Modellenbureau kinderen – Vind het perfecte modellenbureau voor kinderen

Children’s Model Agency – Bent u op zoek naar een modellenbureau voor kinderen? Een modellenbureau voor kinderen is anders dan een modellenbureau voor volwassenen en tieners (Teen Models). Waarom is dat? Met name vanwege de bijzondere wettelijke voorschriften inzake werktijden en examens hebben afzonderlijke bureaus zich gespecialiseerd in de plaatsing van kindermodellen. In Berlijn, Hamburg, Keulen, Düsseldorf of zelfs München zijn er goede contacten voor modellen van jonge leeftijd. Het is bijzonder belangrijk voor ouders om een gereputeerd kinderagentschap te vinden dat zij kunnen vertrouwen.

Bij CM kun je pas solliciteren vanaf 14 / 15 jaar.

Tip! Een lijst met aanbevelingen voor agentschappen voor kinderen vindt u aan het eind van het artikel!

Hoe werkt een kindermodellenbureau?

Net als elk modellenbureau kunnen ook kindermodellenbureaus voor hun vertegenwoordigde modellen zorgen. In de eerste plaats betekent dit echter altijd beheer en onderhoud van contacten, net als in elk bedrijf. Het modellenbureau is er om klanten te vinden, ze te houden en hun banen te beheren. Hoe beter een modellenbureau zorgt voor het beheer van zijn cliënten, maar ook van zijn modellen, hoe gerenommeerder het is. Dus het werk in een bureau is tegenwoordig erg computer-intensief. Afspraken worden gepland, e-mails verstuurd, moodboards voor fotoshoots of zelfs polaroids voor klanten om een natuurlijke indruk van het model te krijgen.

Hoe beter een agentschap gestructureerd is, hoe meer aanvragen het elke dag ontvangt. Deze aanvragen worden vervolgens aanvaard en verwerkt door een bevoegd modellenbureau, in de technische term booker. Hij of zij maakt dan de selectie van de modellen die worden voorgesteld voor de klant of de opdracht. De eerste stap bestaat er echter in, verschillende parameters uit te testen en informatie te verzamelen. Beginnend met de kadergegevens van de fotoshoot, van het adres tot de begin- en eindtijd, over de reisplanning en het beheer van vluchten en hotels, tot de gebruiksrechten in verschillende media, tijdsperioden en ook gebieden of landen.

Uiteindelijk kiest de klant voor een van de modellen van het agentschap of van een ander agentschap. Zodra de beslissing is genomen, wordt het model onmiddellijk op de hoogte gebracht of, in het geval van een kinderagentschap, worden natuurlijk ook de ouders op de hoogte gebracht!

Wat moet ik zoeken in een modellenbureau voor kinderen?

In principe mag een modellenbureau geen geld kosten, wat betekent dat je nooit geld hoeft te betalen om lid te worden van een modellenbureau. Modellenbureaus leveren het netwerk, net zoals u uw potentiële werk levert voor fotoshoots of reclame. Dus zolang niemand geld verdient, hoeft ook niemand geld te betalen. Dit is heel belangrijk!

Sommige bureaus nemen een klein jaarlijks bedrag, als de reputatie goed is, is dat natuurlijk legitiem. Bv. als het agentschap met zeer grote klanten werkt en u dit op de website kunt zien. Dit is het tweede belangrijkste punt, let op de reputatie, dat wil zeggen, de uitstraling van het modellenbureau. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de blog van het modellenbureau om te zien welke actuele vacatures er zijn. Kijk naar het modellenbord en de kwaliteit van de foto’s, liefst in vergelijking met andere modellenbureaus. Werkt het bureau met 500 modellen of met 50 geselecteerde talenten? Hoe minder talenten een agentschap vertegenwoordigt, hoe meer het zich kan concentreren op één talent. Dit is belangrijk omdat grote klussen ook veel tijd in beslag nemen, belangrijk punt reisplanning.

Neem dan een kijkje op Instagram, YouTube of Facebook in de volgende stap. Publiceert het bureau regelmatig vacatures? Zie je afgietsels? Is het agentschap actief? Volgen de mensen het? Zijn het er een paar duizend of slechts een paar honderd? Dit zijn de belangrijkste vragen die je jezelf eerst moet stellen. Onze laatste en belangrijkste aanbeveling op dit punt, nogmaals benadrukt, vergelijk altijd meerdere sites van modellenbureaus voor kinderen, zodat je zeker een juiste beslissing neemt, omdat je meerdere kandidaten hebt bekeken. Net als een casting directeur! Veel succes met het zoeken naar een kindermodel en de eerste sollicitatiebrief voor het model.

Checklist: Zoek een gerenommeerd kinder modellenbureau

  1. Serieuze modellenbureaus willen geen geld van jou
    PS: Een jaarlijkse bijdrage (b.v. 100 of 150 euro [niet meer] voor administratie, beeldupdates, enz. is ok als je ook 3, 4 banen hebt).
  2. Hoe minder modellen, hoe meer kwaliteit (tijd voor individuele modellen en hun beheer)
  3. Goed modellenbord (hoge kwaliteit, foto’s, klanten, enz.); kwaliteit voor kwantiteit
  4. Neem een kijkje op de blog van het modellenbureau (huidige info, klanten, enz.)
  5. Bekijk sociale media kanalen (Instagram, Facebook en Youtube)

Aanbeveling kindermodellenbureau: Lijst

Als u op zoek bent naar een agentschap voor kindermodellen in Duitsland, kunnen wij u onder andere deze lijst aanbevelen:

Hier vindt u een goede lijst van aanbevelingen voor kindermodellenbureaus.