Fashion Week verhuist naar Frankfurt / Mainhatten: Dag Berlijn! Wat staat ons te wachten?

Moeilijk te geloven maar waar, de Fashion Week verhuist van Berlijn naar Frankfurt. “Arm maar sexy” (de vroegere slogan van Berlijn) was ooit, nu is het financiën, investeringen en wolkenkrabbers! Berlin Fashion Week verhuist naar Frankfurt am Main.

De kop: Berlijnse modeweek verhuist naar Frankfurt

Vandaag was het overal op de nieuws-tickers, van Instagram tot het tv-journaal. De modeweek was net zo’n deel van Berlijn als de currywurst. Maar de tijden veranderen, Berlijn heeft de laatste jaren steeds minder geïnvesteerd in het organiseren van de modeweek. De modebeurs lokte in één week meer dan 200.000 vakbezoekers naar de hoofdstad. Deze brachten de mode-industrie een totale omzet van (afhankelijk van de schatting) 120 tot 240 miljoen euro. De omzet komt van bestellingen op de modebeurs, tot restaurantbezoeken en hotelovernachtingen in Berlijn.

In ruil daarvoor moest de stad relatief weinig investeren; vorig jaar was dat slechts 33 miljoen euro. Geld goed besteed, want de beelden van de Fashion Week gaan de hele wereld over. Berlijn heeft dus niet alleen de directe economische factor, door het extra toerisme, maar ook de public relations. De schatkist in Berlijn is steeds leger en daarom is er nu een nieuwe organisator gevonden die zelfs extra geld in de modeweek wil steken.

Onze eigenaar van het modellenbureau & onze creatieve art director, die vorig jaar ook de eindshow van de Berlijnse modeweek organiseerde en presenteerde, gaf vandaag een interview in FIV Magazine over de modeweek in Frankfurt.

Lees het volledige interview hier:

Hier kunt u onze laatste, laatste show op de Berlin Fashion Week zien, zaterdagavond om 21.00 uur met Swimming Pool Runway bij Haubentaucher Berlin.

Frankfurt Stad: Kaart

Frankfurt van boven.

Route: Luchthaven > Frankfurt Stad

Dit is de snelste manier om van de luchthaven naar de stad Frankfurt am Main te komen: