New York, Parijs, Londen en Milaan: model worden in het buitenland

Als je de top wilt halen, moet je als model een doel hebben. Je zou vroeger of later in het buitenland moeten werken! Hoewel je in Duitsland al veel mogelijkheden hebt en in een grote markt voor reclame en mode woont, zijn er nog grotere banen en campagnes in het buitenland. Je kent de “Big Four” al van Fashion Weeks over de hele wereld. Maar er zijn veel interessantere markten voor modellen in het buitenland. In Europa, bijvoorbeeld, zijn er Istanbul, Athene en Barcelona. In Azië zijn er verschillende bekende en opkomende metropolen. Als model kun je hier in Seoul werken, in Tokyo, Hong Kong of vlak naast Hong Kong, Gzenshen. Als model ligt de wereld voor je open.

Internationale Modellering: Chand uit Stockholm bezoekt Duitsland / Shooting Time

In onze nieuwe kleine model documentaire vergezelden we Chand drie dagen in Duitsland. Chand schiet voor trueprodigy samen met Oliver Rudolph. Het merk wordt verkocht in meer dan 35 landen! Opdat de looks in het nieuwe lookbook, de shop en de shopelementen precies goed zouden zijn, heeft het label Chand ingevlogen vanuit Stockholm. We vergezelden Chand backstage, in het hotel, in de gymzaal maar ook bij het ontbijt. Een beetje inzicht voor nieuwe gezichten!

De eerste voorwaarde voor een internationale carrière is een goed modelboek en goede metingen

Terwijl de modemetropolen van de “Big Four” zich meestal baseren op de klassieke modelmaten, maak je in steden als Istanbul, Athene of Hong Kong ook kans met enkele centimeters meer of minder. De gezochte soorten verschillen van land tot land. In Noord-Amerika zijn het de klassieke modellen, maar sexy types doen het hier ook goed. In Europa wordt ook gezocht naar klassieke modellen, maar veel wordt geproduceerd via reclame met gewone, alledaagse types. In Parijs, Londen en Milaan zijn er ook goede kansen voor New Faces als meisjes de perfecte maten hebben en lang haar. Jongens worden hier goed ontvangen als ze nog kinderlijk zijn en dus meer androgyn dan mannelijk overkomen. In Azië zoekt men minder naar klassieke modellen en meer naar lieve, schattige Europese types.

Hoe verschillen de vergoedingen in de wereld?

In de metropolen van de wereld zijn er extreem veel banen. De vergoedingen in de afzonderlijke landen, met inbegrip van de commissies van de agentschappen, lopen sterk uiteen. De beste salarissen zijn natuurlijk te vinden in de Amerikaanse en Europese hoofdsteden zoals New York, Parijs, Hamburg en Berlijn. Iets minder wordt betaald in Zuid-Europese steden als Athene en Istanboel, maar ook in de Arabische Emiraten. In Aziatische landen krijg je betrekkelijk weinig als model, hoewel er ook hier uitzonderingen zijn, zoals Japan, Zuid-Korea en vrijhandelszones zoals Shanghai. Als New Face begin je toch al onderaan, loop je je eerste shows en doe je mee aan veel castings.

Casting! Casting! Casting! Productiesteden in Zuid-Europa en Azië

De meeste modellen voelen zich automatisch aangetrokken tot de “Grote Vier”. Maar velen gaan ook voor een paar maanden naar steden om hun boeken op te bouwen, steden die in eerste instantie niet met mode worden geassocieerd, maar die een geheel eigen microkosmos vormen. Deze omvatten steden als Istanbul, Mumbai en Hong Kong. Hier worden producten gemaakt voor de hele wereld. Niet alleen mode, maar ook elektronica en speelgoed. Veel producenten willen graag fotoshoots en video-opnames direct op locatie doen. Producties zijn hier veel goedkoper. Als gevolg daarvan zijn de teams groter en de opnames uitgebreider.

Olifant, helikopter of dromerige Zuidzeestranden? Geen probleem. Deze landen zijn een echt eldorado voor het opbouwen van je eigen boek, omdat je er direct veel verschillende banen kunt krijgen. Bovendien zijn er grote merken die hier foto’s maken voor dealers en kopers. Op die manier kunt u ook snel internationale merken krijgen. Wat is het addertje? Natuurlijk is er een addertje onder het gras: het loon. Terwijl je als New Faces-model in Duitsland vier cijfers verdient, is dat hier maar een paar honderd euro. Hoewel de Duitse agentschappen de gebruiksrechten strikt naleven, is de vergoeding achteraf vaak niet zo zeker. De A&O hier is een groot bureau dat al heel lang met het plaatselijke bureau samenwerkt en goede ervaringen heeft.

Plaatsing – Modellenbureaus en banen wereldwijd

Op een bepaald moment zal het moment komen dat uw modellenagent of modellenbureau met u zal praten over het onderwerp plaatsing in het buitenland. In principe zijn er twee verschillende vormen van plaatsing in het buitenland.

Direct Booking – directe boeking van het model voor commercials en shoots

Directe boekingen zijn voor u als model de prettigste vorm van samenwerking. Uw moederagentschap beveelt u aan bij hun partneragentschappen of een van de agentschappen wil met u samenwerken. Door directe boekingen proberen modellenbureaus hun portefeuille perfect te vullen, zodat zij nieuwe interessante modellen voor hun cliënten hebben. Voor dure banen is het vaak niet meer relevant waar je vandaan komt. De reiskosten worden betaald in heel Europa of zelfs wereldwijd. Dat is waarom agentschappen graag goede modellen aannemen voor directe boekingen. Je zit dan in de modellenraad van een of meer agentschappen, net als in je moederagentschap. Beschikbaarheids- en optieaanvragen worden altijd rechtstreeks naar het moederbureau doorgestuurd. Dit verandert niet veel voor jou. Alle updates van metingen, foto’s en videomateriaal zullen ook door uw moederbureau worden gecoördineerd. Met een beetje geluk, krijg je snel je eerste boekingen. Aangezien deze “direct” zijn, hoef je niet op voorhand op een casting te gaan, je wordt vast geboekt en reist naar de productielocatie. Het is echter veel rendabeler voor u om direct op locatie te geven, aan “on stay”.

Op verblijf – Werk in het buitenland gedurende twee tot drie maanden

De opperste discipline voor modellen: verover de wereld! Tijdens een On Stay reis je als model voor zestig tot negentig dagen naar een partnerbureau. Vooral in het begin zult u in gedeelde modelwoningen wonen en elke dag talloze castings bijwonen. Wanneer u besluit deze stap te zetten, hebt u allang besloten dat u zich volledig wilt toeleggen op het leven als model. Een verblijf in het buitenland moet van tevoren worden gepland. In Duitsland beginnen de meeste modellen hun carrière na hun schooltijd, voordat zij met hun studie beginnen. Voor modellen is het de ideale tijd om te reizen. Je bent in het stadium van “nog nooit gezien” en je bent in de absolute bloei van je leven. Als je nu de kans grijpt, kun je het internationaal maken als model.

Op verblijfsdatum – Hoe je leeft tijdens je verblijf

In de eerste plaats moet je als model actief besluiten om het in het buitenland te proberen. De actieve keuze is belangrijk omdat je al op jonge leeftijd te maken krijgt met grote agentschappen en cliënten. Als u bijvoorbeeld zegt dat u naar het buitenland wilt gaan, zal uw agentschap tijd investeren in het vinden van een goed agentschap voor u. Contracten worden getekend en misschien vliegtickets geboekt. Als je een paar dagen van tevoren breekt, zal dat geen positief effect hebben op je carrière omdat het vertrouwen verloren zal gaan. Het is ook belangrijk dat u alles van tevoren goed hebt doordacht. U zult in een vreemd land zijn en zestig tot negentig dagen met vreemden samenleven. Als je nog jong bent, praat dan in het begin met je ouders over je plannen. Zij hebben veel levenservaring en kunnen u onderweg altijd goed advies geven. Bovendien hebt u altijd een contactpersoon in uw agentschap vanaf het begin.

Veel modellen vragen me in het begin, hoe werkt een “on stay”? Gaat het me geld kosten? Met een goed modellenbureau achter u, is uw verblijf in het buitenland net zo goed gepland als een pakketreis. Contracten worden weken of zelfs maanden voor het begin van de reis getekend. Zo weet u al heel vroeg wanneer u gaat reizen, waar u gaat wonen, wie uw plaatselijke contactpersoon is en nog veel meer.

Een on-stay kost je als model nooit geld. Goede agentschappen werken altijd volgens het principe dat jij als model geen investering hebt. Het partnerbureau in het buitenland neemt al uw kosten van tevoren voor zijn rekening. Dit omvat de vliegtickets, accommodatie, maar ook lokale diensten zoals sportscholen, chauffeurs of “zakgeld”. Uiteindelijk worden de kosten van uw inkomen afgetrokken. Als u met een negatief bedrag komt te zitten, neemt het agentschap de kosten over. Dit is wat wij “min saldo” noemen. In ieder geval zul je ervaring opdoen, zeker foto’s krijgen en het kost je geen cent. Goede modellenbureaus investeren in hun modellen. Als u wordt voorgedragen voor een verblijf, gelooft het agentschap in u en in het succes dat u in het buitenland zou kunnen hebben. Het plaatselijke partnerbureau gelooft ook in uw succes, anders zouden ze geen tijd en geld investeren om u voor twee tot drie maanden over te vliegen.

Yulffi: Bangkok, München, Keulen, Madrid naar Tokio

Yulffi is veel onderweg. Hier was hij na zijn Reebok-campagne (München) voor een tussenstop in Keulen voor een shoot met onze Janine, Lea en New Face Johnson. Snel terug naar Bangkok en met een beetje geluk door naar Tokio.

Garantuee Contract – Gegarandeerd inkomen en geweldige banen

Modellen die het ver hebben geschopt, veel klanten hebben gehad en een absoluut fantastisch boek, zullen geleidelijk hun eerste “Garantuee Contracts” krijgen. Dan krijg je zelfs een gegarandeerd minimum inkomen van de agentschappen. Dat doen ze als je zo goed bent als model dat je in theorie niet meer naar het buitenland hoeft te reizen. Of u reist al zo veel dat andere bureaus u moeten overtuigen om naar hen te komen. Als je hier bent, gefeliciteerd.

Op een gegeven moment zul je alleen nog maar reizen. Niet langer voor zestig tot negentig dagen, maar voor dagen en weken, van land tot land, van productie tot productie. Want op een gegeven moment zal je netwerk zo gegroeid zijn dat het beheer van je tijd volledig wordt overgenomen. Je krijgt voortdurend verzoeken en moet je leven en al je reizen precies plannen.

Als die vraag je al lang niet meer bezighoudt, is het dat nu misschien wel.

Hoeveel verdient een succesvol model eigenlijk?

Zoals ik al zei, in het begin van je carrière doe je meestal kleine klusjes tegen relatief kleine vergoedingen. Modellen die het maken hebben zeker de kans om ongelooflijk veel geld te verdienen. Ik kan u natuurlijk niet de exacte tarieven vertellen, maar ik wil u wel een idee geven. In Duitsland krijg je voor de meeste opnames een viercijferig tarief. Sommige vallen zelfs in het drie-cijferige bereik, bijvoorbeeld voor kleine labels die u zelf mooi vindt. Reclames brengen daarentegen snel hoge bedragen op van vier, soms vijf cijfers. Het hangt ervan af hoeveel productiedagen er zijn, in hoeveel landen de reclamespot wordt uitgezonden en in welke media. Voor een grote reclamespot, bijvoorbeeld voor een luxefabrikant, kan dat twintig- tot vijftigduizend euro of Amerikaanse dollars zijn. Maar de sky is the limit, want sommige mensen bereiken al op zeer jonge leeftijd veel succes, zoals supermodel Cara Delevingne of Beckham-telg Brooklyn Beckham. Voor zijn eerste Burberry campagne kreeg hij 57.000 US dollar op 19 jarige leeftijd. Het is het waard om voor te reizen, stukje bij beetje: Berlijn, Milaan, Parijs, New York.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie