Jil Sander: Duitse ontwerper, leven, mode & cosmeticalijn

Jil Sander – Duits ontwerpster, oprichtster van het bedrijf, “koningin van het minder”, inspiratiebron van de moderne vrouw en internationale beroemdheid. De vrouwen- en mannenmode van de kasjmier-koningin laat nooit na indruk te maken op de Milan Fashion Week. Maar wat maakt de stijl van het modemerk zo speciaal? Leer hier interessante feiten over het mode- en cosmeticamerk Jil Sander. Ook: Beroemdheden en sterren die Jil Sander dragen op evenementen.

5 feiten over het modemerk Jil Sander!

Wil je model worden? Dan moet je deze ontwerper kennen. Ontdek hier alles wat u moet weten over het modemerk dat Jil Sander heeft opgericht.

Jil Sander: de kasjmier koningin – Feit 1

Heidemarie Jiline “Jil” Sander is een Duitse modeontwerpster en stichtte het naar haar genoemde modebedrijf in 1968 in Hamburg. Zij is sinds de jaren tachtig bekend om haar tijdloze, elegante en hooggeprijsde mode voor vrouwen. Sinds 1997 produceert zij ook herenkleding en cosmetica. Samen met Karl Lagerfeld en Wolfgang Joop is Sander een van de weinige internationaal bekende ontwerpers in Duitsland. Zij staat bekend als de “Queen of less” en de “Cashmere Queen” om haar minimalistische en eenvoudige ontwerpen en haar voorkeur voor luxueuze stoffen.

Duitse mode tijdens de modeweek in Milaan – Feit 2

De modeshows van Jil Sander tijdens de Milan Fashion Week worden bijgewoond door duizenden modeliefhebbers en beroemdheden die de collecties van de ontwerper bewonderen. Modellen in Milaan dromen ervan om de kleren van Sander te dragen en ze op de catwalk te tonen.

Sander draagt de moderne vrouw – Feit 3

Jil Sander bracht het broekpak voor vrouwen en de tweedelige look, die vooral zakenvrouwen vanaf de vroege jaren 80 inspireerde, in de wereld en geeft met haar minimalistische ontwerpen ook vandaag nog vorm aan het beeld van de moderne en zelfbewuste vrouw.

Hoofdontwerper Mr. en Mevr. Meier – Feit 4

Lucie en Luke Meier zijn de hoofdontwerpers van het modemerk en een getrouwd stel.

Jil Sander Parfum en Huidverzorgingslijn – Feit 5

Samen met Lancaster creëerde Jiline in 1978 cosmetica voor de moderne vrouw. Samen lanceerden ze de eerste Jil Sander parfum- en huidverzorgingslijn. De cosmetica van het merk zijn vandaag de dag nog steeds erg populair. Als u meer wilt weten over de cosmeticalijnen van beroemde ontwerpers, kijk dan eens naar onze artikelen over huidverzorgingsproducten van Dior, Chanel, Tom Ford en anderen.

Alle informatie over het designermerk in één oogopslag:

  • Jil Sander: de kasjmier koningin
  • Duitse mode tijdens de Milanese modeweek
  • Sander draagt de moderne vrouw
  • Hoofdontwerper Mr. en Mrs. Meier
  • Jil Sander parfum en huidverzorgingslijn

Het leven van Jil Sander

Leer in deze video nog meer over ontwerpster Jil Sander en haar leven als modeontwerpster.

Wie draagt Jil Sander op de rode loper?

Ook tal van beroemdheden houden van het elegante minimalisme van het ontwerp. Acteurs uit Duitsland en Hollywood verschijnen op persevenementen, bij filmpremières en op de rode loper in Jil Sander. De Duitse actrices Hanna Herzsprung en Karoline Herfurth, bijvoorbeeld, kiezen graag een van de elegante jurken van Jil Sander voor hun rode loper look. In Hollywood verschijnen sterren als Drew Barrymore, Meg Ryan en Tilda Swinton op evenementen in outfits van de Duitse ontwerper.

Meer mode merken!

Ben je gepassioneerd door luxemerken en designers zoals Jil Sander en wil je meer merken ontdekken? Bekijk dan hier onze gids met modemerken en maak kennis met de beste modemerken ter wereld.

Mode merken van A-Z

Welke merken zijn hot op dit moment? Wat is het meest populaire mode merk? Welke merken zijn er voor vrouwen, welke voor mannen? Dior, Gucci, Givenchy, Hermès, Prada, Versace & Co zijn merken die bijna iedereen kent. Maar wat zit er eigenlijk achter? Deze en vele andere merken hebben de geschiedenis van de mode veranderd. Ontdek hier welke merken tot de topmodemerken in de wereld behoren. Gesorteerd van A tot Z, kunt u uw favoriete merken kiezen of misschien een paar nieuwe merken leren kennen. Wil je model worden? Vergroot dan uw kennis over de modemerken die iedereen zou moeten kennen.

Mode merken met J

Jacquemus, Jack & Jones en Jimmy Choo zijn enkele van de vele modemerken die met J beginnen. Met zoveel modemerken over de hele wereld, is het makkelijk om ze allemaal uit het oog te verliezen. Om u een goed overzicht van de merken te geven, hebben wij ze in een lijst gesorteerd volgens het alfabet.