1 dag in een modellenbureau: boekingen, castings, projecten van 7 AM – 9 PM

Wat doet een modellenbureau? Een typische dag in een modellenbureau is gevarieerd en vereist veel organisatie en communicatie! Je moet wel van je werk houden als je een modellenmanager bent. Zoals altijd: als je je werk leuk vindt, voelt het niet als werk! Als je je altijd al hebt afgevraagd wat er allemaal gebeurt in een modellenbureau, welke taken erbij komen kijken, hier is een klein inzicht! Boekingen, castings, projecten van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds.

7:00 – Begin van de dag

Voor mij (Stephan, eigenaar) begint de dag om 7 uur ’s ochtends, vaak bij Starbucks of in de zon op een bankje in het park, heel gemakkelijk. s Ochtends ben ik nog alleen, dus ik kan me concentreren op het plannen van alle teams en projecten voor die dag en de rest van de week.

8:00 – Start voor het team van het modellenbureau

Het team van het bureau begint dan om 8 uur ’s ochtends! De eerste stap is het controleren van de e-mailinbox en het sorteren van de inkomende berichten van klanten. Vragen van klanten, nieuwe klussen en lopende projecten worden geprioriteerd op basis van deadline, locatie, budget & co. De meest dringende zaken worden het eerst afgehandeld.

9:00 – Teamvergadering voor de dag

Om 9 uur ’s ochtends is er vaak een korte teamvergadering om de dag te bespreken. Onderwerpen zoals nieuwe aanmeldingen van potentiële modellen (New Faces), aankomende castings en projecten, huidige verblijfplaatsen van de modellen (vooral als ze internationaal werken, bijvoorbeeld in Milaan, Parijs of Seoul voor 60 dagen), banen op het gebied van user-generated content en influencer marketing en algemene backoffice-werkzaamheden zoals facturering worden besproken.

10:00 – Castings en modelboekingen

Vanaf 10 uur ’s ochtends begint het boeken, dat vaak in hoog tempo doorgaat tot de lunchpauze. Nieuwe werkaanvragen worden gezeefd, geprioriteerd en verwerkt. Dit betekent dat modellen worden geselecteerd, briefings worden voorbereid en voorstellen naar klanten worden gestuurd. Soms worden er ook kleine e-castings gehouden, waarbij modellen video’s opnemen en zichzelf voorstellen. In een internationale context kunnen er ook jobaanvragen van partnerbureaus in Parijs, Londen en andere steden binnenkomen voor modellen die aanvullend in het buitenland worden geplaatst.

12:30 – Modelaanvragen, scouting

Voor de lunchpauze worden de sollicitaties doorgenomen, die vaak in grote aantallen binnenkomen (meestal zo’n 100 per dag). Je neemt ongeveer 10 seconden de tijd voor elk model, controleert hun gezicht, lengte, leeftijd, woonplaats en andere foto’s. Van de 100 zijn er meestal 2 interessant en begin je een gesprek. Aan het einde van de maand zijn er misschien 3 of 4 nieuwe contracten getekend. Waarom “maar” 3 of 4 nieuwe modellencontracten? Als management willen we onze modellen kennen. We willen geen modellenindex zijn met honderden gezichten, maar een modellenmanagement dat je kent en individueel helpt – juist omdat we je goed kennen.

Oldie maar Goldie!

Hier wilden we je laten zien hoe de dag eruitziet – in één minuut!

14:00 – Castings en modellenboekingen #2

Na de lunchpauze begint om 14.00 uur een stroom reacties binnen te stromen. Dit zijn reacties van modellen, vaste klanten, nieuwe klanten en internationale partnerbureaus. Daarnaast komt er nu redactioneel werk binnen, zoals testshoots met fotografen die geïnteresseerd zijn in de New Faces van het bureau. Het bureau benadert ook proactief fotografen als er een bijzonder veelbelovende New Face is. Daarnaast spelen content creator marketing en influencer marketing een steeds belangrijkere rol.

Model bezoeken @ CM modellen

Soms gebeurt het ook dat een model langskomt. In deze korte modeldocumentaire krijg je een beetje inzicht.

15:00 – Internationaal: Parijs, Milaan, Londen & Co.

Voor de internationale boekers van het agentschap staat samenwerking met andere agentschappen ook op de agenda. Aan hen worden nieuwe gezichten voorgesteld en omgekeerd presenteert het agentschap zijn eigen nieuwe gezichten. Ongeveer 40% van de modellen van het bureau komt niet uit Duitsland, maar uit steden als Londen, Parijs, Milaan en Amsterdam. Hier wordt het verschil tussen een internationaal modellenmanagement en een nationaal agentschap duidelijk: het werk wordt zeer persoonlijk en wereldwijd gedaan, helemaal tot New York en Tokio, om de carrières van de modellen, content creators en influencers vooruit te helpen.

Internationale Gosee @ CM modellen

We gaan vaak naar Parijs, Milaan en Londen, maar soms komen andere modelmanagers met ons mee om te scouten.

Model casting @ CM modellen

Elke 6 maanden nodigen we je ook uit voor een grotere model casting in ons agentschap, los van de individuele afspraken. Hier is een klein inzicht:

15:00 – Toepassingen: Tussen Gosee, modellen in het agentschap

Gosee-afspraken vinden ook plaats bij het agentschap, waar modellen auditie doen, vaak vergezeld door hun ouders. Ze krijgen uitleg over de baan, ze praten over castings en samenwerken en er wordt uitgelegd wat er gebeurt als ze internationaal succesvol zijn. Dit kan via een videogesprek of live bij het agentschap.

17:00 – Laatste gesprekken

Rond 17.00 uur houdt het team het langzaam voor gezien.

18:00 – De grotere structuur

Ik ga dan terug naar het café en werk verder aan het Grote Plaatje, het grote geheel
Zo ontstaan ideeën als The Model Book, CM Couture van 100% gerecycled materiaal, CM Creator of de Model Podcast op Apple, Spotify & Co. of de model app op modelagency.one.

21:00 – Mijn werkdag loopt ten einde

Rond 21.00 uur is de werkdag meestal voorbij, althans voor de meesten van het team. Een dag bij een modellenbureau zit vol uitdagingen en afwisseling, en we houden van ons werk!

 

Dat is het! Eindelijk een blik op grote, grote campagnes of exclusieve contracten.