Modellenmanagement / Marketing – Voltijd, Keulen – Modellenbureau m/v/*

Model Manager (m/v/d) – Je hebt al een commerciële stage afgerond? Je wilt beginnen als carrièremaker in een modellenbureau? U hebt al in een modellenbureau gewerkt en u bent op zoek naar een nieuwe baan? Perfect! Of je nu kantoorervaring hebt opgedaan bij een bank, in de vastgoedsector of in een andere sector, solliciteer nu naar onze voltijdse functie van Model Manager*in.

Taken: Kantoor en nog veel meer!

Voordat we naar het sollicitatieformulier gaan, kijken we eerst naar de taken van de functie. De taken in een modellenbureau bestaan uit twee delen.

Office management: klanten, modellen en communicatie

Deel 1: Kantoorbeheer – Het normale kantoorbeheer, vanaf de eerste offerte tot een eventuele betalingsherinnering, de boekhouding en het personeelsbeheer. Daar weet je alles al van! In het ideale geval hebt u al een beroepsopleiding of een diploma. Vooral voor afgestudeerden van de International School of Management (ISM), de Fresenius Hogeschool en de Universiteit van Keulen is het niet ver meer van de seminarieruimte naar het kantoor. Ons kantoor is immers centraal gelegen, tegenover het Mediapark met uitzicht op het meer en de Dom van Keulen.

Modellenbureau: fotografen, castings en reizen

Deel 2: Modellenbureau – Hier komen de speciale taken van een modellenbureau om de hoek kijken. Bijvoorbeeld, werken met fotografen om portfolio’s op te bouwen. Ook de communicatie met modellen en klanten, van casting tot jobs tot de hele boekhouding. Natuurlijk is er ook reismanagement, soms evenementen en natuurlijk constante marketing, vooral in ons agentschap.

U zult onder andere veel leren over content marketing, dat op zijn beurt zorgt voor een hoge plaatsing in zoekmachines. Als u aan een carrière op lange termijn denkt, zou internationaal ook tot uw takenpakket behoren. “Internationaal” betekent communicatie met andere agentschappen, maar ook gedeeltelijk contact met ons online magazine. Daarnaast zou je na verloop van tijd ook helpen met onze aanwezigheid op social media, van Instagram tot TikTok. Bovendien verblijft u enige tijd in het buitenland, bijvoorbeeld in Londen, Parijs en Milaan.

Het is geen klassieke kantoorbaan, maar International Model Management.

Welkom bij CM!

Uw taken bij CM Models

Je taken in het modellenbureau opgesomd:

 • Basisprincipes van modellenbureau en modellenmanagement
 • Marketing en outreach basisprincipes
 • Commerciële processen, voorbereiding van offertes tot boekhouding
 • Samenwerking met fotografen en tijdschriften (redactioneel)
 • Model selectie, scouting en casting
 • Bezoeken van modellen en cliënten aan agentschappen
 • Klantenbeheer en communicatie
 • Beheer van banen en reizen
 • Internationaal modellenmanagement (New York, Londen, Parijs, Milaan,…)

Vereisten

Het belangrijkste voor ons is dat je de juiste kwalificaties hebt. Maar het is ook belangrijk dat we jullie veel leren! Daarover zo dadelijk meer, na de vereisten en het aanvraagformulier.

 • Afgeronde opleiding of studies
 • Onafhankelijk, toegewijd en gemotiveerd
 • Veilig werken op de computer, bijv. e-mails
 • 10-vinger typen
 • Duits of Engels zeer goed in woord en geschrift
 • Communicatief

Toepassing – Contact

Stuur ons alleen een sollicitatiebrief + CV als PDF. We hebben geen certificaten of diploma’s nodig.

 1. Contactgegevens invoeren
 2. Upload sollicitatiebrief + CV
 3. Indienen

   

  Bewerbung für:

  Name:

  Alter:

  Wohnort:

  Start:

  E-Mail:

  Mobil:

  + Upload

  PDF bis maximal 8 MB.

  Upload #1 - Bewerbung

  Upload #2 - Lebenslauf

   

  Wat we je nog meer leren

  Natuurlijk, hoe goed uw zakelijke opleiding ook was, u kunt niet alle aspecten kennen die in een modellenbureau van belang zullen zijn. U hebt hierboven al geleerd om welke taken het gaat.

  Daarom onderwijzen we jullie hier, natuurlijk! Dit omvat bijvoorbeeld het werken in Photoshop, d.w.z. met beeldbewerkingssoftware, maar ook het werken in videobewerkingsprogramma’s, bijvoorbeeld voor YouTube en sociale-mediamarketing.

  Wij willen niet dat u een specialist wordt, maar een generalist!

  Op die manier wordt u een competente contactpersoon voor alle vragen van onze klanten, maar ook van onze modellen en ons team.

  • Marketing en merkopbouw
  • Photoshop, beeldbewerking voor web
  • Videobewerking na opnames
  • Internationale klanten, partners en communicatie

  Mode is een belangrijk onderdeel, maar dat geldt ook voor alle andere gebieden van reclame.

  In een internationaal modellenbureau leer je zoveel meer dan alleen hoe je opdrachten moet managen. Het gaat om veel meer: internationale klanten, modellen, maar ook partners met wie je dagelijks communiceert. Uw projecten worden elk jaar uitdagender en na ongeveer 3 of 4 jaar zult u de flow van een modellenbureau begrepen hebben.

  Waarom drie of vier jaar? Tot je een model kunt ontdekken, dat wil zeggen, tot je weet wat belangrijk is, tot je dit model hebt opgebouwd, tot de school voorbij is, de eerste keer in Parijs, Milaan, New York, dat alles kost tijd en kost tijd. Dienovereenkomstig begrijp je de “stroom” pas na een paar jaar, wanneer je zelf alle ervaringen hebt opgedaan.

  Klinkt spannend? Stuur ons uw sollicitatie!

  Model agentschap als carrière wisselaar: Stages

  Als u nog geen gedegen kennis van management hebt, via een beroepsopleiding of een studie aan hogeschool en/of universiteit, kunt u het toch tot International Model Manager schoppen!

  Kijk eens naar onze Model Manager Stage, waar ze je in 6 maanden de basis leren. Dus als je al praktijkervaring hebt opgedaan op een kantoor, kun je via de zes maanden durende stage bij ons aan de slag en bij goed functioneren is een aansluitende fulltime baan mogelijk!

  Lees hier meer over onze carrièretoelating:

  • Modellenbureau Stage