Parken in Londen: Hyde Park, Regent’s Park & Co.

Parken in Londen – joggen, ontspannen, picknicken of gewoon wandelen in het groen. Na een drukke dag modellenwerk, casting of filmen in Londen, heb je wel een pauze verdiend. Waarom verkent u niet de vele prachtige parken die Londen te bieden heeft? Van prachtige uitzichten op de Londense skyline en monumenten tot prachtige weiden, grote meren en bloementuinen. Als u wilt weten welk park de beste plek is om te ontspannen, lees dan verder.

Londen: de mooiste en beroemdste parken

Als u een pauze nodig heeft van de drukte van de metropool en het alledaagse leven van de modelbouw, bieden de parken van Londen u de perfecte pauze. We hebben de mooiste parken in de Britse hoofdstad uitgezocht:

Hyde Park: Centraal Londen

Natuurlijk, Hyde Park leidt de line-up. Het is het beroemdste en een van de grootste parken van Londen, met een oppervlakte van 1,4 vierkante kilometer, waar u kunt wandelen door groene ruimten en prachtig aangelegde paden. Het park wordt doorsneden door het betoverende Serpentine Lake, dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar in de zomer ook uitnodigt tot zwemmen.

4.7 / 5.0 (97.311 beoordelingen op Google)

 • Openingstijden: ma-zo van 5:00-00:00 uur

Hyde Park ligt hier:

Kijk rond bij de Ronde Vijver in Hyde Park:

St. James Park: Buckingham Palace

Het park is een van de koninklijke parken in Londen, waartoe ook Hyde Park en Regent Park behoren. St. James Park ligt in de onmiddellijke nabijheid van Buckingham Palace en heeft een langgerekt meer waarlangs u een ontspannende wandeling kunt maken.

4.7 / 5.0 (42.620 beoordelingen op Google)

 • Openingstijden: ma-zo van 5:00-00:00 uur
 • Telefoon: +44 300 061 2350

Dit is waar St James Park ligt:

Kijk naar het park dat hier al is:

Green Park: naast St. James Park & Buckingham Palace

Net als St. James Park ligt Green Park pal naast Buckingham Palace, wat betekent dat de twee parken vlak naast elkaar liggen. In tegenstelling tot zijn buurman heeft Green Park helaas geen meren, maar wel grote en mooie weiden.

4.6 / 5.0 (16.402 beoordelingen op Google)

 • Openingstijden: ma-zo van 5:00-00:00 uur
 • Telefoon: +44 300 061 2350

U kunt het Green Park hier vinden:

Verken Green Park via Street View:

Battersea Park: dierentuin, tennisbaan en voetbalveld

Aan de zuidkant van de Theems ligt Battersea Park, dat ooit een pretpark was. Tegenwoordig heeft het park een kleine dierentuin, een vijver waar men kan varen, een orkestpaviljoen en tennisbanen, atletiekbanen, voetbalvelden en jeu-de-boulesbanen.

4.7 / 5.0 (13.948 beoordelingen op Google)

 • Telefoon: +44 20 8871 7530

Battersea Park ligt hier:

Regent’s Park: Roeien & Picknicken

Het park bestaat voornamelijk uit grote grasvelden die uitnodigen tot picknicken en ontspannen. Er zijn ook enkele recreatieve voorzieningen, zoals een meer met roeiboten en talrijke watervogels, sportfaciliteiten en kinderspeelplaatsen. Aan de noordkant van het park ligt de London Zoo.

4.7 / 5.0 (32.164 beoordelingen op Google)

 • Telefoon: +44 300 061 2300

Regent’s Park ligt hier:

Victoria Park: Cafés, Skatepark & Festivals

Het park is de meest bezochte groene ruimte van Londen met ongeveer 9 miljoen bezoekers per jaar. Victoria Park heeft twee cafés, twee speeltuinen, alsmede sportfaciliteiten en een skatepark. Het park wordt ook gebruikt als concertpodium en er worden het hele jaar door vele festivals georganiseerd.

4.7 / 5.0 (12.853 beoordelingen op Google)

 • Openingstijden: ma-zo 7:00-17:30
 • Telefoon: +44 20 8985 5699

Hier vindt u Victoria Park:

Greenwhich Park: Uitzicht op de Londense skyline

In het park vindt u talrijke recreatiemogelijkheden, zoals een kinderspeelplaats, een roeivijver, een kruidentuin, een bloementuin met eendenvijver, een rozentuin, een cricketveld, verschillende tennisbanen, een muziektent en een klein dierenpark. Het hoogtepunt van het park is echter het prachtige uitzicht over de Theems naar de Londense skyline.

4.7 5.0 (30.599 beoordelingen op Google)

 • Telefoon: +44 300 061 2380

Dit is waar Greenwhich Park ligt:

Holland Park: Notting Hill

Het park ligt dicht bij verschillende attracties zoals Kensington High Street, Notting Hill, Holland Park Avenue of Portobello Road, waar zich de beroemde kleurrijke huizen van Notting Hill bevinden. In het park kunt u een ontspannen wandeling maken na een lange dag en uw gedachten de vrije loop laten.

4.7 / 5.0 (11.099 beoordelingen op Google)

 • Telefoon: +44 20 7602 2226

Holland Park ligt hier:

London’s Park in Conclusie

Of u nu een snelle pauze midden in de stad nodig hebt of de tijd wilt nemen om de prachtige parken buiten het stadscentrum te verkennen, Londen heeft de beste parken zowel in het centrum als rond de wijken om te picknicken, te joggen of te ontspannen op een bankje.