Gucci Videos: Modeshow, Reclames, Interviews & Harry Styles

Gucci Videos – Of het nu genoemd wordt in rap nummers of gezien wordt op beroemdheden, je hebt waarschijnlijk wel gehoord van het Gucci mode merk. De typische ontwerpen en vooral het bekende GG-logo komen snel in gedachten. Of het nu gaat om sneakers, riemen, zonnebrillen of parfum – Gucci is al lang op de internationale markt en in de mainstream aangekomen. Onder leiding van hoofdontwerper Alessandro Michele bereikt Gucci tegenwoordig een heel nieuwe en vooral jonge doelgroep, en zelfs sterren als Harry Styles of Jared Leto zijn enerzijds idolen, maar ook liefhebbers en reclamegezichten van het merk.

Bovendien is het merk overal te zien op Instagram en YouTube en is het een van de favoriete merken van de socialemediageneratie geworden. Heb je gehoord van Gucci Beauty? – Net als Chanel, Tom Ford en Givenchy verkoopt het modemerk ook als high-end modelabel met succes exclusieve cosmetica. Mis deze top Gucci video’s niet: Backstage bij Milan Fashion Week, interview met hoofdontwerper Alessandro Michele, volledige modeshows, hip-hop legende Dapper Dan’s Gucci atelier en celebrity endorsers zoals Harry Styles!

De beste Gucci modeshows: Milaan, backstage en kerkhof show

De modeshows van het Italiaanse luxemerk Gucci zijn allesbehalve saai – ze zijn uitgebreid en uniek. Vooral sinds de Italiaan Alessandro Michele hoofdontwerper van het bedrijf is geworden, fascineert Gucci met elke nieuwe modeshow en collectie. Of het nu gaat om een schokkende ziekenhuissfeer, een mysterieuze buitenlocatie met vuurelementen of een transparante “carrousel”, Michele lijkt nooit zonder inventiviteit en gekke ideeën te zitten.

“Geestelijke gezondheid is geen mode” – Controversiële modeshow

Geen modeshow in de afgelopen jaren was zo controversieel en trok zoveel aandacht als de Spring Summer 2020 show. Niet alleen de show zelf, die onder de artistieke leiding stond van de extroverte ontwerper Alessandro Michele, maar vooral de oogstrelende collectie was het gesprek van de dag in de modewereld.

Aan het begin van de show lopen de modellen onbeweeglijk langs het publiek, in witte kleren van top tot teen, die doen denken aan gedwongen kleding uit psychiatrische inrichtingen. Een van de modellen maakte een stil protest door “Geestelijke gezondheid is geen mode” op haar handen te schrijven en ze op de catwalk omhoog te houden – dit veroorzaakte natuurlijk een enorme opschudding. De show was ook zeer opvallend door de zeer speciale outfits…

Modeshow op een Romeins kerkhof

De Gucci Cruise Show 2019 zorgde voor sensatie met zijn mystieke sfeer en spookachtige locatie, evenals een collectie met gothic en disco elementen. Midden op het Romeinse kerkhof van Arles presenteerde het modehuis zijn collectie – kunstmatige mist, duizenden kaarsen en een koor dat middeleeuwse muziek zong maakten van deze show een echte belevenis. De catwalk werd in vuur en vlam gezet en de modellen zweefden langs het publiek in hun buitengewone creaties. Het publiek was gefascineerd en enthousiast, en ook de modewereld liet zich lovend uit over de modeshow van Gucci.

Backstage bij de Milaan Fashion Show

Na de bijzonder in het oog springende show van het modehuis voor de lente-zomercollectie 2020 tijdens de Milan Fashion Week, waren de verwachtingen voor de volgende show van Alessandro Michele natuurlijk bijzonder hoog gespannen. De gasten verzamelden zich in een enorme ruimte, een doorzichtige carrousel stond in het midden en toen de show begon, werd het uitzicht binnenin onthuld. Choreografen, stylisten, kleedhulpen en modellen waren te zien tussen badjassen en afgewerkte runway looks.

De kijkers maakten deel uit van de hele backstage procedure voor de modeshow, wat voor de ontwerper altijd het meest zenuwslopende deel van de modeshows is. Michele’s bedoeling was om het publiek live te laten deelnemen, zoals gebruikelijk is in het tijdperk van de sociale media. De uitnodigingen voor de show werden trouwens ook op een speciale manier verstuurd – Michele stuurde ze naar de gasten via WhatsApp, omdat zij ook persoonlijk deel uitmaken van een anders onzichtbaar en nogal intiem moment in de show.

Gucci Campagnes: Lana del Rey, Gucci Mane & Jared Leto

Als je een prijs zou uitreiken voor de coolste campagnes, zou Gucci zeker ver vooraan staan. Het Italiaanse luxehuis produceert in samenwerking met Christopher Simmonds heuse korte films die ervoor zorgen dat je naar Gucci wilt kijken. Of het nu gaat om de Gucci Cruise 2020 campagne met Gucci Mane, de Gucci Guilty campagne met Lany Del Rey en Jared Leto of de Gucci Psychodelic campagne, ze voelen allemaal de levenshouding en de bijbehorende joie de vivre die het bedrijf met zijn mode wil uitdragen.

House party met Sienna Miller en Gucci Mane

Deze Gucci campagne voor de Cruise 2020 collectie is echt legendarisch en zorgt ervoor dat je wilt winkelen bij Gucci. In de video zijn beroemdheden te zien als Sienna Miller, Iggy Pop, Benedetta Barzini en Gucci Mane tijdens een ongeremd huisfeest in een villa in Los Angeles. Alle gasten zijn losbandige en excentrieke persoonlijkheden en belichamen een hedonistisch, zorgeloos feestleven.

Alle klassen, of het nu chique, rijke zakenlieden of beroemde rappers zijn – uitgerust met Gucci kan men zien dat ze het in alle hoeken van het huis laten lopen. De campagne belichaamt een aanstekelijke liefde voor het leven die Gucci wil overbrengen op haar klanten.

60s Glamour Film

In de campagne voor het Gucci Guilty parfum zijn zangeres Lana Del Rey en muzikant Jared Leto te zien als het Amerikaanse “modellenkoppel” op iconische Hollywood locaties. Het geheel speelt zich af in een retro-perspectief, vermoedelijk geïnspireerd door de jaren ’60 en de Amerikaanse Droom. Beiden volledig gekleed in Gucci vormen een werkelijk prachtig paar en doen de kijker denken aan oude Hollywood glamour. Op de achtergrond speelt passende retro-muziek, wat van deze campagne een echt geslaagde en bezienswaardige promotievideo maakt.

Party in de jaren ’70 nachtclub: Gucci campagne

De psychedelische campagne voor een capsulecollectie van het Italiaanse luxemerk neemt de kijker mee naar een kleurrijke nachtclub uit de jaren ’70 met een onstuimige en trance-achtige sfeer. Net zo opvallend als de kleurrijke lichtreflecties en discoballen in de video is vooral de gepresenteerde collectie, die een kleurrijke herinterpretatie van het bekende Gucci-logo bevat. Ook deze campagne weerspiegelt de coole levenshouding van het modehuis op een opwindende manier en spreekt een vooral jonge doelgroep aan.

VIP’s: Harry Styles en Lana Del Rey

Gucci is een merk dat met zijn campagnes en mode een levenshouding en emotie bij mensen wil opwekken. Om deze boodschappen over te brengen, kiest het Italiaanse modehuis natuurlijk speciale mensen om deel uit te maken van de campagnes. Het label hecht veel belang aan authenticiteit, wat ze hebben bereikt met voorbeelden van beroemdheden zoals Harry Styles en Lana Del Rey.

Nieuw Gucci gezicht: Teen Darling Harry Styles

De ex-One Direction ster, nu een succesvol muzikant in zijn eigen recht, is een Gucci liefhebber en kan worden gezien in talloze campagnes en in de jurken van het luxe huis – bijvoorbeeld, de Brit gefascineerd op de laatste Met Gala in New York in een zeer androgyn stuk van Gucci. In de volgende campagne is de 26-jarige te zien als een nuchtere jongeman die met een kip in zijn hand door een Engelse buitenwijk slentert en een fish-and-chips winkel bezoekt. Zo onopvallend als deze campagne is, met Harry Style als model, was het toch een groot succes en trok het veel jonge fans naar Gucci.

Varkens collectie met Jeffree Star en Shane Dawson

Vorig jaar presenteerde Gucci een heel bijzondere collectie, die werd gekenmerkt door het feit dat op alle kleding, tassen en accessoires schattige piggy-emblemen te zien waren. Grappig genoeg zijn ze erg trendy en worden ze steeds populairder, vooral als huisdier. De collectie was een waar succes en veroorzaakte een ware koopwoede, vooral onder beauty mogul en Youtuber Jeffree Star.

De multimiljonair kocht de hele collectie van $15.000 op en verraste zijn goede Youtube-vriend Shane Dawson, wiens handelsmerk, toepasselijk genoeg, een varken is. Helaas heeft Gucci geen campagne film gemaakt voor deze collectie, maar Jeffree Star’s VLOG geeft een zeer interessant en onderhoudend inzicht in de stukken van de collectie.

Lana Del Rey voor jaren ’60 Campagne voor Gucci Guilty

Muzikante en liedjesschrijfster Lana Del Rey staat voor natuurlijke schoonheid en belichaamt met haar muziek en unieke looks een bijzonder en vaak sentimenteel retrotijdperk. In de campagne voor het parfum Guilty speelt de Amerikaanse samen met zanger Jared Leto een Amerikaans glamourkoppel in Hollywood in de jaren 60. Met haar unieke stijl en look, is de zangeres de perfecte casting voor deze rol en creëerde een geweldige campagne met Gucci. Gucci geeft een beetje inzicht “BTS” van de campagne in de volgende video.

Gucci x Mlb en Gucci Disney kleding

De vindingrijkheid en creatieve ideeën van hoofdontwerper Alessandro Michele zijn groot en de Italiaan staat bekend om zijn excentrieke ontwerpen en ongewone samenwerkingen. Het succes en de hype van de collecties spreken telkens voor zich en zo behoren de Gucci Ghost, de Yankees en de Disney-collecties van dit jaar tot deze categorie.

Disney Mickey Mouse ontmoet Italiaanse luxe mode

Om Chinees Nieuwjaar en het Jaar van de Muis dit jaar te vieren, werkte het luxebedrijf samen met niemand minder dan Disney en lanceerde het een beperkte editie in muisdesign. De nadruk ligt op Disney’s cultfiguur Mickey Mouse, die te zien is op tal van artikelen zoals kleding, tassen en zelfs pantoffels.

Ter gelegenheid van de collectie produceerde het luxebedrijf een promotievideo in Disneyland, speciaal gericht op het Chinese Nieuwjaar. De collectie was een groot succes en was in korte tijd uitverkocht. Naast de betekenis achter het ontwerp van de muis, riepen ze bij veel klanten ook een echt jeugdgevoel op.

Gucci geest? – Ex-Snowboarder Trevor Andrew

De samenwerking met de bekende Gucci Ghost ontstond in 2016 en ontketende een enorme hype, vooral op het platform Instagram. Achter het Gucci Ghost ontwerp gaat de voormalige professionele snowboarder Trevor Andrew schuil, die een paar jaar geleden, wanhopig op zoek naar een geschikt Halloween kostuum, een oud Gucci laken omdeed, de ogen eruit knipte en sindsdien door zijn vrienden liefkozend Gucci Ghost wordt genoemd. Met zijn nieuwe bijnaam begon de Amerikaan als graffitikunstenaar in New York, waar hij al snel een grote aanhang opbouwde met zijn kunstwerken op Instagram.

Alessandro Michele, Gucci’s hoofdontwerper, was ook een fan en leerde de “Gucci Ghost” kennen via gemeenschappelijke vrienden. Dit leidde tot het gezamenlijke idee van de speciale collectie, die in 2016 werd gelanceerd. In de volgende video kunt u de spannende collectie in de showroom in New York bekijken met een speciale 360 graden functie.

Baseballpetten en Italiaanse luxe mode

Major League Baseball (MLB) is de grootste honkbalcompetitie ter wereld en de beroemde Yankee-petten met het NY-logo zijn zowat het handelsmerk. De petten zijn altijd in de mode geweest en bijna iedereen heeft er wel een gehad. Het creatieve hoofd achter Gucci Alessandro Michele draagt ook graag zijn NY pet in combinatie met Gucci. Daarom kwam hij op het idee om samen te werken met de Amerikaanse honkbalbond en een complete collectie in Yankees-design te ontwerpen.

Er werden petten, kleding of accessoires en schoenen gecreëerd, wat een slimme en tegelijk succesvolle zet was van de Italiaan, want de collectie kende een grote hype en een nog grotere vraag.

Gucci Interviews – Meer over het luxe label!

Exclusieve info over het luxelabel van hoofdontwerper Alessandro Michele en hip-hop legende Dapper Dan himself is hier voor jou.

“Maak het gekke mooi”: motto van hoofdontwerper Michele

Alessandro Michele is sinds 2015 de hoofdontwerper bij Gucci en transformeerde het traditionele huis met zijn excentrieke ontwerpen – de Italiaan trok vooral een jonge, welgestelde doelgroep naar het bedrijf. Het feit dat sommige collecties in het begin zelfs schokkend zijn, maakt deel uit van de marketingstrategie. Zoals in een door Gucci gepubliceerd interview met de titel “Make the strange beautiful”, laat Michele de kleding op de een of andere manier altijd mooi en draagbaar lijken. De video is super interessant en geeft een goed inzicht in het werk van Alessandro Michele.

Gucci Hoofdontwerper Alessandro Michele’s

Opnieuw een interview met Gucci’s hoofdontwerper Alessandro Michele, die sinds 2015 voor het huis werkt. Deze keer vergezeld door de New York Times, geeft de Italiaan een inkijkje in zijn privé kantoor, vertelt hij wat hij nodig heeft om creatief te kunnen werken en wat zijn visie is bij Gucci. Veel ontwerpers, vooral grote namen van bekende luxehuizen, zijn cameraschuw of willen zich gewoon niet zo privé laten zien, maar Michele laat, ondanks zijn bescheidenheid, graag mensen binnen, ook om zijn werk beter te begrijpen.

Hip-Hop legende Dapper Dan in zijn Gucci atelier

Dapper Dan is een levende legende – hij is een hip-hop cult ontwerper en is het meest bekend voor de introductie van high fashion in de hip-hop wereld. De 75-jarige is ook een zelfverklaarde Gucci liefhebber. Het was dus duidelijk voor Alessandro Michele dat hij een collectie moest doen met de New Yorker. Het resultaat zijn absolute verzamelobjecten in New Yorkse retrolook, die vaak een geschiedenis hebben en nu al cult zijn. In de volgende video neemt het online magazine Hypebeast je mee naar Dapper Dean’s luxueuze en multi-miljoen Gucci studio in New York’s Harlem district.