Raf Simons Video’s: Kunst, Collecties & Asap Rocky

Raf Simons Video’s – Trots op Individualiteit. Gedreven door een rebelse jeugd en traditionele mannenmode, begon Raf Simons zijn ontwerpcarrière in het midden van de jaren ’90. Ontworpen voor en geïnspireerd door zelfbewuste buitenstaanders, presenteert het merk Raf Simons een radicaal ander beeld van mannelijkheid, gecombineerd uit jeugdsubculturen en de scherpte en verfijning van de klassieke zakelijke mode. Vanaf zijn begin hebben muziek, kunst, beelden en woorden een diepgaande rol gespeeld in zijn mode. De kern van zijn kunst wordt gevormd door houdingen, stemmingen en tekens van vrijheid en individualiteit. Bekijk het merk hieronder en kom meer te weten over de ontwerper en zijn kunst zelf.

Vrouwen & Mannen: Zomer- & Wintermode

Elke Raf Simons collectie gaat over Raf Simons. Tussen alle door rocksterren geïnspireerde, op vakantie geïnspireerde collecties die voor afgeladen arena’s spelen, is een eigen verhaal, dat de ervaringen van het leven van een individu vertelt, een verandering die veel belangstelling wekt in de mode-industrie. Sinds de voorbije seizoenen zijn de ostentatieve collecties eenvoudiger en transparanter geworden. Weg van nauwsluitende stukken naar meer ontspannen silhouetten.

Herfst-/Wintercollectie

Met de herfst-/wintercollectie concentreert Simons zich op dingen waar hij van houdt, dingen waar hij altijd van heeft gehouden, dingen die hem gedurende zijn hele carrière hebben begeleid en die invloed hebben gehad op al zijn werken en kleding. Relaxte snit, oversized kledingstukken, meerdere gelaagde pufferjacks en opvallende grote accessoires staan centraal in deze herfst/wintercollectie. Het grote voordeel van dergelijke wijde wijde kleding is natuurlijk dat iedereen ze kan dragen en dat ze iedereen goed staan, niet alleen modellen met perfecte maten.

Voorjaar/Zomer Collectie

De laatste jaren wordt steeds meer aandacht besteed aan genderneutrale mode – zozeer zelfs dat het moeilijk is geworden om nog onderscheid te maken tussen de geslachten. Mannen in jurken en rokken zijn in de mode-industrie al zo vaak voorgesteld dat ze ons niet meer choqueren. Simons’ lente/zomercollectie pakt ook dit aspect op en probeert ook hier de grenzen te verleggen. Met de nieuwe, zuivere, tijdloze snitten en silhouetten van de collectie ziet de kleding eruit als uniformen voor mannen en couture voor vrouwen.

VIP’s: Asap Rocky bij Raf Simons

Raf Simons en zijn kunst zijn ook erg populair bij sterren en beroemdheden. In zijn modeshows zijn vaak bekende gezichten te zien, zoals acteur Neil Patrick Harris, model Luka Sabbath en rappers als ASAP Rocky en Playboi Carti. Beroemdheden zijn dol op het werk van Raf Simons en rekenen hem vaak tot de groten van de modewereld.

Videoclip door Asap Rocky

Een rap-samenwerking van de hoogste orde – ASAP Rocky, Lil Uzi Vert, Quavo van de Migos en Frank Ocean in modestukken die volledig door Raf Simons zijn gemaakt, presenteren hun liefde voor het merk in het gelijknamige nummer “RAF”. Het nummer werd uitgebracht in 2017, op het moment dat Raf Simons ook veel succes had in de mainstream modewereld.

Interview: Over kunst en emoties

Mode wil nieuw zijn, altijd! – In een interview met Joyce magazine vertelt Raf Simons over zijn benadering van mode en zijn begin in de jaren ’90. Hij vertelt ook hoe zijn intellect zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en hoe hij dat combineert met emotie om unieke mode te creëren. “Extravagantie zoals ik het creëer is niet voor iedereen.

Samenwerking: Adidas en Eastpak

Samenwerkingen zijn erg belangrijk voor Raf Simons. Hij zegt dat je altijd een team van creatieve geesten moet samenstellen en met hen in contact moet blijven om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen en de mode vooruit te blijven stuwen.

Adidas x Raf Simons

Raf Simons’ jarenlange liefde voor Adidas kwam in 2013 eindelijk tot bloei toen hij zijn eerste collectie voor Adidas uitbracht onder de naam ‘Adidas by Raf Simons’. De samenwerking, die aanvankelijk alleen mogelijk was op een Stan Smith-schoen, evolueerde met de jaren tot hij uiteindelijk zijn eigen Adidas-schoen kon ontwerpen – de Adidas Ozweego. De schoen die het merk populair maakte door zijn relatief betaalbare prijsklasse.

Eastpak x Raf Simons

Een andere jarenlange partner en medewerker van Raf Simons is het bekende Amerikaanse merk Eastpak. De merken werken al 9 jaar samen en blijven rugzakken en tote bags innoveren. Hier zijn mode en bruikbaarheid in perfecte harmonie.

Raf Simons: Het verhaal en de inspiratie

Wil je meer over het merk te weten komen en inzicht en details krijgen achter het merk en het proces van de kledingstukken? Lees dan ons uitgebreide artikel over het merk en de ontwerper Raf Simons.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie