Maison Margiela Haute Couture lente-zomer 2024: Make-up & John Galliano

Maison Margiela Show – Maison Margiela, bekend om zijn onconventionele aanpak en sterke artistieke identiteit, heeft de modewereld op zijn kop gezet! De modeshow tijdens de Paris Haute Couture Week van ontwerper John Galliano betoverde het publiek met zijn unieke presentatie en bewees dat je met mode ongelooflijke verhalen kunt vertellen. In dit artikel leggen we uit wat de show zo speciaal maakte en waarom het de mode-industrie voor altijd veranderde.

Margiela startbaan in de kroeg: Parijs 1920

John Galliano, het creatieve brein achter Maison Margiela, is teruggereisd in de tijd naar het Parijs van de jaren 1920 voor de Artisanal lente/zomer show van 2024. De achtergrond: Onder de Pont Alexandre III, waar een oude pub in jaren 20-stijl werd nagebouwd. Met gammele stoelen, mysterieuze cocktails en verweerde spiegels nam Galliano het publiek mee naar een vervlogen tijdperk.

En dan nu de show en de nieuwe haute couture collectie!

Show in Parijs: alle looks

De hele show uit Parijs!

Pont Alexandre III

De catwalk van de show liep onder deze brug door:

In het centrum van de stad, als je ooit weer in Parijs bent!

Modellen geschminkt als poppen

Een speciale rol was weggelegd voor de make-up, die werd gecreëerd door de bekende make-upartiest Pat McGrath. McGrath creëerde looks die de modellen eruit lieten zien als porseleinen poppen. Met pastelkleurige ogen en lippen en een glanzende, bijna perfecte huid zorgde ze voor opschudding en speculatie op sociale media over wat het geheim achter de make-up zou kunnen zijn. Over één ding zijn het internet en alle modeliefhebbers het eens: de modellen zien er ongelooflijk goed uit en betoveren iedereen die naar ze kijkt.

Ontwerper John Galliano & Maison Margiela

John Galliano is een legende in de modewereld. Zijn creatieve visie en talent hebben hem een vaste plaats in de geschiedenis van de haute couture bezorgd. Sinds hij in 2014 werd benoemd tot creatief directeur van Maison Margiela heeft hij de erfenis van het modehuis voortgezet met innovatieve ontwerpen en avant-gardistische concepten. Maison Margiela zelf werd in 1988 opgericht door de Belgische ontwerper Martin Margiela en heeft zich sindsdien gevestigd als een van de toonaangevende krachten in de modewereld, die traditie combineert met innovatie en altijd de grenzen van de conventie verlegt.