambitie zijn de kenmerken van een ervaren model, de klant boekt dergelijke modellen graag opnieuw, dit is zeer belangrijk voor een model en het modellenbureau. Voorts zijn een gezond zelfvertrouwen en de veranderlijkheid van een model doorslaggevende selectiecriteria. Het charisma van een model wordt gevormd door dit totaalpakket. Een klant probeert zijn producten en diensten via een model aan de consument over te brengen. Dit lukt door het optimaal overbrengen van emoties. Emoties worden opgewekt door het charisma van een model, met inbegrip van gezichtsuitdrukkingen en gebaren. Een model moet in verschillende rollen kunnen glijden om het product/de dienst aan de consument te “verkopen”. Authenticiteit en natuurlijkheid zijn de toverwoorden om de consument te boeien, zodat het concept van de klant werkt.

Karakter? Dit is Chand uit Stockholm!

Modelleren! Vacatures in de reclame-industrie: online winkel, showroom en tv-commercials.

De beroepsmogelijkheden voor een model zijn zeer uiteenlopend. Het lichaam is het werktuig van een model en dus de troef. Een model promoot de producten en diensten van een klant. Dit kan gebeuren via verschillende media. Een model kan worden geboekt voor affichereclame, tijdschriftredacties of -omslagen, online optredens, tv-commercials en dergelijke. Op de catwalk presenteert een model modecollecties of beauty- en stylingproducten/diensten. Hoewel het lichaam het canvas is voor de catwalk verschijning, zijn in de commerciële sector (reclame) de gezichtsuitdrukkingen en gebaren van het model even belangrijk, hetgeen leidt tot de promotie van de producten/diensten.

Modellenbureaus – bemiddeling voor fotoshooting en opbouw van modellen

Een gerenommeerd en goed modellenbureau is erg belangrijk voor een model. Hoewel een model ook zonder agentschap kan werken, is het gevaar dat een model wordt uitgebuit enorm groot, vooral in het buitenland. Een van de taken van een modellenbureau is het regelen van goede (voor serieuze, bekende cliënten, een goed salaris) banen. Het modellenbureau zorgt ervoor dat een model niet onderbetaald wordt, vooral in het buitenland worden modellen vaak enorm onderbetaald. Bovendien zorgt het modellenbureau ervoor dat het model een goed imago heeft. Een gerenommeerd modellenbureau neemt de onzekerheden van een model weg en is beschikbaar om vragen te beantwoorden. Een model kan verschillende modellenbureaus hebben. Het verdient aanbeveling een moederbureau en een goed bureau te hebben in elke grote stad, zoals München, Hamburg, Berlijn, Keulen/Düsseldorf of in het buitenland, b.v. in Londen, New York, Parijs of Milaan. Op deze manier kunnen klanten een model boeken in heel Duitsland of de hele wereld, bijvoorbeeld een model boeken in Hamburg, een model boeken in Berlijn of een model boeken in Londen.

Modellengoeroe Lutz Marquardt over modellenbureau en moederbureau

Wat is het verschil tussen een modellenbureau en een moederbureau? Een modellenbureau zorgt alleen voor de plaatsing, terwijl een moederbureau modellen opstelt, fotoshoots regelt met goede fotografen en later modellen in het buitenland plaatst bij grote en gerenommeerde bureaus in Milaan, Parijs, Londen of zelfs Shanghai en New York.

Een model boeken: prijzen en agentschapscommissie in Duitsland

De betaling van een model wordt beheerd door het betrokken modellenbureau. Het modellenbureau maakt een factuur op voor de klant en onderhandelt met hem over de prijzen. Nieuwe gezichten zijn over het algemeen goedkoper dan ervaren modellen. De prijs van een model stijgt met de ervaring en de mate van populariteit van een model. De prijzen variëren van modellenbureau tot modellenbureau.

Voor de plaatsing bij de klant rekent het agentschap in Duitsland gewoonlijk een commissie van 20 procent als het geplaatste model zijn of haar opdracht heeft voltooid. In het buitenland kan deze agentschapscommissie variëren en tot 50 procent bedragen. Naast de betaling van het model eist het agentschap gewoonlijk een zogenaamde AP van de cliënt.

Vind uw perfecte model voor de volgende klus bij ons

Bij CM Models vind je zowel ervaren modellen als nieuwe gezichten voor sterke fotoshoots of reclamecampagnes. Via exclusieve modellencoaching worden onze CM-modellen regelmatig optimaal opgeleid voor zowel de commerciële sector als voor de catwalk. Wij ondersteunen onze modellen voor een perfecte plaatsing en een bevredigend resultaat vanuit het oogpunt van de klant. Onze ruime keuze aan modellen maakt ons Keuls modellenbureau interessant en aantrekkelijk voor cliënten uit de reclame- en modesector. Boek modellen in NRW en in heel Duitsland.

Bent u op zoek naar een geschikt model voor uw campagne? Neem dan contact op met ons agentschap. CM Models kijkt uit naar uw verzoek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie