Daniel Hechter: Modeontwerper, Prêt-à-porter & Luxepakken

Daniel Hechter – Parijs modemerk, Frans modeontwerper, sportliefhebber en pionier van prêt-à-porter. De ontwerper is een van de meest internationaal succesvolle Franse modelabels. Supermodellen, acteurs en sterren dragen zijn mode. Modellen in Parijs dromen ervan om voor het merk te lopen op Paris Fashion Week. Hier vindt u interessante feiten over de geschiedenis van de heren- en damesmodeontwerper en waar het merk voor staat. Wil je model worden? Vergroot dan uw kennis over de beroemdste modeontwerpers en modemerken wereldwijd.

Wie is Daniel Hechter?

5 feiten over de modeontwerper Daniel Hechter.

Frans modeontwerper – Feit 1

Daniel Hechter is een Franse modeontwerper. Parijse modellen en supermodellen dromen ervan om voor het merk te lopen op Paris Fashion Week.

Tegenwoordig is de Franse mode van het merk ook internationaal vertegenwoordigd, bijvoorbeeld op de Shanghai Fashion Week.

“De Parijzenaar”: Hechter’s doorbraak – Feit 2

Hechter heeft zijn succes vooral te danken aan de grote publiciteit die hij in 1957 kreeg toen Brigitte Bardot een door hem ontworpen model droeg in de film “The Parisian”.

Hij ontwierp voor Pierre d’Alby – Feit 3

Voordat de modeontwerper in 1962 samen met zijn vriend Armand Orustein het modebedrijf Daniel Hechter Paris oprichtte, creëerde hij zes collecties voor het modelabel Pierre d’Alby van Zyga Pianko.

Pioniers van Prêt-à-porter – Feit 4

Hechter maakte sportieve en tegelijkertijd betaalbare mode voor de moderne vrouw van de jaren zestig. Later concentreerde hij zich op het produceren van collecties voor het grote publiek op basis van zijn modieuze ontwerpen. Ook kinder- en herenmode volgden, evenals ski- en tenniskleding. Hij wordt gerekend tot de pioniers van prêt-à-porter. Hechter’s mode werd ook geïnspireerd door zijn persoonlijke interesse in sport. Zo was hij vanaf 1973 een van de grootste geldschieters van de voetbalclub Paris Saint-Germain.

In 1956 werden zijn eerste ontwerpen verkocht – Feit 5

Zijn eerste ontwerpen werden echter al ver voor zijn doorbraak verkocht. Nadat Hechter in 1956 afstudeerde aan de Handelshogeschool, ging hij werken in een modezaak. In die tijd verkochten Jacques Esterel en Louis Féraud zijn modellen.

Alle feiten in een notendop:

  • Frans modeontwerper
  • “The Parisian”: Hechter’s doorbraak
  • Hij ontwierp voor Pierre d’Alby
  • Pionier van Prêt-à-porter
  • In 1956 werden zijn eerste ontwerpen verkocht

Waar staat het modemerk voor?

Het Franse modemerk staat voor elegantie door en door. Of het nu voor vrouwen of mannen is, het label staat voor Parijse chic bij uitstek. Hier ziet u het huidige logo van het merk.

Damesmode: chic in eenvoud

Elegant zijn in alle situaties. Comfortabel is ook chic. Hoogwaardige stoffen, eenvoudige kleuren en vrouwelijke snit.

Hechter maakt ook mooie, lichte en kleurrijke kleding voor vrouwen voor de zomer.

Herenpakken: Verpakt in elegantie

Stropdas, vlinderdas, manchetknopen, polshorloges, overhemd, pantalon, schoenen en colbert en zelfs de bijpassende zonnebril voor bij het pak, Daniel Hechter, de Parijse herenoutfitter, kleedt mannen van top tot teen.

Naast klassieke pakmodellen biedt Hechter ook modernere business looks voor hem.

Wie draagt Daniel Hechter?

Beroemdheden die in je opkomen zodra je de naam Hechter hoort. Supermodellen en sterren die Hechter dragen.

Supermodel Yasmeen Ghauri voor Hechter

Voormalig Canadees supermodel Yasmeen Ghauri droeg Daniel Hechter een paar keer op de catwalk om de nieuwste collecties tijdens de Fashion Week te presenteren.

Lee Bo Young: Het nieuwe reclamegezicht

Lee Bo-young, de Zuid-Koreaanse actrice die vooral bekend is om haar hoofdrollen in televisiedrama’s, is het gezicht van de nieuwste damescollectie van het merk.

Merken zoals Daniel Hechter: Chanel & Louis Vuitton

Daniel Hechter verkoopt zijn mode naast luxemerken als Chanel, Louis Vuitton en Givenchy in de modehoofdstad van de wereld, Parijs. Andere Franse luxemerken zijn Yves Saint Laurent, Dior, Hermès, Chloé en Céline.

Chanel: tijdloze tassen en parfum nr. 5

Coco Chanel heeft modegeschiedenis geschreven! Ontdek hier hoe Gabrielle Chanel de modewereld naar een nieuw tijdperk leidde. Vandaag de dag staat het label bekend om zijn rokken, broeken en tijdloze Chanel tassen voor vrouwen, maar ook om de klassieke herenmode. Maar Parfum No.5 werd ook een geur legende. Het is 100 jaar later nog steeds het best verkochte parfum ter wereld. De aanvankelijke scepsis sloeg al snel om in een enthousiast applaus, een onvoorwaardelijk enthousiasme en uiteindelijk de geboorte van een internationaal succesvol Parijs luxemerk.

Louis Vuitton – pure luxe!

De tassen, schoenen en riemen van Louis Vuitton onderscheiden zich van andere luxe topmerken door hun unieke design. In 1854 werd de Franse ambachtsman Louis Vuitton bekend om zijn exclusieve assortiment koffers en bagage en vandaag de dag is hij niet meer weg te denken van de modemarkt! Met de perfecte mix van stijl en kwaliteit worden innovatie en luxe gecombineerd. Zelfs vandaag, na vele jaren, leeft de creatieve impuls van de ontwerper voort en verrijkt hij het mode-universum met extravagante ontwerpen. Ontdek hier meer over het vakmanschap van Louis Vuitton, de modeshows en de samenwerkingen met het nummer één luxemerk in Parijs.

Meer mode merken!

Ben je gepassioneerd door luxemerken en designers zoals Daniel Hechter en wil je meer merken leren kennen? Bekijk dan hier onze gids met modemerken en maak kennis met ’s werelds beste modemerken.

Mode merken van A-Z

Welke merken zijn hot op dit moment? Wat is het meest populaire mode merk? Welke merken zijn er voor vrouwen, welke voor mannen? Dior, Gucci, Givenchy, Hermès, Prada, Versace & Co zijn merken die bijna iedereen kent. Maar wat zit er eigenlijk achter? Deze en vele andere merken hebben de geschiedenis van de mode veranderd. Ontdek hier welke merken tot de topmodemerken in de wereld behoren. Gesorteerd van A tot Z, kunt u uw favoriete merken kiezen of misschien een paar nieuwe leren kennen.

Mode merken met D

Dior, Dolce & Gabbana en Diesel, zijn enkele van de vele modemerken die met een D beginnen. Met zoveel modemerken over de hele wereld, is het makkelijk om ze allemaal uit het oog te verliezen. Om u een goed overzicht van de merken te geven, hebben wij ze in een lijst gesorteerd volgens het alfabet.

Franse merken

Baret, gestreept hemd en rode lippenstift: het stereotiepe symbool van de Franse stijl is even karakteristiek als eendimensionaal, want de Franse stijl is veel meer. Bovenal is het elegant, casual en ongecompliceerd individueel. Op het gebied van mode loopt ons buurland Frankrijk voor op de rest van Europa en zelfs op de wereld: kleding is van groot cultureel en economisch belang in de Grande Nation, vooral in haar mooie en elegante hoofdstad. In dit artikel presenteren wij de hipste modemerken uit Frankrijk.