Werken als model in New York, Parijs, Milaan en Londen: De eerste 2 jaar als model

Werken als model in New York, Parijs, Milaan en Londen – De fascinerende en veelzijdige baan van een model brengt je naar de spannendste modesteden ter wereld, waaronder New York, Parijs, Milaan, Londen, Barcelona, Berlijn, Hamburg, Seoel, Sjanghai, Tokio, Peking en Los Angeles. Als je erin slaagt om dit felbegeerde niveau te bereiken, zullen er talloze mogelijkheden voor je opengaan en zul je ongetwijfeld een droombaan hebben waar veel jonge mensen alleen maar van kunnen dromen. Van school tot shows van Burberry, Versace, Dolce & Gabbana, Dior, Gucci, Fendi, Prada & Co. Meer modelinzichten vind je hier: Model worden.

Werken in het buitenland: hoe werkt het?

Maar hoe slaag je erin om als model in het buitenland te werken en internationaal succes te vieren? Het is belangrijk om te begrijpen dat de weg naar succes niet gemakkelijk is en dat niemand van de ene op de andere dag een ster wordt. Achter elk succesvol model zit hard werken, doorzettingsvermogen en een constant leerproces. Hoewel je van buitenaf alleen de glamoureuze campagnes op TikTok, de in het oog springende billboards in de stad of de boeiende reclamespots op tv ziet, moet je begrijpen dat de reis veel meer inhoudt dan je op het eerste gezicht zou denken – en dit geldt vooral voor modellen in spe.

Hoe lang duurt het om model te worden?

Een van de meest gestelde vragen is: Hoe lang duurt het om model te worden? Vandaag wil ik je een nog gedetailleerder antwoord geven en het hele proces van modellenwerk nader bekijken.

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat je uniek bent en jezelf moet accepteren zoals je bent. Je bent geweldig en precies goed zoals je bent. Schoonheid is in the eye of the beholder en uiteindelijk zijn het de klanten die beslissen welk model ze willen boeken voor hun campagnes. Maar met de juiste uitstraling, zelfvertrouwen en hard werken kun je zeker je eigen weg naar succes banen.

Alles kan sneller, het kan langzamer.

Hier zijn de stappen die je kunnen helpen om je droom te verwezenlijken:

Goed modellenmanagement (moederbureau)

Stap 1: Een gerenommeerd modellenbureau kiezen

De eerste en cruciale stap is om je aan te melden bij een gerenommeerd modellenbureau. Deze bureaus hebben jarenlange ervaring in het ontdekken en promoten van getalenteerde modellen. Na een succesvolle sollicitatie word je uitgenodigd voor een casting en krijg je de kans om jezelf persoonlijk voor te stellen aan het bureau. Als de casting succesvol is, krijg je je eerste modellencontract. Dit gebeurt meestal op 15-, 16-, 17- of 21-jarige leeftijd.

Moederagentschap betekent: Je hebt een agentschap dat je kent en je vanaf het begin begeleidt, net als een “moeder”. Dit nauwe vertrouwen zal je later veel steun geven op je weg. Je moederbureau regelt ook alles, van de eerste gesprekken met je ouders als ze vragen hebben, tot de eerste testshoots met goede fotografen, de eerste castings, je vragen, de eerste klussen, de eerste keer werken in het buitenland, de latere reisplanning, het boeken van tickets, het boeken van hotels en nog veel meer.

Eerste testopnames: de eerste maanden

Nu komt de bouwfase!

Stap 2: De eerste opnames en ervaringen – de eerste maanden

Nadat je door het agentschap bent aangenomen, begint je opwindende opbouwfase als model. Je neemt deel aan testshoots met geselecteerde fotografen om waardevolle ervaring op te doen en je modellenboek op te bouwen.

Waarom fotograferen goede fotografen niet “gratis”?

Via Instagram en andere platforms denk je misschien: het is supermakkelijk om foto’s te maken. Fout. Je hebt de juiste foto’s nodig. Kwaliteit boven kwantiteit. Je hebt liever 2 goede fotoshoots in 6 maanden dan 6 shoots in 2 maanden. Waarom? Geen enkele klant bekijkt 20 foto’s, je hebt in het begin maar 4, 5, 6 goede foto’s nodig – meer niet. Goede fotografen verdienen geld, ze fotograferen niet alleen met modellen. Dat doen ze alleen om zelf nieuw materiaal te krijgen. Stel dat een fotograaf meer beautyklanten wil, dan zal hij of zij een paar testshoots doen om voorbeeldmateriaal te hebben voor klanten. Zo krijg je goede testshoots, met goede fotografen die je iets opleveren.

Vertrouw daarom volledig op je management. Organiseer niets zelfstandig, zonder overleg. Als je bureau nee zegt, vat dat dan niet op als een aanval, maar als een beslissing die voortkomt uit ervaring. Zo krijg je een boek waar klanten van zullen houden.

Het is een belangrijke periode van groei en ontwikkeling waarin je je modelvaardigheden kunt ontwikkelen!

Eerste banen in binnen- en buitenland ~ 1 jaar

Je hebt de eerste proefopnamen en langzaamaan komen de eerste klussen.

Stap 3: Eerste banen in binnen- en buitenland

Jaar 1 tot 2 – Na de eerste paar maanden krijg je misschien je eerste kleine baantjes in eigen land. Deze klussen kunnen bestaan uit social media shoots, e-commerce klussen, kleine campagnes, showrooms voor ontwerpers en soms zelfs een modeshow. Het is een spannende tijd om jezelf als model te bewijzen en te laten zien dat je klaar bent om door te breken in de industrie. Dit begin is cruciaal om een basis op te bouwen en je eerste referenties vast te stellen.

Stap 4: Doorgroeien naar grotere banen

Naarmate je het steeds beter doet en je management meer vertrouwen in jou en je modellenvaardigheden krijgt, zul je worden voorgedragen voor grotere en belangrijkere klussen. Dit kan betekenen dat je deelneemt aan prestigieuze campagnes, voor bekende merken werkt en naam maakt in de branche. Je doorzettingsvermogen en toewijding zullen zich nu uitbetalen en je krijgt de kans om het echt te maken in de mode-industrie.

Eerste modellenbureaus in het buitenland ~ 2 jaar

Hoe beter je boek wordt, door geselecteerde testshoots en foto’s van klussen, hoe beter je wordt, je werkt sneller, kent de processen, poses. Teams werken graag en snel met je en dat schept vertrouwen. Zozeer zelfs dat je door je moederbureau wordt aanbevolen bij andere goede modellenbureaus in de wereld.

Stap 5: Plaatsing in andere modelbureaus

Eén ding moet je weten: De wereld van de modellenbureaus bestaat uit netwerken! Bureaus kennen elkaar, wisselen informatie uit en delen veelbelovende nieuwe gezichten.

Je moederbureau, het modelmanagementbedrijf waar je mee samenwerkt, plaatst je bij andere toonaangevende bureaus over de hele wereld. Dit geeft je nog meer zichtbaarheid en opent nieuwe mogelijkheden. Je moederbureau zorgt voor alle contracten, deadlines, onderhandelingen en gebruiksrechten, zodat jij je volledig kunt concentreren op je modellencarrière.

Bezoeken aan Milaan

Hiervoor vliegt ons team de wereld over, soms met foto’s van de modellen, soms zelfs met modellen!

Stap 6: Werken met internationale agentschappen – Direct Booking

Als je bij andere bureaus in verschillende landen wordt geplaatst, word je ook opgenomen in hun modellenboard. Dit betekent dat je bij meerdere bureaus tegelijk vertegenwoordigd bent en kunt profiteren van hun netwerken en contacten. Met je unieke look en je succes tot nu toe heb je nu de kans om directe boekingen te krijgen. Dit betekent dat klanten van bureaus je direct boeken voor hun opdrachten zonder dat er een aparte casting of auditie nodig is. Dit is een teken dat je modellencarrière op de goede weg is en dat je al wordt beschouwd als een veelgevraagd model.

Stap 7: Werk in het buitenland – Op verblijf

Nu is het tijd om de volgende stap te zetten en in het buitenland te gaan werken. Dit betekent dat je in een internationale modemetropool woont en werkt voor een bepaalde periode van minstens 30 dagen – idealiter 60 dagen of soms zelfs 90 dagen. Steden als Parijs, Milaan, Londen of New York kunnen je tijdelijke thuis worden. Je agentschappen betalen de reiskosten omdat ze overtuigd zijn van je talent en geloven dat je het geweldig zult doen. Het is een unieke ervaring waarmee je je vaardigheden kunt ontwikkelen en kunt netwerken in de internationale mode-industrie.

Rolmodel! Eerste Dolce & Gabbana Show

Destijds, de eerste D&G show voor Klara. Vandaag de dag nog steeds een hoogtepunt voor ons.

Tijdens je verblijf in het buitenland werk je samen met andere getalenteerde modellen, bekende ontwerpers, fotografen en creatieve geesten. Je neemt deel aan exclusieve castings en grote evenementen, modeshows en fotoshoots. Het is een intensieve tijd waarin je veel leert over de industrie, jezelf ontwikkelt en waardevolle contacten legt.

Dat wil zeggen:

Burberry, Versace, Dolce & Gabbana, Dior, Gucci, Fendi, alle grote namen.

Sommige vriendschappen duren eeuwig en jullie ontmoeten elkaar weer op het strand in Mexico voor een vakantie! Daarna plan je om samen te gaan werken in Milaan.

Een echt modelleven.

Dat is het! De eerste 2, 3 jaar als model

Onthoud dat de weg naar succes als model tijd, geduld en hard werken vereist. Je moet bereid zijn om voortdurend aan jezelf te werken, jezelf te ontwikkelen en je vaardigheden te verbeteren. Maar als je je droom nastreeft, je uniekheid tot uitdrukking brengt en met passie en doorzettingsvermogen aan je modellencarrière werkt, krijg je de kans om als model de wereld rond te reizen, internationaal succes te vieren en je dromen waar te maken.

En dan? Dan heb je in het ideale geval zo veel banen dat je goed geld verdient als bijverdienste en nog steeds in een agentschap werkt, bijvoorbeeld, of je zelfs volledig op modellenwerk concentreert. Slechts één campagne kan de huur voor een heel jaar betalen, 5 campagnes per jaar betekent Malediven, Mexico en alle vrijheid die je wilt.

Solliciteer nu als model

Klinkt goed? Stuur ons dan je sollicitatie, we horen graag van je!

Meer modelinzichten vind je hier: