Modellenwerk in het buitenland: Internationaal werk van een modellenbureau

Internationaal modellenbureau – Wat doet een modellenbureau voor mij? Hoe word ik een model in Amerika? Het werk van je moederbureau is complex en er gebeurt veel achter de schermen waarvan je je misschien niet eens bewust bent. Communicatie met internationale partnerbureaus, klanten uit het buitenland, visa, contracten & co. Wij helpen je op weg om een internationaal model te worden en te werken in steden als Parijs, New York en Los Angeles!

Je eerste aanspreekpunt: het ouderbureau

Model worden is de droom van velen, maar de industrie betreden is zeker niet gemakkelijk. Je reis begint met een ‘moederbureau’, de eerste stap op de ladder naar roem. Het moederbureau is als een onwrikbaar steunsysteem dat in je gelooft, wat er ook gebeurt. Het is het bureau dat als eerste je potentieel herkent wanneer je je sollicitatiefoto’s instuurt.

De weg naar internationale roem

Als je eenmaal je bedrijf hebt opgebouwd en je eerste regionale banen hebt binnengehaald, kun je je met je bureau in internationale wateren wagen. Als het agentschap je consistente prestaties en klanttevredenheid opmerkt, krijg je misschien de kans om in het buitenland te gaan werken. Het bureau reist vaak naar mondiale modehoofdsteden zoals Parijs, Londen en Milaan om modeweken bij te wonen en persoonlijke relaties op te bouwen met andere bureaus.

Internationale betrekkingen tussen agentschappen

Bureaus in verschillende landen wisselen vaak portfolio’s van modellen uit zodat ze in het buitenland vertegenwoordigd kunnen worden. Dit is geen gemakkelijke taak, vooral niet als je als model naar een ander land wilt verhuizen.

Stephan, de eigenaar van ons agentschap, was in Los Angeles en had een ontmoeting met Amerikaanse modellenbureaus om te praten over modellen, nieuwe gezichten en gezamenlijke plaatsingen.

Modelleren in Amerika: Vereisten

Als je ervan droomt om in de Verenigde Staten te werken, vooral in New York City of Los Angeles, moet je eerst ongeveer 50 klussen in je portfolio hebben om een werkvergunning als model in de VS te krijgen. Het proces bestaat meestal uit een geleidelijke overgang, waarbij je begint in Europa en dan naar de Verenigde Staten verhuist zodra je genoeg ervaring hebt opgedaan.

Droomcarrière als model: Solliciteer nu!

Het internationale werk van een modellenbureau is een complex netwerk van relaties, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het is een reis die tijd, toewijding en doorzettingsvermogen vereist. Hebben we jouw droom van een internationale modellencarrière gewekt? Solliciteer dan nu!