Het Modellenboek: Word model met tips & inzichten!

The Model Book: Model werden heeft nu 8 bonus pagina’s met de beste modellenbureaus in Duitsland! Handgeschreven over vele maanden, met gedetailleerd onderzoek, eenvoudige stappen en veel insider tips voor modellen! Het boek heeft meer dan 200 pagina’s!!! Alles over “modellenwerk” en “model worden”. Misschien het nieuwe standaard werk. In HET MODELBOEK leert u in verschillende hoofdstukken, stap voor stap, achter elkaar opgebouwd, over de hele reclame-industrie en haar bijzonderheden. Als model, vooral als jong model, moet je in het begin van je carrière op veel details letten. Wat betekent dat? Als je de verkeerde banen aanneemt, niet het juiste bureau vindt of je bok in de verkeerde richting bouwt, kun je een mooie carrière snel om zeep helpen. Modellen hebben ook maar een paar jaar om de belangrijke stappen te bereiken. Hoe beter je als New Face bent voorbereid op deze tijd, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om voet aan de grond te krijgen in de industrie en geld te verdienen als model. In het modellenboek leer je dus hoofdstuk voor hoofdstuk en stap voor stap hoe je je kunt voorbereiden op de start van je modellencarrière.

Het Modellenboek: Model worden in een oogopslag

In het eerste hoofdstuk leert u alles over de onontbeerlijke mentale sterke punten van een model. Aan welke eisen moet je, afgezien van de vaak perfecte maten, voldoen om een overtuigend model voor fotoshoots en commerciële video-opnamen te zijn?

Zelfvertrouwen en organisatie: de A&O voor modellen

Het belangrijkste voor u hier is uw eigen zelfvertrouwen, uw eigen initiatief en zelforganisatie. Als model word je al op jonge leeftijd op reis gestuurd. Of het nu naar de volgende grote stad was op 15-jarige leeftijd, met het vliegtuig van Frankfurt naar Hamburg of slechts een paar maanden en jaren later door heel Europa en de wereld. Als model, vooral in de wereld van de high fashion en de skin couture, ligt de internationale weg altijd voor je open. Als je je kansen vroeg genoeg grijpt en je perfect voorbereidt, kun je het ver schoppen. Anders dan op TV gaat het bij echte topmodellen minder om het verhaal, drama en zelf-dramatisering. Voor modellen gaat het om absolute wilskracht en geloven in jezelf. Zoals u in de volgende hoofdstukken van het boek zult leren, liggen er vele beproevingen voor u als model! Absoluut vertrouwen is een absolute prioriteit voor uw model agent en modellenbureau.

Het perfecte modellenbureau voor nieuwe gezichten

Moeder agentschappen, model agentschappen, boutique agentschappen en boekers – Wat?!

Alvorens over te gaan tot het grote onderwerp van modelcastings, de eerste showrooms en banen, gaat het boek over het vinden van het perfecte agentschap. Elk modellenbureau heeft zijn eigen portfolio en klantenkring. Vaak zijn modellenbureaus zeer gespecialiseerd op een bepaald gebied (reclame, high fashion, enz.). Ook de omvang van de agentschappen varieert. Er zijn individuele modelboekers die bijna niemand kent, maar die de beste contacten hebben en slechts met 5-15 modellen werken. Er zijn kleine agentschappen, grote agentschappen met honderden werknemers en grote internationale modellenbureaus zoals IMG of ELITE.

In het algemeen kun je modellenbureaus als volgt onderscheiden: Er zijn internationale agentschappen, nationale agentschappen en regionale modelagentschappen. Hoe internationaler een modellenbureau is, hoe strenger de eisen voor je maten, maar ook hoe hoger de eisen om als model geaccepteerd te worden bij dit modellenbureau (ervaring, fotomateriaal, etc.). In nationale agentschappen gaat het heel vaak om reclame (supermarkten, verzekeringsmaatschappijen, enz.), hier is het niet zo belangrijk om een perfect figuur te hebben, met de perfecte proporties en de exacte lichaamsgrootte. De metingen op de nationale markten verschillen dus van die van de internationale norm. Voor modellen die in regionale gebieden werken, tellen metingen nog minder. Hier gaat het vaak om kleinere klussen en kleinere beurzen (gastvrouw). Als internationaal high fashion model wil je natuurlijk bij de grote merken binnenkomen, dus moet je perfect voorbereid zijn!

Serious Model Agencies: Agentschap zoeken en Model Toepassing

Om het beste agentschap voor jou en je eisen te vinden, leer je in het boek hoe een perfecte aanvraag voor een modellenbureau eruit ziet en hoe je het beste modellenbureau voor jou kunt vinden! Ook worden veel vragen opgehelderd, bijvoorbeeld of u veel fotomateriaal nodig hebt voor uw toepassing: Nee, je hebt alleen polaroids nodig. De modelscouts van de agentschappen hebben een zeer getraind oog en kunnen, dankzij hun jarenlange ervaring, aan eenvoudige polaroids zien of je potentieel hebt voor het agentschap of niet. Polaroids zijn super eenvoudige foto’s genomen met een smartphone, bij daglicht. Dat is het. Als je wilt weten hoe je perfecte Polaroids maakt voor je sollicitatie, lees dan hier meer over model worden. Voor je sollicitatie heb je geen lange sollicitatiebrief nodig of hoef je niet te beschrijven hoe gemotiveerd je bent! Een paar opsommingen zijn genoeg. Dit is meestal uw naam, uw woonplaats, uw contactgegevens en drie tot vier foto’s. Noteer bovendien uw maten: uw lengte, heupen, taille, billen en schoenmaat.

Je modellenportfolio: de beste foto’s voor castings & jobs

Als je eenmaal het perfecte modellenbureau voor je hebt gevonden, is het tijd voor je eerste proefshoots met fotografen! Natuurlijk zal uw modellenbureau u veel helpen om ervoor te zorgen dat u alleen de beste fotografen krijgt. Uw agentschap zal er ook voor zorgen dat u een verscheidenheid aan materiaal krijgt voor uw modellenportfolio. Velen maken de fout om zich alleen op “modefoto’s” te richten. Vooral als er geen agentschap op de achtergrond is om je als model te adviseren. Mijn tip: Als model moet je er altijd voor zorgen dat je modellenportfolio zo divers mogelijk is. Niet elke klant kan zich direct voorstellen wat er van jou als type gemaakt kan worden. De foto’s helpen de klant een beslissing te nemen. Hoe uitgebreider uw fotoportfolio in het modellenportfolio is, hoe groter de kans dat u door klanten wordt geboekt.

Op een gegeven moment zal je boek zo vol zijn dat je keuze te over is. Welke foto zet ik in de portfolio, welke niet? Bij professionele modellen is het portfolio op een gegeven moment zo sterk dat ze steeds vaker rechtstreeks worden geboekt. Directe boekingen zijn heel goed omdat je niet naar een casting hoeft en niet voorgeselecteerd wordt. U hoeft geen dagen vrij te houden (“optie”), u wordt rechtstreeks door de klant geboekt voor een afspraak!

Test shoots met fotografen: bouw een model portfolio op en win jobs

Om je modellenportfolio perfect op te bouwen, leer je in het boek ook hoe je zelf testshoots (in Duitsland ook wel TFP shoots genoemd) met fotografen kunt regelen. Als modellenagent heb ik dagelijks te maken met testshoots voor onze modellen, dus heb ik een paar waardevolle tips op een rijtje gezet over hoe je het best fotografen aanschrijft. Waarom? Met de juiste sollicitatiebrief vergroot je je kansen op goede proefopnamen. Er zijn een paar kleine trucjes die ik je in het boek zal vertellen. In principe moet u de fotograaf kort leren kennen in plaats van hem of haar “alleen maar” aan te schrijven. U moet ook een passend moodboard maken. Hoe interessanter de shoot is voor de fotograaf van uw keuze, hoe tijdbesparender de shoot is, hoe groter uw kans dat u de proefshoot krijgt! Kijk daarom goed naar wat de fotograaf al heeft gedaan en wat hij of zij nog niet heeft gedaan.

Je moet echter niet te veel proefopnamen maken. Als er elke dag een nieuwe fotograaf op Facebook en Instagram post, kan je marktwaarde snel dalen. Waarom zou een grote klant veel geld betalen als “elke” fotograaf je gratis kan fotograferen? Natuurlijk, met een professioneel modellenbureau achter je, krijg je direct tips en de beste contacten, zodat je jezelf zo exclusief mogelijk kunt houden!

Als u voor uzelf en zijn portfolio zorgt, moet u ervoor zorgen dat de fotograaf uw portfolio uitbreidt. Als je al vijf fotoseries met “mode” hebt, wil je misschien iets nieuws proberen! Om je daarbij te helpen, krijg je hier alle tips voor de perfecte sollicitatiebrief aan fotografen.

Banen, banen, banen: welkom in de modelwereld

Daily Business. Het is je gelukt. Je hebt je goed voorbereid op het modellenbestaan, een goede sollicitatie geschreven, een gerenommeerd bureau gevonden, je modellenportfolio opgebouwd en uitgebreid, je krijgt je eerste castings en voila: De eerste baantjes! De taken zijn dan zeer uitgebreid en gevarieerd. Anders dan in een gewoon kantoor, heb je niet elke dag met dezelfde taken te maken. Je zult ook niet elke dag werken. Soms zult u vrije tijd hebben, soms zult u reizen, soms zult u een dag te vroeg ter plaatse zijn voor het passen. Tussendoor studeren veel jonge modellen, dus je hebt snel een fulltime baan! Vooral als je naar het buitenland gaat.

Maar in het begin zul je je carrière beginnen met kleine klusjes voor online shoots, je werkt in showrooms, misschien doe je wat online shopping en krijg je je eerste reclamespotjes. Als je er klaar voor bent, verdien je genoeg geld om je professionele fotografen te kunnen veroorloven en om je modellenportfolio naar een nog hoger niveau te tillen met nieuwe fotoshoots door topfotografen! Met nieuwe foto’s krijg je weer betere banen. Op een bepaald moment zal de tijd komen en wanneer je modellenportefeuille vol genoeg is, kan je agentschap je ook voorstellen voor het buitenland bij hun partneragentschappen. Zo kun je, zelfs als jong model, snel naar de internationale metropolen, naar Milaan, Parijs en New York. Veel modellen gaan nu ook naar Azië, naar Sjanghai en Hongkong. Sommigen gaan ook naar de grote productiecentra zoals Istanbul. Maar de droom van alle modellen blijft de Grote Vier: Londen, Parijs, Milaan en New York.

Na het werk: gezond leven en schoonheid

Het werk van een model is echt uitputtend! Daarom is er nog een hoofdstuk gewijd aan hoe je gezond kunt eten en leven. Je krijgt ook geweldige beautytips over hoe je voor jezelf, je huid en je haar kunt zorgen, zelfs tijdens stressvolle banen en vele reisdagen. Je hebt veel shoots, veel afspraken en vaak geen tijd om iets vers te koken. Dan moet je door naar de volgende opname en misschien heb je nog overwerk. Na elf uur fotograferen en “glimlachen” kom je helemaal KO terug in het hotel. De beste tips om fit te blijven staan in het boek! Het boek laat niet alleen zien hoe je model kunt worden en wat je als model zult meemaken, je krijgt ook praktische tips voor de tijd na het klussen.

Nu je jezelf fit kunt houden en gezond kunt eten, zelfs in het harde dagelijkse leven van een model, laten we een stapje verder gaan: netwerken! Als je op modeshows of fotoshoots bent, lopen er vaak zeer modebewuste mensen rond. Daarom is het goed en belangrijk om een beetje van de absolute basis te weten. Small talk is altijd belangrijk! Het maakt niet uit of je op Fashion Week bent of bij je modellenbureau. Daarom is een heel hoofdstuk gewijd aan het thema mode. Waar komt mode vandaan, waarom bestaat het eigenlijk? Is mode alleen maar kleding of is mode meer? Hoe beïnvloeden trends ons? Wie bepaalt trends? Het behandelt ook de twee belangrijke onderdelen van de mode: Haute Couture en Pret-a-Porter. Beide stijlen van mode zijn zeer belangrijk voor ontwerpers, maar ook voor modellen en de hele reclame-industrie en productie achter de mode.

De mode verandert voortdurend. Daarom vindt de modeweek in de modehoofdsteden niet slechts één keer per jaar plaats. In Parijs, Milaan en New York zijn er vaker grote mode-evenementen! “Lente/Zomer”, “Herfst/Winter”, “Voorjaar”, “Modeweek Heren”, enz. Er worden voortdurend nieuwe collecties van modeontwerpers gepresenteerd. Ondertussen, backstage, voor, tijdens en na de shows, zult u het telkens weer over mode hebben. Dus je weet waar het allemaal om draait als model bij Haute Couture en Pret-a-Porter.
je het boek laten zien in het hoofdstuk over trends en mode!

Model worden in het buitenland: Perfecte maten, hard werken en ijver

Nu heb je alles geleerd wat je moet weten om het te maken als model in Duitsland! Voor het beste van het beste, is het nu verder, naar het buitenland! Hier maak je kennis met de grote wereld van het modellenwerk. Eerst op kleine schaal, met andere modellen in een groot model flat-share. Later, als je de eerste agentschappen van je verdiensten hebt overtuigd en weer geboekt bent voor het volgende seizoen, leer je ook nieuwe agentschappen kennen en wordt je agenda steeds drukker, je hebt het gemaakt. Nu kunt u de wereld leren kennen, reizen en elke dag interessante mensen ontmoeten op banen. Dat is de droom van alle opkomende modellen. Iedereen wil in het grote mediacircus als ze zeggen: “Ik wil een topmodel worden!”

De weg is lang en, zoals beschreven in hoofdstuk 1, hangt succes vooral samen met de mentale kracht van een model. Je moet trouw blijven aan jezelf, je moet in jezelf geloven! Niet voor een paar weken, maar voor jaren. Zelfs de grootste topmodellen van deze wereld en de supermodellen van de Victoria’s Secret shows hebben een paar jaar nodig gehad om echt te slagen en beroemd te worden. Zij begonnen al heel vroeg, sommigen werden al heel vroeg ontdekt door scouts en werkten zich jarenlang op, eerst parttime, daarna fulltime, tot zij de “supersterren” werden die velen hen vandaag de dag beschouwen.

Het modelboek voor iedereen: Het modelboek

Niet elk model zal de weg gaan van de haute couture en de internationale reclamewereld. Het boek geeft ook modellen op nationale markten een zeer informatief inzicht, zodat u ook als “commercieel” model veel belangrijke dingen kunt meenemen. Je leert veel over het vinden van een agentschap, hoe je je modellenboek goed opbouwt en uitbreidt, hoe je de perfecte fotografen vindt, welke jobs er op je pad komen en welke mogelijkheden je hebt om carrière te maken als model! Ik heb een aantal maanden aan het boek gewerkt en daarvoor interessante mensen ontmoet, zoals modefotograaf Oliver Rudolph. Een deel van het werk is ook gedaan in samenwerking met Michelle Hamacher. Hartelijk dank en ik kijk uit naar verdere samenwerking! Met het boek geven we jonge, nieuwe modellen een realistisch inzicht in de mode-industrie en wensen we ieder van jullie veel succes en het allerbeste voor jullie individuele pad!

Boek aanbevelingen van modellen

Aanbevelingen van het Bureau

In de nieuwe editie vindt u niet alleen alle onderwerpen, maar ook meer dan vijftig aanbevelingen voor modellenbureaus in Hamburg, Berlijn, Keulen/Düsseldorf en München.

Auteur: Stephan M. Czaja, eigenaar en modelagent bij CM

Na vele publicaties over media, is THE MODEL BOOK mijn eerste werk voor modellen. Het gaat over “model worden” maar ook over je “werk in de media”. Zelfpromotie is daar een groot onderdeel van, evenals de juiste manier om voor het eerst met de media om te gaan. In het modellenbureau krijgen we elke dag veel vragen. Het boek is bedoeld om beginnende modellen of nieuwe gezichten een goede en optimale start te geven, met goede agentschappen en goede banen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie