Wrangler: Merk, jeans, logo & Amerikaanse mode

Wrangler – Het merk Wrangler staat niet alleen voor jeansmode van hoge kwaliteit, maar ook voor een non-conformistische levenshouding die de waarde van vrijheid benadrukt. Deze uitspraak lijkt op het eerste gezicht misschien wat hoogdravend, maar is niettemin waar. De kleding van het modemerk heeft de pretentie om u in elke levenssituatie en in elke denkbare situatie op de best mogelijke manier te ondersteunen. Het zijn geen kleren die alleen schitteren met de juiste zorg en alleen in geselecteerde situaties. In dit artikel kom je meer te weten over de geschiedenis, het logo en de kleding van het jeansmerk Wrangler.

De geschiedenis van Wrangler

Wrangler is een merk voor kleding, vooral jeans, dat in 1904 in de Verenigde Staten werd opgericht. Voordat Wrangler Wrangler werd, was er het merk Blue Bell, dat in de jaren 40 werd overgenomen door de familie Casey Jones. Op dat moment was het merk nog gevestigd in Greensboro, North Carolina. Het Blue Bell label had een Poolse kleermaker in dienst, Bernard Lichtenstein, die nauw had samengewerkt met cowboys. Bernd Lichtenstein werd niet voor niets ook wel Rodeo Ben genoemd, want hij wist veel van cowboys, rodeo’s en de daarbij behorende kleding. Zijn opleiding kwam hem goed van pas en zo ontwikkelde hij een jeansontwerp voor rodeoritten, zodat de cowboys comfortabel op het paard konden zitten en niet steeds nieuwe jeans hoefden te kopen omdat de oude was doorgescheurd. Dus het eerste idee was om de cowboys volledig uit te rusten. Overhemden, jassen en vooral jeans waren erg populair. Dit is waar de Wrangler jeans vandaan komen.

Wat zit er achter de naam Wrangler?

Het is precies dit materiaal waar de oprichters van het Amerikaanse label Wrangler gebruik van maakten: Al in 1936 ontwikkelde het nu wereldberoemde merk, dat toen nog Blue Bell Overall Company heette, een denimstof die het krimpeffect na het wassen tot slechts één procent terugbracht – een revolutie in die tijd, toen jeans vooral als werkkleding werden gebruikt. De aanzet hiertoe kwam van Bernard Lichtenstein, ook bekend als “Rodeo Ben”. De in Polen geboren kleermaker ontwierp voor het nog jonge merk en had de ruige levensstijl van cowboys in gedachten, inclusief rodeo rijden. Lichtenstein zag het potentieel in van slijtvaste werkkleding en ontwikkelde de verwerking van denimstoffen dienovereenkomstig.

Cowboys moesten zich te paard goed kunnen bewegen; weerbestendige kleding – gemakkelijk te onderhouden en gemakkelijk schoon te maken – was een must. Met zijn jeansversie overtuigde Lichtenstein de veeleisende landarbeiders en de eerste klanten werden niet alleen merkambassadeurs, maar gaven het merk ook zijn naam: vertaald betekent “Wrangler” gewoon “veedrijver”.

Amerikaanse stijl van Wrangler

Wrangler is een modemerk uit Amerika waarmee u elke dag actief bezig kunt zijn. Hij is niet alleen geschikt voor het dagelijkse kantoorleven, maar ook voor sportactiviteiten. Vanaf het begin van het merk was het belangrijk om bewegingsvrijheid en comfort te creëren. Het is niet voor niets dat het hele Wrangler verhaal begon met een cowboy. Ervaringen uit het echte leven vormen de inspiratiebron voor Wrangler en dus spelen de ontwerpers van het label in op situaties uit het echte leven. Wrangler leeft volgens het motto dat kleding moet voldoen aan de behoeften van mensen en niet andersom. En daarmee is het label meer dan geslaagd. Miljoenen mensen dragen hun Wrangler jeans elke dag en dat komt vooral omdat het innovatieve ontwerp van weleer hetzelfde is gebleven en alleen maar is verbeterd.

Sinds 2004 heeft Wrangler zijn merkbeleid een beetje gewijzigd en wilde nu niet alleen volwassenen aanspreken, maar ook kinderen en tieners. Zo kwamen er voor het eerst actuele pasvormen op de markt, waarbij het ging om heupbroeken, maar ook om wijde pasvormen en actuele kleuren en wassingen zoals het used look effect. Tot dit jaar had Wrangler nog niet nagedacht over broeken voor tieners.

Kleding: Legendarische jeans in alle stijlen

Vandaag de dag zijn er vele stijlen die Wrangler jeans aannemen, zodat u een paar zult vinden dat voor u gemaakt is. Van klassieke bootcut jeans tot rechte pijpen en slim fit, je vindt het allemaal. Er zijn ook andere, nieuwere stijlen zoals tapared, boyfriend en skinny jeans voor mannen en vrouwen. Wrangler gaat met de tijd mee en geeft klanten wat ze willen. Er zijn ook andere casual broeken, topjes, shirts, schoenen en riemen, allemaal gemaakt door Wrangler. Wat ooit begon met Wrangler is nog lang niet voorbij.
Wrangler is niet voor niets een van de toonaangevende jeansmerken en belooft u niets wat het label niet kan waarmaken. Sinds 1947 biedt het zijn dragers het hoogste niveau van comfort en gemak. Nieuw toegevoegd zijn modetrends om up to date te zijn voor de dragers van vandaag. Hij past zich perfect aan de dagelijkse omstandigheden aan en is een fantastische metgezel voor elke dag, elk uur en elke seconde.

Billabong x Wrangler: Denim ontmoet boardshorts

Het beste van denim ontmoet het beste van boardshorts. De Billabong x Wrangler-collectie is een eerbetoon aan twee historische merken die door dezelfde obsessie worden gedreven: Stukken maken waar je voor altijd in wilt wonen.

V&A: Wrangler

Wil je model worden? Dan moet je absoluut het merk Wrangler kennen. Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over het merk:

Waar komt het Wrangler merk vandaan?

Het merk Wrangler komt uit de VS.

Wanneer is het merk opgericht?

Het werd opgericht in 1904.

Waar staat het merk bekend om?

Het merk staat bekend om de legendarische Jenas.

Wie heeft Wrangler opgericht?

C.C. Hudson is de oprichter van Wrangler.

Interview met Dennis Reis

Jeff Chadwick, Wrangler’s Director of Special Events, ging om de tafel zitten met Dennis Reis van Universal Horsemanship om te praten over de betrokkenheid van het merk Wrangler bij rodeo en programma’s als Tough Enough to Wear Pink en de Wrangler National Patriot Tour.

Merken zoals Wrangler: Diesel & G-Star

Naast Wrangler behoren ook Diesel en G-Star tot de meest gewilde jeansmodemerken. Deze luxemerken verkopen heren- en damesmode, evenals tassen, schoenen en accessoires.

Diesel: jeans, duurzame mode, geschiedenis & horloges

Het merk dat, net als de modemerken Guess, Tommy Hilfiger, GAP, direct geassocieerd wordt met jeansbroeken. Zij zijn aantoonbaar de makers van jeans en bieden nog zoveel meer. Je zou ze revolutionairen van de duurzaamheid kunnen noemen, omdat ze zich verzetten tegen massaproductie en met hun “UP – CYCLING”-campagne een campagne voor meer duurzaamheid in de mode-industrie zijn begonnen. Klik op de onderstaande link om meer te weten te komen over Diesel en haar collecties.

G-Star: Merk, stijl, geschiedenis en samenwerking

Wanneer luxe denim casual ontmoet: G-Star Raw staat voor non-conformistische jeanslooks met een compromisloze pasvorm en een uitstekende kwaliteit als geen ander modemerk. Het gaat allemaal om de blauwe stof hier. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over G-Star.

Mode merken: Lijst

Als u gepassioneerd bent door luxemerken zoals Wrangler en meer wilt weten over merken, bekijk dan hier onze geweldige gids met ’s werelds topmodemerken.

Wrangler is een modemerk dat begint met W. Meer modemerken die met een W beginnen, vindt u hier: