Modellenmanagement / Marketing – Stage, Keulen – Modellenbureau m/v/*

Word modelagent (m/v/d) – Je wilt werken in de wereld van mode, marketing en media, misschien later zelfs als voltijds internationaal modelmanager? In onze modellenbureau stage mag je niet alleen toekijken, je maakt direct deel uit van ons team! Van eerste inzichten in marketing tot het werken met fotografen (editorial) tot boekingen, voor showrooms, modeshows, fotoshoots en videoshoots in Duitsland, Europa en de VS. Je zult ook een beetje internationaal werk leren kennen! Wanneer onze nieuwe gezichten hun eerste tijd in het buitenland doorbrengen, in Londen, Tokio, Berlijn maar ook Milaan. Je zult deze model agentschap stage niet vergeten! Er is ook een mogelijkheid om als voltijdse modelmanager te worden aangenomen. Klinkt spannend voor jou? Of het nu gaat om een vrijwillige stage na schooltijd of een verplichte stage tijdens je studie – stuur ons nu je sollicitatie (hoofdkantoor Keulen)!

Terug naar onze banen.

Model Reservering / Manager – Stage

Wij zijn op zoek naar stagiaires die zich volledig willen onderdompelen in de wereld van media, modellen & reclame!

Wat doet een model manager / model agent?

Model Manager – Onze klanten zijn elke dag op zoek naar de beste gezichten in Duitsland en Europa. Het is onze taak ervoor te zorgen dat we de beste opkomende modellen in onze portefeuille hebben, maar ook uitstekende, ervaren modellen die uiterst professioneel te werk gaan en van het modellenwerk een voltijdse job maken. Scouting, casting, communicatie, dat zijn de taken van een modellenbureau.

Bij CM kom je op alle terreinen en maak je kennis met alle aspecten van een modellen- en mediabureau. Je krijgt een diep inzicht in het kantoor en de administratie, en ook mediavaardigheden: Moderne online marketing, social media marketing, public relations, evenementen – en nog veel meer. Je begint met nationale boekingen: dat betekent dat je klanten en modellen in Duitstalige landen onder je hoede neemt. Dit betekent organisatorisch talent en motivatie in de omgang met cliënten, modellen en partners. Modelagenten zijn planners, beheerders, organisatietalenten, contactpersonen en netwerkers. Van modeshows tijdens Fashion Week tot castings en reismanagement. Solliciteer nu bij ons modellenbureau!

Taken in een oogopslag

Uw taken in een oogopslag:

 1. Modellenbureau basis; Marketing hulp
 2. Samenwerking met fotografen (Redactioneel)
 3. Inzicht in modelboekingen (klantenbeheer), zoals
 4. Deels gebeurtenissen, schietpartijen

We investeren veel tijd in uw opleiding, om precies te zijn:

 • Inzichten in online marketing
 • Offerte kostprijsberekening
 • Beheer van reizen
 • Commerciële kennis
 • Klantenzorg, klantenbeheer, communicatie
 • Planning, organisatie, telefoongesprekken, e-mail verkeer, Excel tabellen
 • Contactpersoon voor modellen en team

Voordelen van CM

Uw modellenbureau stage in een oogopslag:

✓ Kantoor in penthouse; zon en uitzicht (Keulen)
✓ Voordeel van leerbedrijf: je leert praktische know how
✓ Internationale klanten; jong en ambitieus team
✓ Overname in vaste positie mogelijk

Vereisten voor de functie

Wat voor ons vooral belangrijk is, is motivatie! Model management is geen 0815 baan. We kunnen je veel leren, maar je moet plezier hebben en genieten van media en mode.

 • Betrokkenheid en onafhankelijkheid
 • Goede kennis van het Duits en het Engels
 • Goede spelling en uitdrukking
 • Communicatieve vaardigheden, zelfstandig en gestructureerd werken, verantwoordelijkheidsgevoel
 • Computer Basis
 • Idealiter snel typen of 10-vinger typen (voor e-mails, inhoud, enz.)

Stagevergoeding

Om u een direct inzicht te geven, volgt hier de beloning voor een stage als modelmanager. De opleiding duurt 3 jaar. Toch geven we je een klein salaris voor de relatief korte tijd. Als je goed presteert, kun je tot 450 euro krijgen voor een stage van 6 maanden.

 • Stage tot 6 weken: Geen vergoeding
 • Stage tot 3 maanden: 100 euro / maand
 • Stage tot 6 maanden: 300 euro / maand

Eerst een stage, dan een jobstudent!

Heb je al enige werkervaring opgedaan in de internationale modewereld? Als je eenmaal bekend bent met modelscouting, sedcard creatie, showroom en co., kun je ons team ook na je stage blijven ondersteunen als werkstudent. Modern kantoor direct aan het Mediapark, een jong en dynamisch team, en flexibele werktijden – perfect om werk en studie te combineren. Vooral voor studenten van de International School of Management (ISM), de Fresenius Hogeschool en de Universiteit van Keulen is de afstand tussen de collegezaal en het kantoor niet ver.

 • Internationale School voor Management (ISM)
 • Fresenius Universiteit
 • Universiteit van Keulen

Facultatief: Beroepsopleiding tot zakenvrouw of -man

 • Uw diploma: managementassistent voor kantoorbeheer of dialoogmarketing
 • Specialisatie in Digitale Marketing / Model / Media Management

Toepassing – Contact

Stuur ons alleen een sollicitatiebrief + CV als PDF. We hebben geen certificaten of diploma’s nodig.

 1. Contactgegevens invoeren
 2. Upload sollicitatiebrief + CV
 3. Indienen

   

  Bewerbung für:

  Name:

  Alter:

  Wohnort:

  Start:

  E-Mail:

  Mobil:

  + Upload

  PDF bis maximal 8 MB.

  Upload #1 - Bewerbung

  Upload #2 - Lebenslauf

   

  Uw job bij CM: meer dan “gewoon” een job

  Hier kunt u de opleiding bij CM van dichtbij bekijken.

  Planning en organisatie van de slotshow van de Berlijnse modeweek

  Lees hier meer over ons modeshowbureau!

  Achter de schermen op een opnamedag met nieuwe gezichten

  Bekijk het proces en de planning van de opnames. Maak deel uit van de organisatie en doe ervaring op in de redactionele sector.

  Interviews met social media sterren zoals Jeremy Fragrance

  Gesprekken vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding, omdat je er leert spreken en contacten legt met andere mensen in het vak. Je leert veel interessante mensen kennen tijdens je opleiding.

  Klik hier om terug te gaan naar Model Agency: Jobs

  Modellenbureau, carrière in de mode- en reclame-industrie

  Je kans. Er bestaat geen studie voor dit beroep: een beroepsopleiding is de enige manier om het beroep van modelboeker te leren, omdat er momenteel geen enkele vorm van opleiding bestaat. We zullen je alles laten zien over succesvol werken in een modellen- en castingbureau. Ons modellenbureau biedt u als modellenboeker vrijheid, creatieve mogelijkheden en plezier in het werk!

  Vergoeding, gebruiksrechten, duur, ervaring en cliënten

  Je baan in een oogopslag (stage):

  1. Content Marketing en Mode Blog (schrijven) – Algemene Kennis ‘Mode & Reclame’.
  2. Inzicht in het boeken en beheren van modellen (voorbeeld: zie opleiding hierboven) – Speciale knowhow in de tweede helft

  Naast de klassieke organisatie van jobs, alsook reisplanning en klantenbeheer, heb je in een modellenbureau natuurlijk nog veel zwaardere taken! Ten eerste zult u veel te maken krijgen met gebruiksrechten. Er is de dagvergoeding (werk) en de uitkoop (gebruiksrechten). Je leert hoe je moet berekenen hoeveel een vergoeding moet zijn, evenals de uitkoopsommen voor het gebruik in bepaalde regio’s, landen. Daarnaast zijn er verschillende media zoals print (magazines, billboard, etc.), social media (Youtube, Instagram, advertenties, etc.), TV, video streaming, maar ook de duur van de campagne speelt een grote rol. Is het maar een paar maanden, een half jaar, een jaar of zelfs twee of vijf jaar. Je moet al deze factoren berekenen.

  Naast deze drie factoren zijn er ook nog de ervaring en de leeftijd van het model. Afhankelijk van ervaring en bekwaamheid is een model natuurlijk veel meer aanwezig op de set, creëert veel meer outfits of foto’s of zelfs videoscènes. De vijfde factor is de klant, of dat nu een internationaal modebedrijf is of een ontwerper die aan het begin van zijn carrière staat. U moet met dit alles rekening houden bij het berekenen van de prijzen.

  Dus je bent vooral bezig met:

  • Klant- en projectbeheer
  • Berekening van vergoedingen en gebruiksrechten
  • Modellenmanagement voor nieuwe gezichten en professionals
  • Loopbaanstructuur en -ontwikkeling

  Moderne hulpmiddelen: Photoshop, Indesign en Content Management

  Wij zullen u leren over de gebruiksrechten en de prijzen van verschillende softwareprogramma’s. U zult bijvoorbeeld foto’s bijsnijden voor de online sedcard maar ook voor de client sedcard. Hiervoor gebruik je Photoshop! Je leert de basis van Photoshop, van eenvoudig bijsnijden tot meer complexe beeldmontages, bijvoorbeeld voor onze blog. Wij tonen u hoe u de verschillende hulpmiddelen en filters gebruikt. Rechtstreeks op een zeer hoog niveau in vergelijking met veel studieprogramma’s. Naast Photoshop maakt u ook kennis met opmaakprogramma’s en InDesign. Die gebruik je bijvoorbeeld om tijdschriften en boeken te maken. In een kleiner formaat kunt u ook PDF-sedcards maken, zoals zojuist beschreven. Naast deze twee grafische programma’s zullen wij u ook content management systemen laten zien. Tegenwoordig worden websites en online shops gemaakt met content management systemen, zo ook onze modellenbureau website met modellen portfolio! Bij ons leert u hoe u met zo’n moderne website kunt werken, zodat hij er perfect uitziet, zowel op een smartphone, tablet als notebook.

  Wat doet een model boeker in het agentschap?

  De boeker van een modellenbureau is de communicerende schakel tussen het model en de cliënt. Hij zorgt voor het goede verloop van de bestelling en is de directe contactpersoon van het model. De basistaak van een modelboeker is het genereren en onderhouden van klantencontacten. Hij is beschikbaar als direct aanspreekpunt voor vragen en kent de gezichten van het dossier. Hij stelt geschikte modellen voor aan de klanten en is verantwoordelijk voor het hele boekingsproces. Met gevoel voor de wensen en eisen van de klanten gaat hij, als modellenagent, dagelijks op zoek naar de perfecte suggesties voor boekingen. Als een model niet in staat is een geboekte opdracht aan te nemen, zoekt de boeker een vervangend model. Op dezelfde manier is de booker steeds op zoek naar jobs die voor de modellen van het agentschap kunnen worden geregeld; dit wordt actieve klantenwerving. Het winnen van nieuwe klanten versterkt het hele bedrijf. Hij zorgt ook voor de onderhandelingen over de uitkoopsommen. Hij geeft de facturen van de boekingen door aan de boekhoudafdeling.

  Hij regelt informatie, frame en reisdata voor het model. Dus niets staat een perfecte boeking in de weg.

  Hoe veeleisend is de opleiding tot modellenagent?

  De opleiding tot modellenagent is echt veeleisend. Wie later echt modelagent wil worden, moet erop voorbereid zijn dat een leertijd hiervoor de minimumvereiste is. Een dergelijke stage duurt drie jaar en wordt afgesloten met een diploma bedrijfskunde voor kantoorbeheer of dialoogmarketing. Op beide gebieden zal uw werk sterk gericht zijn op marketing, maar ook op organisatie en administratie. Alles in één!

  Later in je beroepsopleiding zul je als projectmanager het lot van ons bedrijf in handen nemen. Modellen, klanten, evenementen, pers, nationaal en internationaal. In ons modellenbureau wordt het nooit saai met een verscheidenheid aan taken! Voordat je solliciteert, moet je weten dat modellenagenten en modellenboekers zeer toegewijde mensen zijn. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het klantenbeheer, maar modellen vertrouwen ook op je werk, dus je moet altijd 110% geven. Wil je meer inzicht in de job van een model agent? We hebben hier een interessant artikel voor u: Word een model agent.

  Als dit alles u opwindend lijkt, stuur ons dan uw sollicitatie voor een stage of leercontract bij ons agentschap.

   

  0 antwoorden

  Plaats een Reactie

  Meepraten?
  Draag gerust bij!

  Geef een reactie