Burberry Flashback: Shows van de jaren 2000 tot nu

Burberry – Trenchcoats of beige sjaals met ruitmotieven, Burberry heeft over de hele wereld naam gemaakt en een herkenbaar en onmiskenbaar handelsmerk voor zichzelf gecreëerd. Vandaag de dag kennen we het merk als een gerenommeerd high-end modelabel, waarvan de runway shows op geen enkele Fashion Week gemist mogen worden. Maar hoe zijn de catwalkpresentaties en collecties van het merk in de loop der jaren veranderd? Wij tonen u de collecties van de jaren 2000 tot de laatste show op de digitale Fashion Week 2021.

Merkontwikkeling en collecties Burberrys

De geschiedenis van het merk gaat terug tot de jaren 1850. Vandaag de dag kennen we Burberry als een van de meest gevestigde en succesvolle modemerken in de mode-industrie, maar pas in het begin van de jaren 2000 wist Burberry zich na een lange, diepgaande merkherlancering met succes te herpositioneren als het luxelabel dat we vandaag de dag kennen. Met ontwerper Christopher Bailey, die vanaf 2001 verantwoordelijk was voor de Burberry ontwerpen en in zijn tijd tweemaal werd bekroond tot Designer van het Jaar, slaagde Burberry erin om opnieuw naam te maken als een high-end modemerk.

  • Kom meer te weten over het verhaal achter Burberry.

Burberry in de jaren 2000

In 2001 nam de Britse modeontwerper Christopher Bailey de verantwoordelijkheid voor de volgende collecties over als de nieuwe hoofdontwerper van Burberry. In de jaren 2000 waren de modeshows nog veel overzichtelijker en met een kleiner publiek. De catwalks waren eerder sober, maar de mode was toch chic.

Donkere tinten en eenvoudig design: herfst/winter 2002/03 Milaan

De collectie van Burberry voor herfst/winter 2002/03 werd gepresenteerd tijdens de Milan Fashion Week. De mode wordt gekenmerkt door donkere tinten en de ontwerpen zijn nog wat ingetogener.

Frisse Stijl & Heldere Tinten: Lente/Zomer 2003 Londen

Tijdens de Fashion Week in Londen is de catwalk al wat breder en feller – de lente/zomercollectie voor 2003 krijgt ook wat meer kleur en voelt frisser aan.

Elegant & Chic: Lente/Zomer 2007 Milaan

In 2007 presenteert Burberry zijn lente/zomercollectie voor 2007 aan een breder publiek tijdens de Milan Fashion Week. De zaal is gevuld en iedereen is enthousiast over de nieuwe ontwerpen – ze zijn duidelijk spannender dan in het begin van de jaren 2000.

Burberry Shows van de jaren 2010

Grote runway shows en geweldige collecties – in de jaren 2010 zaten de zalen van de Burberry shows vol. Modellen als Cara Delevingne lopen voor het modelabel. In 2018 vond de laatste modeshow onder leiding van lange tijd creatief directeur Christopher Bailey plaats, het gaat de boeken in als een van de grootste en meest gedenkwaardige shows in de geschiedenis van Burberry.

Korsetten & Capes: Lente/Zomer 2013 Londen

De collectie voor lente/zomer 2013 werd tijdens de London Fashion Week 2012 gepresenteerd in een grote, met licht overgoten hal onder een glazen koepel. Het motto was “Corsets and Capes”, met kleurrijke doorzichtige tassen als accessoires bij de modellen die in felle capes en korsetten over de catwalk liepen.

Regenboogcollectie & lichtshow: herfst/winter 2018/19 Londen

Deze Burberry-show tijdens de London Fashion Week 2018 gaat de boeken in als een van de grootste en meest succesvolle in de geschiedenis van het label. Het is de laatste collectie van hoofdontwerper Christopher Bailey en hij droeg deze laatste collectie op aan de LGBTQ+ gemeenschap. Zijn outfits hebben kleuren van de regenboog en aan het eind zorgen spots voor prachtige lichteffecten en een constructie van regenboogkleuren voor een groot publiek in een enorme zaal.

Burberry Today: digitale modeweken en creatieve catwalks

Ontwerper Riccardo Tisci volgde Bailey op als Burberry’s nieuwe creatief directeur. Met de Corona Pandemie 2020 op komst hebben zich bovendien andere veranderingen in de modewereld voorgedaan. Modeweken kunnen niet langer voor een publiek worden gehouden en ontwerpers moeten nog creatiever worden met hun mode.

Startbaan in het bos: lente/zomer 2021 digitale show in Londen

Ongewone collecties en een ongewone videopresentatie: tijdens de digitale Fashion Week in Londen wordt de lente/zomermode voor 2021 in een interessante setting gepresenteerd. De setting is de natuur in een bos, met modellen die tussen de bomen lopen in prachtige en experimentele outfits. Terugkijkend op de shows en collecties van de vroege jaren 2000, is er geen vergelijking.

Burberry video’s en campagnes

Burberry heeft in de loop der tijd herhaaldelijk coole spots of campagnes uitgebracht en sterren als Rihanna of Kate Moss geïnspireerd. Modellen als Cara Delevingne liepen verschillende keren de catwalk op voor het label en sommige Fashion Week shows werden opgeluisterd met live muziek en coole technologie.

  • Ontdek meer over Burberry video’s, campagnes en shows.