Kauffrau / Kaufmann Büromanagement – Berufsausbildung (IHK), Köln – Modelagentur m/w/*

Office Management Assistant (Keulen) met focus op marketing (m/v/d) – Kantoor, management, organisatie, modellen, klanten en marketing, dit alles leert u in een beroepsopleiding bij CM. Als officieel IHK-opleidingsbedrijf hebben wij al vele cursisten begeleid in hun beroepsleven. Begin met je opleiding en maak kennis met de wereld van media, mode en modellen in een jong, dynamisch team – met de kans om daarna in dienst te treden. Klinkt dat interessant? Lees hier meer over het leerlingschap.

Beroepsopleiding: Wat betekent dat?

Voordat we naar het sollicitatieformulier gaan, kijken we eerst naar de taken van de functie. De taken in een modellenbureau bestaan uit 3 delen.

Basis: Management assistent in office management

Deel 1: Management – Leer alles wat belangrijk is vanaf het begin. Voordat je je verdiept in marketing, human resources, financiële boekhouding, klantenbeheer, gaat het om de basis. Stap voor stap leer je, krijg je nieuwe taken en kun je zo boven jezelf uitstijgen.

IHK opleidingsbedrijf

Als officieel IHK-opleidingsbedrijf hebben wij al vele cursisten begeleid in hun beroepsleven. Begin je training bij CM!

IHK Logo

Office management: klanten, modellen en communicatie

Deel 2: Kantoorbeheer – Het normale kantoorbeheer, vanaf de eerste offerte tot een eventuele betalingsherinnering, de boekhouding en het personeelsbeheer. Je bent hier al mee vertrouwd, dankzij de basis die je hebt geleerd. Je past je kennis steeds vaker toe in de praktijk en lost echte opdrachten op met ons team. Kennis maakt je slim. Oefening baart kunst.

Modellenbureau en marketing: fotografen, castings en reizen

Deel 3: Modellenbureau en marketing – Als u wilt, is deze speciale kennis uw extra know how die niemand u ooit kan afnemen.

Bijvoorbeeld, werken met fotografen om portfolio’s op te bouwen. Ook de communicatie met modellen en klanten, van casting tot jobs, tot de hele facturering. Natuurlijk, ook reismanagement, soms evenementen en natuurlijk voortdurend marketing, vooral in ons agentschap.

U zult onder andere veel leren over content marketing, dat op zijn beurt zorgt voor een hoge plaatsing in zoekmachines. Als u aan een carrière op lange termijn denkt, zou internationaal ook een gebied zijn dat tot uw takenpakket zou behoren. “Internationaal” betekent communicatie met andere agentschappen, maar ook gedeeltelijk contact met ons online magazine.

Daarnaast zou je na verloop van tijd ook helpen met onze aanwezigheid op social media, van Instagram tot TikTok. Daarnaast zijn er soms verblijven in het buitenland, zoals Londen, Parijs, Milaan.

Het is geen klassieke kantoorbaan, maar International Model Management.

Welkom bij CM!

Je taken bij CM Models

Je taken in het modellenbureau opgesomd:

 • Grondbeginselen van het kantoorbeheer
 • Basisprincipes van modellenbureau en modellenmanagement
 • Marketing en outreach basisprincipes
 • Commerciële processen, voorbereiding van offertes tot boekhouding
 • Samenwerking met fotografen en tijdschriften (redactioneel)
 • Model selectie, scouting en casting
 • Bezoeken van modellen en cliënten aan agentschappen
 • Klantenbeheer en communicatie
 • Beheer van banen en reizen
 • Internationaal modellenmanagement (New York, Londen, Parijs, Milaan,…)

Toepassing – Contact

Stuur ons alleen een sollicitatiebrief + CV als PDF. We hebben geen certificaten of graden nodig.

 1. Contactgegevens invoeren
 2. Upload sollicitatiebrief + CV
 3. Indienen

   

  Bewerbung für:

  Name:

  Alter:

  Wohnort:

  Start:

  E-Mail:

  Mobil:

  + Upload

  PDF bis maximal 8 MB.

  Upload #1 - Bewerbung

  Upload #2 - Lebenslauf

   

  Wat leren we je nog meer!

  Natuurlijk, hoe goed uw zakelijke opleiding ook was, u kunt niet alle aspecten kennen die in een modellenbureau van belang zullen zijn. U hebt hierboven al geleerd om welke taken het gaat.

  Daarom onderwijzen we jullie hier, natuurlijk! Dit omvat bijvoorbeeld het werken in Photoshop, d.w.z. met beeldbewerkingssoftware, maar ook het werken in videobewerkingsprogramma’s, bijvoorbeeld voor YouTube en sociale-mediamarketing.

  We willen niet dat je een specialist wordt, maar een generalist!

  Op die manier wordt u een competente contactpersoon voor alle vragen van onze klanten, maar ook van onze modellen en ons team.

  • Marketing en merkopbouw
  • Photoshop, beeldbewerking voor web
  • Videobewerking na opnames
  • Internationale klanten, partners en communicatie

  Mode is een belangrijk onderdeel, maar dat geldt ook voor alle andere gebieden van reclame.

  In een internationaal modellenbureau leer je zoveel meer dan alleen hoe je opdrachten moet managen. Het gaat om veel meer: internationale klanten, modellen, maar ook partners met wie je dagelijks communiceert. Uw projecten worden elk jaar uitdagender en na ongeveer 3 of 4 jaar zult u de flow van een modellenbureau begrepen hebben.

  Waarom drie of vier jaar? Tot je een model kunt ontdekken, dat wil zeggen, tot je weet wat belangrijk is, tot je dit model hebt opgebouwd, tot de school voorbij is, de eerste keer in Parijs, Milaan, New York, dat alles kost tijd en kost tijd. Dienovereenkomstig begrijp je de “stroom” pas na een paar jaar, wanneer je zelf alle ervaringen hebt opgedaan.

  Klinkt spannend? Stuur ons uw sollicitatie!

  Model agentschap als carrière wisselaar: Stages

  Als u nog geen gedegen kennis van management hebt, via een beroepsopleiding of een studie aan hogeschool en/of universiteit, kunt u het toch tot International Model Manager schoppen!

  Kijk eens naar onze Model Manager Stage, waar ze je in 6 maanden de basis leren. Dus als je al praktijkervaring hebt opgedaan op een kantoor, kun je via de zes maanden durende stage bij ons aan de slag en bij goed functioneren is een aansluitende fulltime baan mogelijk!

  Lees hier meer over onze carrièretoelating: