TikTok Content: Gebruikersaantallen, leeftijdsgroepen, video’s opnemen en de meest gemaakte fouten – Interview

TikTok is niet alleen een blijvertje. De sterke stijging in gebruikersaantallen laat ook zien dat de app een grote kans maakt om alle voorheen relevante sociale mediaplatforms zoals Instagram in de toekomst in te halen. Als gevolg hiervan wordt TikTok-marketing steeds relevanter – maar dit is precies waar veel bedrijven moeite mee hebben. Onze TikTok-expert Sina Kadir heeft de tijd genomen om de belangrijkste vragen over dit onderwerp te beantwoorden. In dit interview stellen we de 7 belangrijkste vragen om erachter te komen hoe TikTok kan worden gebruikt als platform voor branding en performance marketing. Inzichten van ons marketingbureau!

Inhoud voor TikTok: Hoog bereik

CM: Steeds meer marketeers zeggen dat TikTok-marketing belangrijk is, maar is de app relevant genoeg?

Sina Kadir, TikTok Expert

Sina: TikTok heeft adembenemend snel de grens van 1 miljard gebruikers bereikt: in iets minder dan twee jaar sinds de lancering. Ter vergelijking: platforms als YouTube, Instagram en Facebook deden er minstens twee keer zo lang over om deze drempel te bereiken. Deze snelle groei is een duidelijk teken dat TikTok een platform is dat door veel mensen wordt gebruikt en gewaardeerd. Bedrijven die op zoek zijn naar een levendige en actieve community zullen TikTok ongetwijfeld een relevant platform vinden.

Daar gaat het interview over: Inhoud + Bereik

De 3 belangrijkste lessen uit het interview:

  1. TikTok-groei: TikTok heeft in korte tijd 1 miljard gebruikers bereikt.
  2. Diverse doelgroepen: Gebruikers van alle leeftijden zijn actief op TikTok.
  3. Hoge gebruikstijd: TikTok-gebruikers spenderen gemiddeld vier keer meer tijd per week op het platform dan op Instagram.

TikTok doelgroep: Wie gebruikt de app en hoe lang?

CM: Zijn er al relevante doelgroepen voor merken op TikTok?

Sina: Een wijdverbreid vooroordeel is dat TikTok vooral wordt gebruikt door dansende tieners – vooral vanwege de voorganger “musical.ly”, die zich richtte op dans en muziek. Dit komt echter niet meer overeen met de werkelijkheid. Zoals elk social media platform daarvoor, trekt TikTok ook een ouder publiek aan naarmate jongere gebruikers het platform ontdekken. In feite is meer dan 50% van de TikTok-gebruikers van 18 jaar en ouder al 25 jaar of ouder. Dit wordt ook weerspiegeld in de veranderende inhoud op het platform.

CM: Interessant. Wat spreekt er nog meer in het voordeel van TikTok?

Sina: Naast de demografische diversiteit maakt TikTok ook indruk door de hoeveelheid tijd die gebruikers op het platform doorbrengen. Gemiddeld besteden TikTok-gebruikers ongeveer vier keer meer tijd per week op het platform dan op Instagram. Dit laat zien hoe intensief gebruikers TikTok gebruiken en hoe leuk ze de app vinden. Deze hoge gebruiksintensiteit is een duidelijk teken van de relevantie van het platform.

Wordt Instagram irrelevant?

CM: Betekent deze ontwikkeling dat Instagram irrelevant wordt voor merken?

Sina: Instagram wordt zeker niet irrelevant, maar veel merken beseffen dat het steeds moeilijker wordt om hun bereik op Instagram te vergroten en dat ze vaak alleen hun bestaande volgers bereiken. In dit verband is het interessant om te zien dat Instagram probeert te reageren op het succes van TikTok door de functie Reels te introduceren. Merken hebben dus de mogelijkheid om TikTok-content op Instagram te gebruiken om hun bereik te vergroten.

Bereik op TikTok: Wat moet je doen?

CM: En welk bereik kan worden bereikt met TikTok?

Sina: Bij TikTok hangt het bereik grotendeels af van hoeveel gebruikers de inhoud leuk vinden. In tegenstelling tot andere platforms kan inhoud op TikTok viraal gaan en miljoenen keren bekeken worden, zelfs met maar een paar volgers. Het algoritme van TikTok evalueert inhoud voornamelijk op basis van de aantrekkingskracht ervan op gebruikers, wat betekent dat het bereik minder afhankelijk is van het aantal volgers.

TikTok: De meest voorkomende inhoudsfouten

CM: Welke fouten moeten bedrijven vermijden in TikTok-marketing?

Sina: Het ontwikkelen van een succesvolle contentstrategie op TikTok vereist een grondige kennis van het platform en zijn gebruikers. Helaas houden veel marketingteams zich onvoldoende bezig met TikTok. Een van de meest voorkomende fouten is dat de content niet dynamisch genoeg is. Er wordt vaak niet geknipt en het cameraperspectief is te statisch. TikTok-gebruikers verwachten een hoge mate van afwisseling en zijn op zoek naar spannende en creatieve content.

CM: Vraag 7! Hoe maak ik spannende TikToks voor mijn marketing?

Sina: Als algemene regel geldt: volg de trends. De POV-stijl (Point of View) of geluiden van de huidige trend, die je kunt vinden in de Commercial Library, zijn bijzonder populair. Kortom, er is niet één formule voor succes – het is meer een combinatie van verschillende factoren. Maar het goede is: je hebt niets te verliezen, want in het ergste geval bereikt mijn TikTok geen mensen en leer je als merk.

Met dank aan onze TikTok-marketingexpert Sina voor dit eerste inzicht. We hebben zeker al veel geleerd en kijken uit naar het volgende deel, waarin we het nog meer gaan hebben over TikTok trends en organische content!

TikTok reclamebureau

Als je meer wilt weten, neem dan gerust rechtstreeks contact met me op. Ik neem graag de tijd voor een vrijblijvende uitwisseling over mogelijke strategieën!

Sina Kadir, TikTok Expert

Ben je op zoek naar een ervaren TikTok-marketingbureau? Geweldig! Ons TikTok marketingbureau is gespecialiseerd in het meest succesvolle social media platform aller tijden en helpt je om meer bereik, likes, volgers en omzet te genereren.

Weet je al… TikTok Winkel

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze 2 interviews met Sina, onze TikTok expert: