CM Couture Re#1 voor vrouwen en mannen: Street Wear ontmoet duurzaamheid

CM Couture – opgericht in 2022, nadat we altijd graag individuele stukken ontwierpen voor onszelf en onze modellen. Basic shirts voor modellen of retro Batic design hoodies voor onze boekers. Sommige shirts zijn onderweg in New York, andere in Milaan en Londen. Toen we onze eerste jas van gerecycleerd plastic (Re#1) aan het plannen waren, kwam het idee spontaan op een woensdagochtend: CM Couture. Kleine winkel, een paar eerste productfoto’s, waarom niet! Wij zijn geen grote modeketen, maar zelfs kleine ideeën kunnen onze wereld beetje bij beetje verbeteren. Hier is een beetje inzicht in het concept achter CM Couture!

Geselecteerd / Ontworpen met liefde

Mode kan iets bijzonders zijn, extravert, zoals haute couture. Maar mode kan ook heel eenvoudig, draagbaar, streetwear zijn. Onze duidelijke focus: minimale ontwerpen voor het dagelijks leven, altijd draagbaar, of het nu gaat om een casting, een campagne of de Fashion Week in Milaan, Londen, Berlijn, Parijs en New York. Geïnspireerd door alle invloeden die we op onze reizen zijn tegengekomen.

Geïnspireerd door onze reizen

Onze individuele stukken zijn geïnspireerd op onze reizen.

  • Geïnspireerd door Milaan – elegantie in snitten en vormen
  • Geïnspireerd door Londen – Mode voor Herfst/Winter
  • Geïnspireerd vanuit Berlijn – Duurzaamheid in toeleveringsketens
  • Geïnspireerd door Parijs – liefde voor detail en pret-a-porter
  • Geïnspireerd door New York – Nieuwe materialen zoals gerecycled plastic

CM Couture | Re#1 Vrouwen | 100% gerecycleerd

CM Couture | Re#1 Vrouwen

Casual Street Wear

Geïnspireerd door onze bezoeken aan de modeweken in Londen, Parijs, Milaan en Berlijn.

Wat gaat overal heen? Niet te chic, niet overdressed, maar toch te combineren met duurdere stukken en merken. Voor een ontspannen dag op kantoor, voor een avond met vrienden, voor een korte trip in het weekend, casual street wear voor uw dagelijks leven.

Duurzaam indien mogelijk

De mode verandert! Steeds meer materialen kunnen worden vervangen, zelfs in grotere hoeveelheden, bijvoorbeeld door biologisch katoen. Gerecycled plastic speelt ook een grote rol. Veel van onze basics zijn nu ook verkrijgbaar in biologisch katoen of gerecycled plastic.

U vindt onze duurzame collectie hier:

Met bio-katoen of gerecycled plastic

Niet alle kledingstukken kunnen 1:1 vervangen worden door duurzame alternatieven, maar elke actieve keuze voor een duurzamer geproduceerd kledingstuk in je garderobe helpt de wereld stap voor stap te veranderen!

Biologisch katoen is een grondstof die steeds belangrijker wordt. Het kweken van planten brengt immers ook zaken als bemesting of ongediertebestrijding met zich mee. Beide zeer belangrijk als het gaat om duurzame landbouw.

Gerecycled plastic lost een groot probleem op, de miljoenen tonnen afval die plastic produceert. Gerecycled plastic maakt nieuwe stoffen en materialen van oud, afgedankt plastic.

Op tijd produceren = geen voorraad / geen afval

Onder invloed van mijn eerste banen, die ook veel logistiek inhielden, wilden we ook voorkomen dat kledingstukken lang in voorraad bleven en op een gegeven moment bij het nieuwe seizoen werden weggegooid.

In feite belandt mode vaak bij het vuilnis zodra het seizoen voorbij is. De kleren die in het magazijn achterblijven worden dan gewoon weggegooid. Daarom hebben wij besloten elke bestelling op tijd te produceren, wat betekent: alleen als u bestelt, produceren wij! Dit maakt snelle mode, die binnen 24 uur wordt geleverd, niet mogelijk, maar we kunnen toch relatief snelle levertijden bieden, meestal binnen 5-9 dagen.

CM Couture

Mode geïnspireerd door onze reizen naar castings, campagnes, modeweken. Draagbaar in het dagelijks leven, op kantoor, ’s avonds, in het weekend. Comfortabel en, indien mogelijk, duurzaam. Met On Time productie zorgen we voor minder afval in de modewereld.

  • CM Couture x CM Models
  • Geïnspireerd door reizen naar vele plaatsen
  • Draagbare straatkleding voor de hele dag
  • Duurzame verzamelitems > nu in Sustainables
  • Op tijd produceren > Minder afval

CM Couture | Black Denim