Loewe Video’s – Mode, Kunst & Interviews

Loewe Video’s – “Ambacht is de essentie van Loewe”, zegt creatief directeur Jonathan Anderson. Daarin ligt de moderniteit die altijd relevant zal zijn. Alle collecties zijn voorbeelden van de gelaagde identiteit van Loewe, verwant in geest, uniek in karakter. Samen geven zij uitdrukking aan de unieke houding van Loewe: modegeoriënteerd, open voor verschillende benaderingen en inspiraties, met ideeën die verleden, heden en toekomst met elkaar verbinden. Meer over kunst en mode bij Loewe kunt u lezen in het volgende artikel.

Vrouwen: Zomer & Winter voor vrouwen

Geen rekwisieten, geen kunstwerken, geen toevoerbronnen om de aandacht af te leiden: alleen kleren.

Winter: Modeshow in Parijs

Van de volumineuze speelsheid van de jurken, tot de actieve deelname van 16 vrouwen van verschillende generaties, tot het ingewikkelde handwerk in de stukken, dit was Andersons grote doorbraak van alle creatieve beperkingen die de mode in deze donkere tijden dreigen terug te drijven naar saaiheid.

Zomer: Modeshow in Parijs

Drie lange zwarte jurken om mee te beginnen. Minimalistisch – behalve dan dat er een metalen structuur onder zat die een andere 3D geometrische vorm uit de buik, schouders en heupen stuwde.

Mannen: Zomer & Winter voor Mannen

Unieke creaties in leder en bont zijn de hoogtepunten van elke collectie. Of het nu gaat om een zakelijke look of exclusieve avondkleding, de creaties in gedempte kleuren en kostbare stoffen zijn altijd sexy, nauwsluitend en zeer vrouwelijk.

Winter: Modeshow in Parijs

Anderson presenteert zijn Loewe-collectie in een show waarin u kunt zien hoe de charmante viooltjespatronen worden verwerkt in grote vesten of wijde rechthoekige broeken, of worden gebruikt als lederen inlays in de Loewe Puzzle-tassen. U kunt ook zien hoe de panelen van een patchwork-scheerling worden samengesteld uit reproducties.

Zomer: Modeshow in Parijs

Wat Jonathan Anderson ensceneerde rond de lancering van Loewe’s lente 2022 collectie en vrouwen pre-collectie voelde als een langverwachtte sprong in de nieuwe wereld van open mogelijkheden. Met hun sculpturale kledingstukken, kronkelende, lus- en wikkelvormen, kunnen beide collecties worden opgevat als Andersons poging om de 3D aanwezigheid van kledingstukken over te brengen door de beperkingen van een plat 2D communicatiemedium.

Campagnes: Loewe’s inspiratie

De campagnes van LOEWE weerspiegelen het hart van het merk. Artistiek werk en presentatie van de kunstenaars vanuit hun omgeving en omstandigheden.

Op zoek naar geluk

De campagne is een eerbetoon aan het leven en werk van de Amerikaanse kunstenaar en schrijver Joe Brainard, die deel uitmaakte van de legendarische New York School van de jaren zestig. Geïnspireerd door de woorden van Brainard “geluk is niets anders dan een gemoedstoestand”, volgen we Mari Natsuki, Tsubasa Honda en Matsuda Shino terwijl ze hun persoonlijke filosofieën en unieke streven naar geluk verkennen.

Weefsels campagne

LOEWE verkent de handeling van het weven als een decoratief en structureel ambacht met een serie traditionele Galicische kastanjepannen met experimentele weeftechnieken van kunstenaars als ARKO uit Japan, Min Chen uit China en Laia Arqueros uit Spanje, evenals ambachtslieden Idoia Cuesta en Belén Martìnez uit Spanje.

Korte films: Loewe’s Kunst

Loewe creatief directeur Jonathan Anderson houdt van kunst en alle vormen die het kan aannemen. Door middel van korte films van verschillende artiesten gebruikt hij zijn merk als een platform om meer aandacht te vestigen op diegenen die het verdienen.

Engelen zonder vleugels

Een korte film van de regisseurs van LEONELRUBEN brengt hulde aan het werk van de Italiaanse renaissanceschilder Jacopo da Pontormo. De film werd opgenomen in Florence en concentreert zich op Pontormo’s meesterwerk “De Kruisafneming”. Naast de stem van kunsthistoricus Dr James Fox, bevat de film de reacties van de vele bezoekers en bewonderaars van het schilderij.

Het leven van Ken Price

De korte film geeft een uniek inzicht in het leven en werk van de kunstenaar. Een rondleiding door zijn voormalige huis en atelier en een gesprek met zijn vrouw Happy Price over zijn inspiratiebronnen, zijn werk en zijn levenslange verbondenheid met Californië en New Mexico.

Interviews: Vakmanschap bij Loewe

Het merk LOEWE praat zelf heel open over verschillende processen op het gebied van mode en kunst en deelt deze ook met het publiek op Youtube.

De creatief directeur over kunst en design

LOEWE Creative Director Jonathan Anderson deelt zijn gedachten over het belang van ambacht, kunst en design in de moderne wereld.

Interview met artiest voor Loewe

Een bezoek aan de werkplaats van de Spaanse strokunstenaar Javier Sánchez Medina, die een serie beelden van dierenkoppen heeft gemaakt voor het LOEWE Paula’s Ibiza store-concept. Gemaakt van Esparto, een vezel gewonnen uit Zuid-Europese grassen, weerspiegelt de serie de natuurlijke, handgemaakte sfeer van de collectie en de traditionele binnenhuisarchitectuur afkomstig uit Ibiza.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie