Los Angeles: CM goes LA – Model worden, castingdata & agentschap

Los Angeles modellenbureau – Hallo LA! Je favoriete modellenbureau is nu in LA. Model worden, solliciteren, casten, nu ook in Californië, een van de mooiste staten van de VS. Je wilde altijd al model worden op CM? Je hebt al gesolliciteerd voor LA of nooit? Nu is je kans! Solliciteer nu online of kom naar een van de volgende live castings. Hier is wat eerste informatie over LA.

Model worden en castings: Nieuws

Inderdaad, de grote droom is uitgekomen en wij openen ons eerste kantoor in Los Angeles! Het begint allemaal op 12 januari, de officiële start en waarschijnlijk ook de voorbode van een hoop werk. Met CM Models hebben we de afgelopen jaren een sterk agentschap opgebouwd dat populair is bij klanten. Met internationale banen, in Europa en Amerika. Als je Los Angeles al eens uit bent geweest maar nog geen uitnodiging van een agentschap hebt gehad, tweede kans? En zelfs als je nog niet eerder contact hebt gehad met ons agentschap, is dit je kans om te solliciteren bij ons modellenbureau.

Hier zijn een paar eerste tips voor uw modelaanvraag in Los Angeles en het proces.

Model worden: Vereisten in Los Angeles

Er zijn vele vereisten voor modellen, b.v. lengte, gewicht, alsmede de daaruit voortvloeiende verhoudingen. Zelfs in Los Angeles zijn er strikte maatstaven als het gaat om internationale modeklanten, commercials en modeshows. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, de tijdgeest verandert de modewereld, de media maar ook de reclame. Waar wij als modellenbureau en onze modelscouts speciaal op letten, zijn bijvoorbeeld kleine, extra highlights zoals sproeten of spleetjes tussen tanden. Dus er is geen perfect model, zelfs niet in LA. Maar als model kom je heel dicht bij het schoonheidsideaal. Zoals beschreven, kun je het niet in het algemeen samenvatten, maar je kunt wel een paar richtlijnen geven.

Voor vrouwelijke modellen is het ideale geval

 • Lichaamslengte vrouwen 174 tot 180 cm
 • Mooi en / of opvallend gezicht
 • Slanke proporties

Voor mannen is modellen het ideale geval:

 • Lichaamslengte van 184 tot ca. 192 cm
 • Slanke en atletische proporties
 • Spieropbouw mag niet te extreem zijn
 • Schatje of opvallend

Zoals beschreven, als je echt model wilt worden, moet je het proberen en gewoon een sollicitatie sturen. Dan zult u zien of de modelverkenner contact met u opneemt of dat u geen feedback krijgt. Als u wilt solliciteren, vindt u zo dadelijk belangrijke informatie! Voor we dat doen, laten we even kijken naar de typische weg naar een modellencontract. Hoe wordt men morgen eigenlijk een model? Hoe word je ontdekt als model?

Model worden in LA: 3 manieren om een modellencontract te krijgen

Er zijn 3 manieren om model te worden.

 1. Scouting op straat of Instagram
 2. Online sollicitatie met Polaroids
 3. Open Model Agency Casting

Laten we de 3 manieren, hun voor- en nadelen, eens in detail bekijken.

Scouting op straat of instagram

De meest directe en onmiddellijke weg naar een nieuw contract in Los Angeles is ontdekt te worden door een van de scouts van het modellenbureau.

De allereerste stap is een bezoek aan ons agentschap, waar u onze modelboekers leert kennen en wij u. Hier gaat het niet meer “alleen” om lengte, gewicht en verhoudingen, maar om motivatie en sympathie. Dit is de snelste manier, daarom wordt het ook snel beschreven.

Ben je gemaild op Instagram?

Belangrijk! Ons modellenbureau schrijft alleen en exclusief aan @cocaine.modelsvia het officiële Instagram kanaal.

Als je benaderd bent door een ander Instagram account, heb je een nepperd. Bescherm de anderen en rapporteer deze kanalen!

Online sollicitatie met Polaroids

De beste manier voor u is om online te solliciteren. Hier kunt u snel, gratis en vrijblijvend nagaan of uw type momenteel gezocht wordt in onze agentschappenportefeuille.

De online aanvraag is in een paar seconden voltooid, het enige wat u nodig hebt zijn enkele contactgegevens en polaroids. Wat dat is, kunt u hier lezen!

Bovendien hoeft u slechts een paar eerste gegevens en informatie op te sturen. Het aanvraagformulier is heel gemakkelijk in te vullen. U hoeft slechts een paar gegevens in te voeren, bijvoorbeeld uw naam, uw woonplaats, uw contactgegevens zoals telefoon en e-mailadres en uw lengte. Je moet ook twee foto’s sturen. Idealiter, een portret en een foto van het hele lichaam. Een goede beschrijving van hoe u uw foto’s moet nemen, vindt u in de bovenstaande link.

Open Model Agency Casting

Manier nummer 3, om een model te worden, zijn open agentschap castings die van tijd tot tijd worden aangeboden. Bijvoorbeeld, als onderdeel van de Fashion Week. Hier in Los Angeles krijg je meer model casting afspraken in de nabije toekomst.

Hoe werkt een open model casting eigenlijk? In principe wil het bureau in korte tijd zoveel mogelijk mensen leren kennen. Iemand live leren kennen is toch iets anders dan iemand beoordelen via foto’s of video’s. Dergelijke open modelcastings zijn voor modellenbureaus relatief tijdrovend om te organiseren. Je hebt een locatie nodig, de juiste en belangrijke mensen, en boekers en scouts moeten tijd hebben. Toch is het de moeite waard om dergelijke live castings te organiseren, want zoals beschreven leer je de mensen op die manier veel beter kennen!

Wachtrij – bij open castings is er vaak een grotere wachtrij als er 50 of 100 modellen tegelijk zijn. Het beste is om te ontspannen, een comfortabele plek te zoeken en jezelf af te leiden met je smartphone. Wachttijden en geduld horen zeker bij het werk van een model.

Model Castings: Data in LA

Wil je geen casting call missen in Los Angeles? Volg en heel graag naar Instagram!

Tip + Voordeel CM: Wij zoeken niet alleen modellen voor de Amerikaanse markt, maar ook voor de Europese markt. Een onverslaanbaar voordeel, één management voor twee grote gebieden.

Hier ziet u bijvoorbeeld een van onze laatste grote afgietsels in Berlijn, Duitsland:

Wie zijn wij? CM: The Model Agency

Ons bureau is opgericht in 2015 en sindsdien hebben we ons een weg naar de top geknokt! Met ons team! Model boekers, scouts, modellen, beïnvloeders, evenals boekhouding en internationale ontwikkeling.

 • CM is dus niet “gewoon” een modellenbureau, maar een management.

Een ander voordeel dat veel modellen en influencers waarderen aan ons concept. Wij zorgen niet alleen voor de plaatsing, maar ook voor de ontwikkeling en de internationale plaatsing. U kunt dus niet alleen op uw lokale markt werken, niet alleen regionaal en nationaal, maar ook internationaal.

Jobs: Modeshow, Social, E-Commerce, Campagne & TV

We zijn op zoek naar modellen voor verschillende klussen voor onze klanten in Los Angeles. Van fittingen en showrooms, voor mode retailers en inkopers, tot modeshows, met iets meer perfect. Typische modellenjobs in ons agentschap zijn ook social media shoots, bv. voor Instagram, alsook e-commerce shoots voor nieuwe collecties en campagnes. Als je al deze niveaus onder de knie hebt, kun je beginnen met campagnes, fotoshoots en reclamespots. Met uitzendingen, op nationale tv, streamingaanbieders op internationaal niveau, in de bioscoop, maar ook op je smartphone, in apps of in de browser.

Hier volgt een kort overzicht van de verschillende banen als model:

 • Showroom
 • Modeshow
 • Sociale media
 • E-commerce
 • Campagne
 • Reclames

Welkom in de Stad der Engelen

Van Central City tot Bel Air tot Hollywood, Long Beach, Venice en iets verder naar Malibu, geen wijk van LA en toch mooi en relatief dichtbij. Maar LA is het beroemdst om Disneyland, Universal Studios Hollywood en het wereldberoemde Hollywood teken.

CM @ Santa Monica

Los Angeles Modellenbureau

Wat is belangrijk als model? En… welke aanbevelingen hebben we voor je volgende spontane trip naar LA? Van restaurants en hotels tot de beste parken om te ontspannen. Lees hier meer over ons modellenbureau en Los Angeles.

Als je de top wilt halen, moet je als model een doel hebben. Je zou vroeger of later in het buitenland moeten werken! Hoewel je in Duitsland al veel mogelijkheden hebt en in een grote markt voor reclame en mode woont, zijn er nog grotere banen en campagnes in het buitenland. Je kent de “Grote Vier” al van Fashion Weeks over de hele wereld. Maar er zijn veel interessantere markten voor modellen in het buitenland. In Europa, bijvoorbeeld, zijn er Istanbul, Athene en Barcelona. In Azië zijn er verschillende bekende en opkomende metropolen. Als model kun je hier in Seoul werken, in Tokyo, Hong Kong of vlak naast Hong Kong, Gzenshen. Als model ligt de wereld voor je open.

Internationale Modellering: Chand uit Stockholm bezoekt Duitsland / Shooting Time

In onze nieuwe kleine model documentaire vergezelden we Chand drie dagen in Duitsland. Chand schiet voor trueprodigy samen met Oliver Rudolph. Het merk wordt verkocht in meer dan 35 landen! Opdat de looks in het nieuwe lookbook, de shop en de shopelementen precies goed zouden zijn, heeft het label Chand ingevlogen vanuit Stockholm. We vergezelden Chand backstage, in het hotel, in de gymzaal maar ook bij het ontbijt. Een beetje inzicht voor nieuwe gezichten!

Casting! Casting! Casting! Productiesteden in Zuid-Europa en Azië

De meeste modellen voelen zich automatisch aangetrokken tot de “Grote Vier”. Maar velen gaan ook voor een paar maanden naar steden om hun boeken op te bouwen, steden die in eerste instantie niet met mode worden geassocieerd, maar die een geheel eigen microkosmos vormen. Deze omvatten steden als Istanbul, Mumbai en Hong Kong. Hier worden producten gemaakt voor de hele wereld. Niet alleen mode, maar ook elektronica en speelgoed. Veel producenten willen graag fotoshoots en video-opnames direct op locatie doen. Producties zijn hier veel goedkoper. Als gevolg daarvan zijn de teams groter en de opnames uitgebreider.

Olifant, helikopter of dromerige Zuidzeestranden? Geen probleem. Deze landen zijn een echt eldorado voor het opbouwen van je eigen boek, omdat je er direct veel verschillende banen kunt krijgen. Bovendien zijn er grote merken die hier foto’s maken voor dealers en kopers. Op die manier kunt u ook snel internationale merken krijgen. Wat is het addertje? Natuurlijk is er een addertje onder het gras: het loon. Terwijl je als New Faces-model in Duitsland vier cijfers verdient, is dat hier maar een paar honderd euro. Hoewel de Duitse agentschappen de gebruiksrechten strikt naleven, is de vergoeding achteraf vaak niet zo zeker. De A&O hier is een groot bureau dat al heel lang met het plaatselijke bureau samenwerkt en goede ervaringen heeft.

Plaatsing – Modellenbureaus en banen wereldwijd

Op een bepaald moment zal het moment komen dat uw modellenagent of modellenbureau met u zal praten over het onderwerp plaatsing in het buitenland. In principe zijn er twee verschillende vormen van plaatsing in het buitenland.

Direct Booking – directe boeking van het model voor commercials en shoots

Directe boekingen zijn voor u als model de prettigste vorm van samenwerking. Uw moederagentschap beveelt u aan bij hun partneragentschappen of een van de agentschappen wil met u samenwerken. Door directe boekingen proberen modellenbureaus hun portefeuille perfect te vullen, zodat zij nieuwe interessante modellen voor hun cliënten hebben. Voor dure banen is het vaak niet meer relevant waar je vandaan komt. De reiskosten worden betaald in heel Europa of zelfs wereldwijd. Dat is waarom agentschappen graag goede modellen aannemen voor directe boekingen. Je zit dan in de modellenraad van een of meer agentschappen, net als in je moederagentschap. Beschikbaarheids- en optieaanvragen worden altijd rechtstreeks naar het moederbureau doorgestuurd. Dit verandert niet veel voor jou. Alle updates van metingen, foto’s en videomateriaal zullen ook door uw moederbureau worden gecoördineerd. Met een beetje geluk, krijg je snel je eerste boekingen. Aangezien deze “direct” zijn, hoef je niet op voorhand op een casting te gaan, je wordt vast geboekt en reist naar de productielocatie. Het is echter veel rendabeler voor u om direct op locatie te geven, aan “on stay”.

Op verblijf – Werk in het buitenland gedurende twee tot drie maanden

De opperste discipline voor modellen: verover de wereld! Tijdens een On Stay reis je als model voor zestig tot negentig dagen naar een partnerbureau. Vooral in het begin zult u in gedeelde modelwoningen wonen en elke dag talloze castings bijwonen. Wanneer u besluit deze stap te zetten, hebt u allang besloten dat u zich volledig wilt toeleggen op het leven als model. Een verblijf in het buitenland moet van tevoren worden gepland. In Duitsland beginnen de meeste modellen hun carrière na hun schooltijd, voordat zij met hun studie beginnen. Voor modellen is het de ideale tijd om te reizen. Je bent in het stadium van “nog nooit gezien” en je bent in de absolute bloei van je leven. Als je nu de kans grijpt, kun je het internationaal maken als model.

Op verblijfsdatum – Hoe je leeft tijdens je verblijf

In de eerste plaats moet je als model actief besluiten om het in het buitenland te proberen. De actieve keuze is belangrijk omdat je al op jonge leeftijd te maken krijgt met grote agentschappen en cliënten. Als u bijvoorbeeld zegt dat u naar het buitenland wilt gaan, zal uw agentschap tijd investeren in het vinden van een goed agentschap voor u. Contracten worden getekend en misschien vliegtickets geboekt. Als je een paar dagen van tevoren breekt, zal dat geen positief effect hebben op je carrière omdat het vertrouwen verloren zal gaan. Het is ook belangrijk dat u alles van tevoren goed hebt doordacht. U zult in een vreemd land zijn en zestig tot negentig dagen met vreemden samenleven. Als je nog jong bent, praat dan in het begin met je ouders over je plannen. Zij hebben veel levenservaring en kunnen u onderweg altijd goed advies geven. Bovendien hebt u altijd een contactpersoon in uw agentschap vanaf het begin.

Veel modellen vragen me in het begin, hoe werkt een “on stay”? Gaat het me geld kosten? Met een goed modellenbureau achter u, is uw verblijf in het buitenland net zo goed gepland als een pakketreis. Contracten worden weken of zelfs maanden voor het begin van de reis getekend. Zo weet u al heel vroeg wanneer u gaat reizen, waar u gaat wonen, wie uw plaatselijke contactpersoon is en nog veel meer.

Een on-stay kost je als model nooit geld. Goede agentschappen werken altijd volgens het principe dat jij als model geen investering hebt. Het partnerbureau in het buitenland neemt vooraf al uw kosten op zich. Dit omvat de vliegtickets, accommodatie, maar ook lokale diensten zoals sportscholen, chauffeurs of “zakgeld”. Uiteindelijk worden de kosten van uw inkomen afgetrokken. Als u met een negatief bedrag komt te zitten, neemt het agentschap de kosten over. Dit is wat wij “min saldo” noemen. In ieder geval zul je ervaring opdoen, zeker foto’s krijgen en het kost je geen cent. Goede modellenbureaus investeren in hun modellen. Als u wordt voorgedragen voor een verblijf, gelooft het agentschap in u en in het succes dat u in het buitenland zou kunnen hebben. Het plaatselijke partnerbureau gelooft ook in uw succes, anders zouden ze geen tijd en geld investeren om u voor twee tot drie maanden over te vliegen.

Yulffi: Bangkok, München, Keulen, Madrid naar Tokio

Yulffi is veel onderweg. Hier was hij na zijn Reebok-campagne (München) voor een tussenstop in Keulen voor een shoot met onze Janine, Lea en New Face Johnson. Snel terug naar Bangkok en met een beetje geluk door naar Tokio.

Garantuee Contract – Gegarandeerd inkomen en geweldige banen

Modellen die het ver hebben geschopt, veel klanten hebben gehad en een absoluut fantastisch boek, zullen geleidelijk hun eerste “Garantuee Contracts” krijgen. Dan krijg je zelfs een gegarandeerd minimum inkomen van de agentschappen. Dat doen ze als je zo goed bent als model dat je in theorie niet meer naar het buitenland hoeft te reizen. Of u reist al zo veel dat andere bureaus u moeten overtuigen om naar hen te komen. Als je hier bent, gefeliciteerd.

Op een gegeven moment zul je alleen nog maar reizen. Niet langer voor zestig tot negentig dagen, maar voor dagen en weken, van land tot land, van productie tot productie. Want op een gegeven moment zal je netwerk zo gegroeid zijn dat het beheer van je tijd volledig wordt overgenomen. Je krijgt voortdurend verzoeken en moet je leven en al je reizen precies plannen.

Als die vraag je al lang niet meer bezighoudt, is het dat nu misschien wel.

Hoeveel verdient een succesvol model eigenlijk?

Zoals ik al zei, in het begin van je carrière doe je meestal kleine klusjes tegen relatief kleine vergoedingen. Modellen die het maken hebben zeker de kans om ongelooflijk veel geld te verdienen. Ik kan u natuurlijk niet de exacte tarieven vertellen, maar ik wil u wel een idee geven. In Duitsland krijg je voor de meeste opnames een viercijferig tarief. Sommige vallen zelfs in het drie-cijferige bereik, bijvoorbeeld voor kleine labels die u zelf mooi vindt. Reclames brengen daarentegen snel hoge bedragen op van vier, soms vijf cijfers. Het hangt ervan af hoeveel productiedagen er zijn, in hoeveel landen de commercial wordt uitgezonden en in welke media. Voor een grote reclamespot, bijvoorbeeld voor een luxefabrikant, kan dat twintig- tot vijftigduizend euro of Amerikaanse dollars zijn. Maar de sky is the limit, want sommige mensen bereiken al op zeer jonge leeftijd veel succes, zoals supermodel Cara Delevingne of Beckham-telg Brooklyn Beckham. Voor zijn eerste Burberry campagne kreeg hij 57.000 US dollar op 19 jarige leeftijd. Het is het waard om voor te reizen, stukje bij beetje: Berlijn, Milaan, Parijs, New York.