Maison Margiela Video’s: Modeshow, Dames- en Herenmode & Interviews

Maison Margiela Videos – Misschien heb je wel eens gehoord van de geweldige Converse sneakers van Maison Margiela? Maar het modemerk biedt ook geweldige modeshows die in het teken staan van ongewone combinaties. Dit maakt de creatief vervaardigde kledingstukken tot een echte blikvanger. Net als YSL en Burberry is Maison Margiela een van de meest succesvolle modemerken ter wereld. In dit video-artikel vindt u informatie over de dames- en herencollecties, alsook interessante interviews en samenwerkingen van Maison Margiela.

Wie is Maison Margiela?

De ontwerper die zichzelf nooit laat zien, dat is waar Martin Margiela bekend om stond. Hij is de oprichter van het in Parijs gevestigde modehuis Maison Margiela. Nadat hij het bedrijf in 2009 had verlaten, stapte voormalig Dior-ontwerper John Galliano in 2014 in de schoenen. Het kenmerk van het merk zijn de labels die in de kledingstukken zijn genaaid en die elke collectie identificeren met een omcirkeld nummer.

Damesmode: Zomer & Winter voor dames

Omgekeerde naden, zichtbare voering en gepaarde stukken. Maison Margiela houdt zich vooral bezig met het samenstellen van schijnbaar niet bij elkaar passende kledingstukken, wat ook wel deconstructivisme wordt genoemd. Een wilde mix van stoffen en materialen, naden aan de buitenkant, recycleren en opnieuw inkleuren, zijn handelsmerken van het huis. Maison Margiela inspireert zijn fans elk jaar opnieuw met verschillende en vernieuwende snits die allesbehalve alledaags zijn. Bekijk de twee video’s hieronder om de damescollectie te ontdekken!

Winter: Modeshow in Parijs

Dikke fleece stoffen gecombineerd met licht, doorschijnend satijn. Voeringen die zichtbaar als een jurk gedragen worden, contrasterende stiksels en een patronenmix van de hoogste orde. Met deze collectie geeft John Galliano high fashion status aan klassieke, meer middenklasse kledingstukken door ze te scheiden en weer in elkaar te zetten. Een prachtig, contrasterend kleurenpalet met tinten variërend van mosterdgeel tot korenbloemblauw maken de hele look tot geschilderde kunstwerken en maken de collectie compleet.

Zomerlooks: Franse mode

Maritiem uiterlijk en Franse flair. Deze collectie is een moderne en eigentijdse knipoog naar de gewone jongens en meisjes van het Franse Résistance die tijdens de Tweede Wereldoorlog dapper het land verdedigden tegen de nazi’s. De collectie is zowel gebaseerd op een verkenning van het uniform als op historische studies van de kleding. Jurken uit de jaren ’30 en ’40, gecombineerd met Margiela’s moderne manier van werken, vormen het beeld van de collectie.

Couture: Buitengewone Collecties

John Galliano’s manier van werken is duidelijk zichtbaar in deze collectie. Hij werkt niet alleen aan het ontwerp, maar ook aan de kleding zelf – hij experimenteert ermee. Het wordt geplet, geplet, geperst, gewikkeld of geplet om de afgewerkte look te creëren. Plastic folie en nylon in contrasterende kleuren zoals oranje en blauw spelen hierbij een grote rol. De couturelijn van het huis toont het werk achter de looks, vooral met de binnenkant van de kleding binnenstebuiten gekeerd.

Herenmode: Zomer en winter voor mannen

De mannencollecties van John Galliano lijken sterk op de vrouwencollecties van het huis, aangezien de ontwerper niet veel verschil ziet tussen de seksen. Vrouwen op de catwalk voor mannen en vice versa is hier heel normaal. De mannenlook wordt hier ook bepaald door Galliano’s manier van werken; naden worden zichtbaar en kleding wordt opnieuw in elkaar gezet. De essentie van het huis van Margiela wordt op deze manier in ere gehouden en tegelijkertijd wordt er door Galliano’s inventiviteit een geheel nieuwe look gecreëerd.

Winter: Modeweek in Parijs

Op het eerste gezicht lijkt deze collectie niet zo excentriek als sommige andere collecties van Margiela. Het huis blijft echter trouw aan zijn stijl en toont looks met PVC en badmutsen naast schijnbaar klassieke jassen en pakken. Per look worden één tot maximaal drie gedempte kleuren gebruikt en de oversized snit maakt er een echt statement van. Klassieke, gedrapeerde stukken worden gecombineerd met jeugdige snits en verrijkt met leren en plastic details.

Zomer: Hoogste opmaak in herenkleding

De klassieke en hoogste graad van herenmode, dat is waar deze collectie op gebouwd is. Genderneutraliteit en nieuwe normen zijn wat Galliano hier wil uitdrukken. De typische man, die gebaseerd is op vissen en jagen, gecombineerd met coupes en decoratieve elementen van de couture voor vrouwen resulteert voor Galliano in een sexy glamour van nu. Ontdek de opvattingen en werkwijze van John Galliano zelf in deze video.

Samenwerking met H&M, Converse & Co

Maison Margiela heeft al enkele succesvolle samenwerkingen gehad met bekende merken en ontwerpers. Naast Reebok en The North Face is het label een samenwerking aangegaan met H&M, Converse en drie jonge artiesten om het label voor iedereen toegankelijk te maken. In de volgende video’s kunt u drie van deze samenwerkingen ontdekken en er inzicht in krijgen!

Maison Margiela X H&M

Gedrapeerd en oversized – betaalbare mode in de geest van het huis van Margiela. Onafgewerkte jurken, broeken en rokken met schijnbaar te veel stof maken deel uit van de collectie. Hoewel de individuele stukken niet zo extravagant en buitensporig zijn als de couture- en prêt-à-porterlijnen van het huis, geven ze de geest van het merk bijzonder goed weer voor alledaags gebruik.

Maison Margiela X Converse

Ogenschijnlijk vuil en bespat met verf, is deze samenwerking iets heel bijzonders. Op het eerste gezicht zien de sneakers, met de hand beschilderd met witte verf, er saai uit en alsof ze in een opwelling zelf zijn geschilderd. Wat is er zo speciaal aan hen? De truc is dat de witte verf loslaat door beweging en gebruik van de schoen, waardoor de kleurige originele verf eronder tevoorschijn komt. Dus voor elke drager, is het een echte one-of-a-kind!

Interviews en documentaires

De werkwijze en de kerngedachte van het huis van Margiela komen goed naar voren in de volgende twee video’s. Aangezien Martin Margiela zelf zich nooit aan het publiek heeft vertoond, bestaan er geen opnamen of interviews van hem uit zijn tijd als ontwerper. Hij was van mening dat niet de kunstenaar maar het eindprodukt op de voorgrond staat en heeft nooit de congestie van een ster gewild. John Galliano, daarentegen, geeft zijn verklaringen over zijn collecties als podcasts. Niettemin kunt u in de volgende twee video’s veel leren over deze twee briljante ontwerpers. Kijk zelf maar!

Mode Films “S.W.A.L.K”

Ontwerper John Galliano heeft een modefilm gemaakt genaamd “S.W.A.L.K.” voor de couture lijn van Maison Margiela. De film is geproduceerd in samenwerking met SHOWstudio en bestaat in totaal uit twee delen. In deze films demonstreert John Galliano, die zelf als creatief directeur betrokken was, de werkmethoden en ontwikkelingsprocessen van zijn collecties. Bekijk het tweede deel van de S.W.A.L.K. films hier.

Martin Margiela: In zijn eigen woorden

Deze trailer geeft inzicht in de documentairefilm “Martin Margiela: In His Own Words”, die in 2019 is uitgekomen. Daarin vertelt Martin Margiela zelf over zijn tijd als een van de meest succesvolle ontwerpers in zijn eigen modehuis en bespreekt hij zijn favoriete creaties. Als deze trailer je grijpt, kun je de hele film bekijken op Amazon Prime.

Merken zoals Maison Margiela: YSL & Burberry

Hier hebben wij een lijst van soortgelijke merken samengesteld of u kunt een kijkje nemen in onze lijst van modemerken waar u alle grote labels in één oogopslag kunt zien.

YSL Video’s: Glamour & Haute Couture

Yves Saint Laurent, of kortweg YSL, maakt mode voor mannen en vrouwen. Wij presenteren u de beste Yves Saint Laurent modeshows, maar ook beroemde catwalks met VIP’s zoals Naomi Campbell en Kaia Gerber, beroemde reclamespots en nog veel meer. Of het nu winter of zomer is, het Parijse modelabel biedt een mix van klassieke, elegante, diverse en moderne stijlen.

Burberry Video’s: Trench Coat & Innovatie

Bij de naam Burberry denkt men onmiddellijk aan de beroemde beige trenchcoat of de sjaal in het bekende ruitpatroon. De modeshows van het Britse modebedrijf Burberry worden vooral gekenmerkt door technische kenmerken of functies, maar ook door unieke live-optredens van bekende artiesten en exclusieve gasten uit de modewereld. Hier vindt u drie van de interessantste modeshows.

Meer modemerken: Lijst

Ben je enthousiast over het modemerk en wil je meer merken leren kennen? Bekijk dan hier onze merkengids en maak kennis met ’s werelds topmodemerken.

Extravagante haute couture. Verfijnde prêt-à-porter. Fijne sportkleding en innovatieve accessoires. s Werelds meest luxueuze modemerken verrukken elk jaar miljoenen mensen en modeliefhebbers met hun exquise collecties. Ze kamperen voor de winkels om de speciale gelimiteerde oplage mee te pikken, staan in de straten van Parijs tijdens de felbegeerde Fashion Week en zitten met grote ogen voor de TV’s om de nieuwste en hipste runway shows te zien. Hier is de ultieme modemerken gids.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie