Model worden: Casting situatie en agentschap introductie – wat je moet weten!

Het interviewproces bij een modellenbureau verschilt per bureau. Van heel kort naar kort. Bij een open casting in agentschappen, heb je misschien vijf minuten. Voor individuele uitnodigingen, misschien tien minuten. Afhankelijk van het ervaringsniveau duurt de hele afspraak, inclusief aankomst, foto’s en een korte interviewvideo, twintig minuten. Afhankelijk van uw ervaring, kunt u meer of minder tijd hebben om te overtuigen. U moet zich goed voorbereiden op de afspraak. Laten we het proces eens nader bekijken.

Procedure van het interview in het modellenbureau: De aankomst

Punctualiteit is zo belangrijk. In de media-industrie, is het “on point”. Als uw afspraak om 13.00 uur is, moet u er stipt om 13.00 uur zijn. Indien eerder, dan twee minuten maximum.

Lees er hier alles over: Sollicitatiegesprek modellenbureau

Velen hebben de neiging vroeger te komen, wat geen voordeel is. Modelagenten hebben hun “dagelijkse gang van zaken”, zeer vaste procedures en precieze deadlines. Als je een kwartier te vroeg komt bij de casting, kan dat het interne proces verstoren. Afhankelijk van de grootte van het agentschap, is er misschien geen extra receptionist, wat betekent dat de boekers spontaan van hun werk worden gehaald. Bij castings hebben we ook vaak de situatie dat het model dertig of veertig minuten voor de aanvang aanbelt of meteen binnenkomt. Afhankelijk van de locatie heb je vaak niet de mogelijkheid om alle ingangen bij gietstukken af te sluiten. Bij grote opgietingen in hotels, bijvoorbeeld, zijn er veel gasten ter plaatse. Dus modellen kunnen op elk moment direct naar de castingkamer komen. Maar als het team nog midden in de briefing zit en jij als model al in de kamer staat en “hallo” zegt, zal dat negatief worden opgemerkt.

Wat als je te laat bent? Modellen reizen vaak een lange weg voor castings van agentschappen. München, Hamburg, moet je vaak een tweedaagse reis plannen. Als je trein vertraging heeft op zo’n lange reis, zal iedereen dat begrijpen. Het is het beste om het agentschap te bellen en het hen te laten weten. Je krijgt dezelfde vriendelijke ontvangst. Als je bij een grote casting niet direct iemand kunt bellen, blijf dan kalm en maak je niet druk. In Parijs zeggen ze “C’est la vie”, dat is het leven. Verlies je glimlach niet.

Je eerste bezoek aan een agentschap, castings, showrooms en shoots: wees punctueel

Afhankelijk van de route, moet je altijd plannen om er eerder te zijn. Je kunt altijd een kopje thee in de buurt halen en wat doen voor Instagram en zo. Dan ben je dichtbij, kun je op tijd vertrekken en ben je er op tijd.

Lees er hier alles over: Sollicitatiegesprek modellenbureau

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie