Louis Vuitton Video’s – Modeshows, Campagnes en Reclames

Louis Vuitton Video’s – Naast Chanel, Prada en Hermes is Louis Vuitton een van de bekendste modemerken uit Frankrijk. Een naam die niet alleen bekend is bij modeliefhebbers, maar al meer dan 160 jaar staat voor Franse luxe en vakmanschap. Begonnen als fabrikant van koffers, is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste modeconcerns ter wereld en vervult het de dromen van vele liefhebbers met zijn karakteristieke ontwerpen. Louis Vuitton heeft zijn assortiment uitgebreid met talloze mode- en lifestyleproducten zoals kleding, tassen, schoenen en accessoires.

Louis Vuitton – Geschiedenis en ontwikkeling tot een high-fashion imperium

Het unieke verhaal begint in 1837, nadat de jonge Louis Vuitton naar Parijs is vertrokken om als koffermaker in de leer te gaan bij “Monsieur Maréchal”. Na enkele jaren ervaring op te hebben gedaan, opende hij in 1854 zijn eigen werkplaats en legde daarmee de basis voor wat later een imperium zou worden. Vuitton had al snel groot succes en opende nog een werkplaats – de Franse jetset was dol op koffers. In de loop der jaren ontwikkelden hij en zijn zoon het Tumbler-slot, dat ook nu nog wordt gebruikt, om hen beter te beschermen. Hij creëerde Louis Vuitton’s legendarische “Damier” patroon gebaseerd op het ontwerp van zijn keukentegels – dit siert ook vandaag nog talloze tassen en koffers. Na de dood van Vuitton nam zijn zoon het bedrijf over en ontwierp de “Noé” en andere beroemde tassen. Tot de jaren 1980 kende Louis Vuitton enkele ups en downs, met veelvuldige overnames of slechte bedrijfscijfers. In 1987 kocht de Franse likeurfabrikant Moët Hennesy het bedrijf en veranderde het in het huidige wereldconcern LVMH met de introductie van nieuwe tassen en de eerste modelijn met schoenen en accessoires zoals sjaals, shawls en riemen.

Vooral onder de creatieve leiding van Marc Jacobs beleefde Louis Vuitton in het begin van de jaren 2000 een echte boom – hij creëerde de It-tassen die beroemd werden door sterren als Paris Hilton of Kim Kardashian. Het Franse bedrijf werd een van de leidende luxe goederen groepen in de wereld. Wanneer klanten vandaag een product kopen, kopen ze niet alleen het hoogste vakmanschap en design, maar ook een stukje geschiedenis. Sterren en beroemdheden zoals de Kardashians of Emma Stone en supermodellen als Miranda Kerr of Alessandra Ambrosio worden regelmatig gezien in ontwerpen van Louis Vuitton.

Lees meer over Louis Vuitton.

Modeshows tussen Japan, Parijs en Alice in Wonderland

Bij Louis Vuitton spelen creativiteit en uniciteit een sleutelrol. Of het nu gaat om ontwerpen, samenwerkingen of modeshows. Vooral deze laatste betovert vaak niet alleen het publiek dat bij de shows aanwezig is, maar ook vele fans van het merk die de modeshows op YouTube volgen. Hier zijn de drie meest populaire en buitengewone shows van het luxemerk. De Louis Vuitton modeshows behoren tot de meest populaire shows wereldwijd. LV is ook een van de populairste werkgevers voor modellen en aspirant-modellen. Als je model wilt worden en later voor Louis Vuitton wilt lopen of model voor een campagne wilt staan, moet je op je 14e of 15e beginnen met modellenwerk. Hoe jouw toekomst als Louis Vuitton-model eruit zou kunnen zien, kun je zien in de volgende video’s.

Exotische omgeving en waanzinnige show bij Frans luxemerk

Deze unieke show van het Franse modehuis voor hun Cruise 2018 collectie vond plaats in het midden van het exotische en adembenemende Miho Museum in Kyoto, Japan. Voor een adembenemend decor presenteerden de modellen de collectie en veroorzaakten een megasensatie bij het publiek. Samen met de muziek zorgt de show voor een echt magisch gevoel en laat het de kijker thuis ook deelnemen aan deze bijzondere modeshow.

Kim Kardashian bij Virgil Abloh Rainbow Show

De eerste show van de nieuwe hoofdontwerper voor mannen Virgil Abloh in Parijs veroorzaakte heel wat opschudding en prikkelde niet alleen het publiek, maar ook de modewereld en de fans op YouTube. In een exclusieve setting in het midden van een kasteelpark in Parijs, bouwde Louis Vuitton een catwalk in regenboogkleuren. Bovendien lieten speciaal in hun afdeling geklede mensen uit het publiek de catwalk schitteren in de kleuren van de regenboog. In het publiek zaten beroemdheden als Kim Kardashian, haar man Kanye West of Kylie Jenner met ex-vriend Tyga. De collectie zelf, maar ook de extravagante show, maakten dit tot een van de meest opgewonden modeshows in de geschiedenis van het Franse luxelabel.

Alice in Wonderland bij Virgil Abloh’s Herfst/Winter 2020

De modeshow herfst/winter 2020 onder de creatieve leiding van Virgil Abloh was opnieuw een compleet succes en ook een mega blikvanger. Deze keer bevond het publiek zich in een soort “Alice in Wonderland” locatie met reuzenscharen, sleutels of bomen in het midden van een turkoois wolkenlandschap. De collectie was al even creatief, met pakken in dezelfde hemellook of futuristische tasontwerpen. Ook hier bewees Virgil Abloh zijn enorme talent en zijn ongelooflijke creativiteit, die Louis Vuitton in de afgelopen 2 jaar naar een geheel nieuwe modedimensie heeft getild.

Campagnes – Gevoel van vrijheid en gewichtloosheid bij LV

Campagnes moeten een emotie losmaken bij potentiële klanten. Vooral bij Louis Vuitton voel je vaak een gevoel van elegantie, vrijheid en luxe. Met bijzonder mooie en boeiende campagnefilmpjes weet het Franse modehuis altijd indruk te maken, zo ook met de volgende drie campagnes.

Emma Stone’s lichtheid in droomachtige settings

De campagne voor Les Parfums in samenwerking wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en meest bekeken campagnes van de Franse luxegroep. Alleen al op YouTube is de video tot nu toe meer dan 15 miljoen keer bekeken. De Amerikaanse actrice, die een Oscar won voor haar film LaLa-Land, is hier op verschillende momenten te zien, op het strand, op een podium of cruisend langs de zee in een cabriolet, de belichaming van lichtheid en vrijheid met het Louis Vuitton parfum – op de achtergrond speelt het liedje XO van Beyonce. Zeker een van de mooiste en meest succesvolle campagnes ooit.

Vrijheid door reizen met LV-Bags

In deze campagne heeft Louis Vuitton een soort korte film gecreëerd die de geest en de oorsprong van het bedrijf weerspiegelt, namelijk reizen. Het model belichaamt een gevoel van vrijheid en elegantie in het midden van de woestijn in een oude cabriolet. Gekleed in Louis Vuitton, zijn de tassen met hun klassieke LV patronen de perfecte reisgenoot.

Kleurrijke LV koffer – laat je vliegen

Voor de nieuwe koffercollectie van het Franse traditiehuis werd een interessante campagne gecreëerd waarin de modellen samen met de koffers door de lucht zweven. De koffers zijn kleurrijk en mega licht en belichamen de nieuwe generatie van het merk – vooral kleurrijk! Een van de coolste en creatiefste campagnes die Louis Vuitton tot nu toe heeft gemaakt.

Mega-hype door samenwerkingen met kunst en streetwear

Louis Vuitton is waarschijnlijk het merk dat de grootste vraag creëerde en nog steeds creëert voor zijn samenwerkingen met verschillende merken of artiesten. Sommige van deze samenwerkingen worden door de fans vandaag de dag nog steeds als iconisch beschouwd en zijn vaak echte beleggingen geworden. De drie video’s hieronder tonen de belangrijkste voorbeelden van het merk.

Hedendaagse kunstenaars creëerden unieke collectie voor LV

Het Franse luxebedrijf zag al snel de hype achter samenwerkingen met andere ontwerpers of kunstenaars. Voor de collectie Artycapucines werkte Louis Vuitton echter samen met niet één maar zes hedendaagse kunstenaars en ontwierp een tassencollectie die vandaag de dag nog steeds uniek is. Tot de kunstenaars behoren Sam Falls, Urs Fischer, Nicholas Hlobo, Alex Israel, Tschabalala Self, en Jonas Wood. Zij hebben allemaal hun eigen manier om kunst te interpreteren en hebben daar wereldwijd succes mee. Hun ontwerpen voor Louis Vuitton weerspiegelden dit op een individuele manier en creëerden een enorme vraag bij de klanten.

Jefree Stars Louis Vuitton X Supreme Collectie

Geen enkele samenwerking tussen merken in de wereld heeft zoveel hype veroorzaakt als die tussen het Franse luxelabel Louis Vuitton en het Amerikaanse skaterlabel Supreme. Zo verschillend als de twee merken zijn, zo perfect harmonieerden zij in hun samenwerking en brachten recordbedragen op de reseller platforms teweeg. Dit is bijvoorbeeld te zien in een video van de Amerikaanse beauty influencer Jeffree Star. Als een van de meest succesvolle YouTubers en make-upondernemers in zijn branche, trakteerde de Amerikaan zichzelf gewoon op de hele collectie en presenteerde die in een haul op YouTube. Zeker een goede investering, want een hoodie zoals die Jeffree Star’s vriend draagt kan 10.000 euro en meer opbrengen op doorverkoop platforms zoals StockX.

“Kunst ontmoet mode – iconische collectie van Jeff Koons

Jeff Koons wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en opwindende kunstenaars in de moderne kunst. Zijn beeldhouwwerken en kunstwerken brengen miljoenen dollars op bij grote veilinghuizen. In samenwerking met Louis Vuitton creëerde de Amerikaan een collectie bestaande uit handtassen en accessoires en beantwoordde voor 100% aan de smaak van Louis Vuitton fans wereldwijd met zijn buitengewone ontwerpen. Zijn stukken zijn een echte klassieker, bijna iconisch, en hebben ook vandaag nog een gestaag stijgende waarde.

Invloedrijke personen als de nieuwe “supermodellen” en merkambassadeurs van de haute couture

In het tijdperk van de sociale media hebben influencers een enorme macht en invloed, vooral op jongeren. Wanneer sterren zoals Kylie Jenner met meer dan 100 miljoen Instagramvolgers in hun posts linken naar een merk, betekent dit meestal enorme omzetstijgingen voor een bedrijf. Bedrijven zijn dan ook geïnteresseerd in het werken met influencers en het gebruiken van hun invloed voor PR-doeleinden. Louis Vuitton volgt deze trend ook al een paar jaar en werkt onder andere samen met acteur Cody Fern en YouTubers Emma Chamberlain en de Dolan Twins.

“Geen geslachtsregels” met acteur Cody Fern

De acteur Cody Fern, niet alleen bekend van de series American Horror Story en American Crime Story, maar ook om zijn strijd en inzet tegen genderrollen of “genderregels”. De Australiër draagt bijvoorbeeld graag make-up en presenteert zich graag in het openbaar of op tijdschriftcovers. Zelfs wat kleding betreft, bestaat er voor hem niet zoiets als “mannen- of vrouwenkleding” – hij draagt wat hij mooi vindt en waar hij zin in heeft. Louis Vuitton deelt duidelijk zijn uitgesproken en tolerante mening en nodigt de 31-jarige regelmatig uit voor modeshows. Ze hebben onlangs ook een video gemaakt met Cody Fern waarin de acteur voor de volgende show past en prachtig demonstreert hoe ook mannen “vrouwenkleren” optimaal kunnen dragen.

Influencer Emma Chamberlain te gast bij Louis Vuitton

Emma Chamberlain is een van de grootste en meest succesvolle YouTubers en influencers en inspireert miljoenen kijkers met haar video’s. Het is geen wonder dat merken als Louis Vuitton met haar willen werken. De Amerikaanse is onder meer een graag geziene gast bij de modeshows van het merk, waar zij van top tot teen in luxueuze mode gehuld is. Natuurlijk was de 18-jarige ook aanwezig bij de Cruise Show van dit jaar en filmde ze samen met Louis Vuitton een soort vlog, die haar begeleidde van de voorbereiding tot de eigenlijke modeshow. Niet alleen vermaak, maar zeker een goede reclame voor het luxe bedrijf.

Komedie-YouTuber Dolan Twins bij eerste Louis Vuitton show

De Dolan Twins, bestaande uit de Amerikaanse tweeling Ethan Grant en Grayson Bailey, zijn twee YouTubers en influencers die alleen al op YouTube bijna 11 miljoen volgers hebben. De twee hebben de laatste jaren veel succes geboekt, vooral met hun komische video’s. Louis Vuitton lijkt ook fan te zijn van de twee en onderhandelde een contract met hen waarin de YouTubers deel uitmaken van campagnes, YouTube-video’s of modeshows. Voor de lente/zomer 2020 show heeft het Franse luxehuis een exclusieve VLOG opgenomen waarin de tweeling voor hun eerste grote Louis Vuitton show te zien is en hen uit de eerste hand laat ervaren hoe ze deel gaan uitmaken van de modewereld.

BTS met Virgil Abloh en beroemde fans van zijn collecties

Ontwerper en oprichter van OFF-WHITE Virgil Abloh is momenteel de hotste ontwerper in de modewereld en is al ruim 2 jaar hoofdontwerper voor de mannenmodecollectie van Louis Vuitton. Met zijn buitengewone ontwerpen en nuchtere manier van doen is de 39-jarige een echte favoriet onder beroemdheden geworden. Zijn goede vriendin Naomi Campbell krijgt een inkijkje in zijn leven en zijn collecties voor een interview met het Britse modetijdschrift Vogue, en ook modeblogger Loïc Prigent krijgt de Amerikaan voor de camera voor zijn beroemde modevlogs, naast andere sterren zoals Emma Chamberlain.

Privé interview tussen supermodel Naomi Campbell en ontwerper Virgil Abloh

Hier is een interview tussen de populairste ontwerper van onze tijd, Virgil Abloh, hoofd herenmode bij Louis Vuitton, en het Britse mode-icoon Naomi Campbell voor het YouTube-kanaal van Vogue UK. Het is gemakkelijk te zien dat de twee al jaren vrienden zijn en het is leuk om Abloh te horen praten over de verschillende stappen in zijn carrière en zijn collecties voor Louis Vuitton.

Van dichtbij en zeldzame inzichten door Loïc Prigent

Op zijn YouTube-kanaal maakt de Fransman Loïc Prigent exclusieve video’s achter de schermen van de populairste ontwerpers en collecties, en neemt hij modefans mee op een unieke reis in de wereld van de mode. De video bestaat uit korte interviewfragmenten van de beroemde gasten, alsook uit eerste previews van de collectie. Prigent was ook op camera bij de Louis Vuitton Autumn Winter 2019 modeshow, waar ze sterren als Emma Chamberlain, Jaden en Willow Smith en Emma Stone betrapte.

Modevlog lente/zomer 2020 – met Emma Chamberlain en Cody Fern

Hier is weer eens een spannende video van de Franse modeblogger Loïc Prigent bij de lente/zomer modeshow van dit jaar in Parijs. Naast de eersteklas show zelf waren er deze keer ook veel beroemde gasten aanwezig, zoals Emma Chamberlain, Cody Fern, Laura Harrier en Elane Zhong, die het evenement tot een waar spektakel maakten. Alle aanwezige gasten waren enthousiast over de show en vooral de collectie en meldden in korte interviewsegmenten welke van de trendy stukken zij zeker willen hebben.

De meest interessante vragen & antwoorden over Louis Vuitton

Met zo’n grote en lange geschiedenis, is het duidelijk dat er veel vragen rijzen. Hier zijn de meest gestelde vragen en antwoorden over het Louis Vuitton label.

Waar komt Louis Vuitton vandaan?

Louis Vuitton komt uit Parijs, Frankrijk.

Van wie is Louis Vuitton?

Louis Vuitton maakt deel uit van het luxegoederenconcern LVMH en is eigendom van de Fransman Bernard Arnault.

Hoeveel kost een Louis Vuitton tas?

Een kleine Louis Vuitton tas begint bij ongeveer 380 euro. De prijzen variëren uiteraard naar gelang van het materiaal of de beperking en kunnen soms meer dan 5.500 euro bedragen.

Welk materiaal hebben Louis Vuitton tassen?

Veel Louis Vuitton tassen, vooral die met het beroemde monogram canvas, zijn niet van leer gemaakt, maar van een met vinyl geïmpregneerde katoenen stof. Dit materiaal is veel beter bestand tegen vuil of schuren dan leder.

Meer over Louis Vuitton vindt u hier: