Modellenbureau beginners: sollicitatie, casting, modellenportfolio & jobs

Modellenbureau beginners – De meeste mensen die op zoek zijn naar een modellenbureau zijn natuurlijk absolute beginners! Maar wat betekent het eigenlijk om een modelbeginner te zijn? In principe zijn er twee fasen in het modellenwerk, de eerste fase is de jonge leeftijd van 15 tot 16 jaar, wanneer je uitzoekt of je het werk echt wilt doen. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van modellenwerk en denken dat ze, als ze niet werken, meteen op de cover van Vogue, Elle of Harper’s Bazaar komen. Fout. Modellenwerk is een zeer veeleisende job die veel ambitie, motivatie en doorzettingsvermogen vergt en op de grote castings, bv. in Milaan, Parijs of ook in Berlijn en Hamburg.

Modelleren als een beginner? Waar moet ik mee beginnen?

Doorzettingsvermogen. Omdat je als model altijd omringd bent door sterke concurrentie. Elk jaar willen 10.000 mensen model worden. De echt goede solliciteren bij de topbureaus, velen doen mee aan tv-castingprogramma’s en een veel groter aantal probeert het op internetplatforms.

De beste manier is altijd een serieus modellenmanagement, want het gaat niet om een eenmalig TV optreden maar om een duurzame carrière. Gerichte ondersteuning van het begin tot het einde, tips vóór de grote eerste klus en natuurlijk de hele administratie en de latere bescherming van de gebruiksrechten. Dit alles maakt deel uit van goed management en daarom moet u ook kiezen voor een van de gerenommeerde Duitse modellenbureaus. Zo werd ons bureau in 2017 en opnieuw in 2018 door Bravo Girl verkozen tot een van de topaanbevelingen voor Duitsland. Hierdoor heb je de beste contacten met de modewereld, maar ook met de reclamewereld. Maar laten we bij het begin beginnen.

14 tot 17 jaar: opbouw modellenportefeuille, school en eerste banen

Als je jong bent, begin je meestal op 14- of 15-jarige leeftijd en stuur je je eerste modelaanvraag naar het agentschap. Hoe een modelapplicatie is opgebouwd, kunt u lezen in ons artikel.

Als je feedback krijgt van een bureau, gefeliciteerd! Want zelfs dat is een eerste grote stap. Top bureaus ontvangen 30, 40, wel 70, 80 aanvragen per dag. In een week, in een maand, krijg je veel. Daarom is zelfs een callback van een modellenbureau al een eerste groot succes voor jou!

Opname en ontwikkeling voor beginners

In het begin zul je moeten concurreren met verschillende nieuwe modellen, van wie velen strijden om banen, fotoshoots en klanten. Maar voor je de kans krijgt, moet je eerst ervaring opdoen via fotoshoots en modellencoaching. Want als je voor grote klanten gaat werken, op internationaal niveau, moet je meteen je eerste baan hebben en er niet uitzien als een totale beginner. Ook al zeg je eerlijk dat je vandaag je eerste baan hebt, niemand mag naar je kijken. Daarom is het zo belangrijk dat je eerst een goede modellenportefeuille opbouwt om je eerste ervaring op te doen.

Structuur van de modelmap

Om ervoor te zorgen dat je modellenportfolio steeds diverser en sterker wordt, zal je agentschap je eerste proefshoots regelen met goede modefotografen. Zij zullen u helpen om geen eenzijdig boek te krijgen, maar om verschillende wegen te combineren. Sportief, high fashion, zwart-wit, portret, groepsfoto’s, je hebt een sterk merk nodig om de grote concurrentie van modellen bij te benen! Daarom is de structuur van uw modelportefeuille zo belangrijk. Lees hier meer over de modelportefeuille.

Hier onderscheiden zich degenen die hun werk serieus nemen en op tijd komen opdagen bij de testopnames, goede resultaten leveren en ook de fotografen tevreden stellen door professioneel werk. Deze fase duurt relatief lang en je zult niet veel klussen doen parallel aan school, omdat je eerst een goede modellenportefeuille moet hebben en natuurlijk ook de nodige tijdflexibiliteit om klussen in andere steden aan te kunnen nemen, bijvoorbeeld. Dat komt in de tweede fase.

Je eerste baantjes

Je eerste jobs als model zullen voornamelijk kleine fotoshoots zijn, bijvoorbeeld voor online shops en e-commerce, maar ook voor Instagram en lookbooks. In deze eerste banen kun je je professionaliteit bewijzen en ook laten zien dat je meer kunt dan er alleen goed uitzien. Omdat op een gegeven moment de eerste bewegende beelden zullen komen, bijvoorbeeld voor kleine videoclips. Deze kleine videoclips kunnen uiteindelijk volledige commercials worden, misschien zelfs met een voice-over. Ten laatste hier moet je er niet meer alleen goed uitzien, maar ook kunnen handelen, b.v. in emoties, maar ook in de omgang met andere mensen.

Stelt u zich bijvoorbeeld een reclamespot voor van een grote meubelverkoper die wil laten zien hoe comfortabel de nieuwe huiskamermeubelen zijn in een gezinssituatie. Jouw taak als model is om de jonge dochter te spelen die eigenlijk geen zin heeft om een avond met haar familie door te brengen, maar omdat de bank zo comfortabel is, blijft ze de hele avond thuis! Dus je speelt een gelukkig gezin, acteert met elkaar, 3 emoties en gezichten moeten perfect zijn op de foto en in de videocamera op hetzelfde moment. Deze en andere uitdagingen wachten op u als beginner in een modellenbureau. Hoe meer klussen je doet, hoe zelfverzekerder je wordt en hoe beter!

Niet iedereen heeft deze ambitie en zo velen stoppen onderweg, zodat er uiteindelijk misschien maar 20 tot 30% overblijft die absoluut model willen worden! Waarom? Modelleren is een veeleisende baan. Niemand wordt van de ene op de andere dag een ster en de concurrentie is hevig. Alleen wie zich engageert en het als een ondernemersuitdaging ziet, zal overleven en de kans krijgen de grote wereld te leren kennen.

Modelaanvraag bij CM – Tips & Hulp

We willen jou! Grijp je kans en solliciteer nu bij CM Models! Uw kans om te werken voor een van de meest gerenommeerde agentschappen op de markt met internationale klanten, een vriendelijk team en professioneel management voor uw modellencarrière. Begin nu. Model aanvraag.

Tip: Neem uw eigen maten op

Hier kunt u alle belangrijke punten op uw lichaam zien om uw eigen metingen te doen. Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk kleding draagt bij het meten en wees eerlijk tegen uzelf bij het meten! Meer informatie over de minimummaten en -verhoudingen voor modellen vindt u hier:

Te klein, te groot, te sportief?

Voor high fashion en haute couture zijn er duidelijke richtlijnen voor modellen, vooral voor nieuwe gezichten. Als je afwijkt van de metingen, heb je nog veel mogelijkheden op commercieel gebied. Commercial houdt zich bezig met alles wat “promotioneel” is, van online shops tot tv- en YouTube-video’s.

Wanneer ben ik een Curvy Model?

Curvy modellen zijn vrouwen met een kledingmaat tussen 42 en 44. De cupmaat is ook veel groter en kan wel tot een G-cup gaan. Curvy-modellen zijn zeer populair, net als plus size-modellen, omdat zij het meest overeenkomen met de maten van de gemiddelde vrouw. De gemiddelde vrouw in Europa heeft een kledingmaat van 44, hetgeen betekent dat zelfs Curvy Models slechts op het algemene gemiddelde zitten met een gemiddelde kledingmaat van 42 tot 44. Als een curvy model, zijn we ook erg blij om uw aanvraag te ontvangen voor ons modellenbureau.

Tip: Neem uw eigen foto’s (Polaroids)

Poses en outfits, heb je dat nodig? Nee! We willen je 100% natuurlijk zien! Zo maak je zelf je perfecte model polaroids. Het bureau heeft de volgende foto’s van je nodig:

  • Een volledige lichaamsfoto van voren (frontaal gefotografeerd)
  • Een foto van de zijkant van het lichaam
  • Een foto van het hele lichaam van achteren (vanwege de haarlengte)
  • Een foto van uw gezicht (frontaal)
  • Een foto van uw profiel
  • Lees meer: Model foto / Polaroid

Word een model: Leer gratis op CM!

Wil je model worden? Als je erover hebt nagedacht en met je ouders hebt gepraat, dan hebben we hier alles wat je moet weten, van uitkoop tot pasmodel tot showroom. Alles wat je moet weten! Van de belangrijkste tips voor je eerste modeshow, je eerste fotoshoot of tips voor je modellenportfolio en de eerste fotoshoots met fotografen:

U kunt hier alles vinden wat u moet weten: Model worden

Word een model: Stap voor stap

Modellenwerk & Model worden van A-Z