Marketing Management – Stage, Keulen – Online Marketing, Reclame en Mode m/v/* – gegund

Stage Marketing Management – Een stage is voor iedereen een goede manier om uit te vinden in welke bedrijfstak of zelfs bij welk bedrijf je zou willen werken. Of je nu net van school komt of naar de universiteit gaat, een stage bij een reclamebureau is geweldig voor iedereen! Wist u dat ons modellenbureau deel uitmaakt van CXMXO en dat wij ook internationaal veel klantprojecten realiseren? Omdat een reclamebureau veel meer is dan alleen maar reclame op TV. Het maakt niet uit waar je kijkt, op weg naar de bus, scrollend door Instagram, overal waar je kijkt zie je reclame. Wil je graag meer leren over reclame en de smaak te pakken krijgen in een van de top reclamebureaus?

Gezocht. Content Marketing fulltime in Keulen m/v/*

Geen werkervaring? Wij leren je hoe het moet in de Content Marketing Stage!

Terug naar onze banen.

Stage: Reclamebureau, marketing en mode in Keulen

Een stage in een reclamebureau is zeer veelzijdig, net als het onderwerp marketing zelf. Van klantenadvies, doelen stellen, online marketing, content marketing tot social media. Met motivatie en creativiteit vindt iedereen hier zijn plaats en kan hij zijn leven ten volle beleven!

Vandaag neem ik jullie mee en vertel ik over mijn zes maanden durende stage bij CM Models. Ik zal je laten zien wat de verantwoordelijkheden zijn, welke vereisten je mee moet nemen en, last but not least, mijn sollicitatietips.

Mijn grootste les in marketing

Marketing is het ondersteunen van klanten bij hun strategische maar ook operationele werkzaamheden in de media. Dit alles met het grote doel om de juiste doelgroep te bereiken. Dit is waar ik mijn eerste glimp kon opvangen. Het was heel leuk om te plannen, te organiseren en creatief te zijn.

Het praktische werk gaat dan over publiceren! Creativiteit op alle plaatsen, of het nu gaat om de klassieke plaatsing van advertenties, blog posts, posts door influencers of creatieve inhoud voor de social media account. Er zijn geen grenzen aan uw fantasie en u kunt uw creativiteit de vrije loop laten. Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk om gestructureerd te werken en altijd in contact te zijn met de klant om mijn plannen en ideeën op elkaar af te stemmen. Daarom is de uitwisseling via e-mail, maar ook telefoongesprekken of vergaderingen bijzonder belangrijk.

 • Ondersteuning van cliënten om de doelgroep te bereiken
 • Verschillende media zijn denkbaar: Advertenties, blog posts, influencer marketing, etc.
 • Uitwisseling en communicatie met de klant is van het grootste belang

Waar gaat het over? Stage bij een marketingbureau

Klanten uit zeer verschillende sectoren komen naar een marketingbureau. Van bij het begin wordt het doel van het respectieve merk overeengekomen. Is het om het aantal bezoekers van de website te verhogen? Is het om de verkoop te verhogen? Moet een bepaald aantal volgers worden bereikt?

Elk verschillend doel, elke klant heeft zijn eigen strategie, zijn eigen concept en zijn eigen aanpak nodig.

Het is ook belangrijk dat niet alleen het doel, maar ook de doelgroep correct is gedefinieerd. Bij het bepalen van de doelgroep wordt al snel duidelijk op welk medium u moet publiceren en welk medium niet bijzonder geschikt is. Om een doelgroep van 40-55 jarigen aan te spreken, bijvoorbeeld, zul je op TikTok niet hetzelfde publiek vinden als op Facebook.

 • De doelstellingen van de cliënt zijn duidelijk omschreven
 • Elke cliënt heeft zijn eigen concept nodig om zijn doel te bereiken
 • Doelgroep definiëren (voorbeeld: hoe oud zijn de klanten van het merk?)
 • Selecteer publicatieplatform / medium

Mijn stage: modellenbureau, content marketing en modeblad

Je leert niet alleen veel over marketing en sociale media, maar je krijgt ook zeer diepgaande inzichten in zoekmachineoptimalisatie. Afhankelijk van de focus van je stage, kun je ook kleine inzichten krijgen in modelboekingen, consultaties en projectmanagement.

Een stage bij CM Models is zeer veelzijdig, aangezien CM Models veel meer is dan alleen een modellenbureau. CM Models heeft een exclusief modetijdschrift, FIV Magazine, en ook een eigen agentschap voor sociale media.

Creatief in teamverband en zelfstandig werken

Door de verschillende secties (modellen, magazine, sociale media) krijg je een verbazingwekkende hoeveelheid inzicht in zeer verschillende gebieden van de mediawereld. Beginnend met onderzoek en eindigend met het zelfstandig concipiëren en publiceren van artikelen. Je leert ook hoe je de belangrijkste software moet gebruiken. Bijvoorbeeld het gebruik van Photoshop om afbeeldingen te maken. Website analyses, evaluatie van klanten en nieuwe strategieën of het bedenken van creatieve content voor social media.

Er is hier voor elk wat wils en er wordt veel belang aan gehecht dat elke stagiair waardevolle inhoud kan meenemen. Hoewel dit een stage is, is zelfstandig werk de sleutel. Het gaat niet alleen om werken, maar ook om je creativiteit, inzet en ijver.

6 maanden stage: Procedure

Tijdens mijn zes maanden durende stage bij CM Models leerde ik zoveel verschillende onderwerpen kennen. Ik begon met het interviewen van influencers voor het modeblad. Al in mijn eerste week heb ik zoveel geleerd: contact opnemen met influencers, communiceren met het management, onderzoek doen naar de influencer en het maken van de vragenlijst. Dat was de perfecte introductie voor mij. Ik heb er geleerd hoe ik e-mails moet schrijven, hoe ik contact moet houden en hoe ik met het management moet communiceren. Ik kreeg te zien hoe ik het onderzoek moest aanpakken om toch op tijd te blijven en feedback op de vragen te krijgen. Toen ik eenmaal de eerste interviews terug had, werd mij direct getoond hoe ik alles in WordPress kon inbedden en mijn eigen artikelen kon maken. Daarna kon ik mijn eerste Photoshop-ervaring opdoen toen ik de afbeeldingen voor het artikel maakte. Et voilá – mijn eerste artikelen waren al gepubliceerd. Toen was het heel spannend als mijn teksten werden gepubliceerd, nu is het een deel van mijn dagelijks leven! Het is fijn om gehoord te worden en je creativiteit uit te leven. Beetje bij beetje werden verschillende verantwoordelijkheidsgebieden toegevoegd, maar content marketing staat altijd centraal. Na mijn stage van zes maanden werd ik zelfs aangenomen en werk ik nu al meer dan twee jaar bij CM!

Advies & Projectbeheer

Naast de marketingtaken krijgt u ook de gelegenheid om te proeven van de thema’s en aandachtspunten van het modellenbureau. Tijdens mijn stage kreeg ik, na een uitgebreide opleiding in content marketing, de kans om te werken in de boekhouding. Elke dag komen er nieuwe klanten binnen die een shoot, een campagne of een video-opname voor de volgende reclamespot plannen. U bent het eerste contactpunt voor hen, per telefoon of e-mail. Het is niet vanzelfsprekend dat je zoveel verantwoordelijkheid krijgt, zeker niet tijdens een stage, en dat voelt goed! Natuurlijk zijn organisatie en communicatie essentieel, zodat u altijd begeleid wordt en hulp krijgt. Natuurlijk moet je de basis meebrengen, en de rest leer je bij ons! Intussen heb ik al aan ongelooflijk veel projecten deelgenomen en die georganiseerd, van modeshows tot opnames voor muziekvideo’s.

 • Communicatie en organisatie zijn het allerbelangrijkste
 • Contactpersoon voor cliënten en modellen

Contentmarketing en topposities in zoekmachines

De nadruk van je stage zal liggen op content en online marketing. Dit houdt in dat klanten worden ondersteund met waardevolle inhoud in de vorm van blogberichten, waardoor ze hoog scoren in zoekmachines. Op het gebied van contentmarketing heb ik talloze artikelen geschreven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Sommige onderwerpen ken je al en daar kun je meteen in springen. Bij sommige andere onderwerpen heb je echter niet het overzicht als stagiair die net klaar is met school. Dat is geen enkel probleem en bijna des te beter! Ik doe graag veel onderzoek voor mijn artikelen, zodat ze de best mogelijke inhoud leveren. Op die manier word ik zelf een beetje een expert op dit gebied en kan ik veel leren en kennis opdoen. Als je zo intensief met bepaalde onderwerpen bezig bent, blijft het in je hoofd zitten!

Contentmarketing gaat echter niet alleen over het schrijven van teksten. Je wilt de kennis zo overbrengen dat iedereen het begrijpt, maar ook dat iedereen die zich al in het onderwerp verdiept iets nieuws kan leren. Na verloop van tijd worden niet alleen de snelheid en de hoeveelheid van de teksten beter, maar leert u ook nieuwe termen en manieren om u uit te drukken. Dit is vooral een voordeel als je verder wilt studeren.

 • Ondersteuning voor cliënten in de vorm van blogberichten
 • Met contentmarketing bereikt u hogere posities in zoekmachines
 • Gebruik artikelen om hun woordenschat uit te breiden, kennis te verwerven en hun spreekvaardigheid te verbeteren.

Online marketing: van zoekmachine tot sociale media

Online marketing omvat alle vormen van marketing op het internet. Dit kan e-mailmarketing, contentmarketing, influencer marketing of social media marketing zijn. Zoals u ziet, hoort bijna alles wat bekend is uit de reclamewereld nu hier thuis. Waarom vertrouwen zo veel bedrijven op online marketing? Simpelweg omdat de meeste mensen nu via internet kunnen worden bereikt. Ook al ligt de nadruk vooral op contentmarketing, je krijgt tijdens je stage ook inzicht in socialemediamarketing. Voor elk bedrijf is een online aanwezigheid op sociale media platformen elementair. Voor ons ook! Wij zijn altijd blij om nieuwe ideeën van creatieve geesten te ontvangen en zo onze social media marketing voortdurend te verbeteren.

 • E-mail marketing
 • Inhoud marketing
 • Invloedrijke Marketing
 • Sociale media marketing

Stage aanmelding: Tips voor je sollicitatiebrief en CV

Tips voor je sollicitatiebrief en CV, je sollicitatiebrief, je CV – wat hoort er in een goede sollicitatie?

 1. Tips voor uw sollicitatiebrief en CV
 2. Begeleidende brief
 3. Curriculum vitae
 4. Wat echt belangrijk is

Tips voor uw sollicitatiebrief en CV

Sollicitaties hebben altijd hetzelfde stramien: in de regel moet een sollicitatie bestaan uit een CV, een begeleidende brief, de referenties en, indien van toepassing, referenties of getuigschriften. Maar elk bedrijf richt zich op andere details! Sommigen besteden vooral aandacht aan de vormgeving, anderen aan uw werkervaring of schoolloopbaan, weer anderen vooral aan uw persoonlijke sollicitatiebrief. Wat echter altijd belangrijk is bij alle sollicitaties is spelling en grammatica. Wees daarom uiterst voorzichtig met het redigeren van uw sollicitatiedocumenten en laat er altijd een tweede persoon naar kijken! Informeer u van tevoren over het bedrijf en zijn activiteiten. Welke indruk maakt het bedrijf op je? Is het bijzonder jong en dynamisch of eerder oud en nauwgezet? Afhankelijk hiervan kunt u uw sollicitatiebrief altijd aanpassen en formuleren. Maar waar u ook solliciteert, het is belangrijk dat de recruiter kan zien dat u gemotiveerd bent en bereid om nieuwe dingen te leren. Onthoud altijd dat de eerste indruk telt en bepaalt of je wordt uitgenodigd voor een gesprek of niet!

Toepassingen hebben altijd dezelfde structuur:

 1. Begeleidende brief
 2. Curriculum vitae
 3. Getuigenissen
 4. Certificaten

Tip! Als je bij ons als stagiair wilt solliciteren, hoef je geen extra referenties en certificaten bij te voegen! Schrijf in plaats daarvan een gemotiveerde sollicitatiebrief waarin we zien dat je graag met media en in management zou willen werken!

Begeleidende brief: De eerste blik

Het belangrijkste is dat je sollicitatiebrief mensen een eerste indruk van je geeft en hun interesse wekt om je te leren kennen! Geef uiting aan uw motivatie en laat zien dat u zich al op de hoogte hebt gesteld van de activiteiten van het bedrijf. Je hebt geen eindeloze sollicitatiebrief nodig, één A4-tje is genoeg! Zorg ervoor dat je geen spelfouten maakt. Aangezien je het grootste deel van je stage op de online-redactieafdeling zult doorbrengen, is een perfecte Duitse spelling uiterst belangrijk. Het is het beste om je familie of vrienden nog eens naar je sollicitatie te laten kijken.

 • Wek interesse in jezelf en geef uiting aan je motivatie
 • Beperk uw begeleidende brief tot maximaal één bladzijde A4.
 • Controleer uw aanvraag zorgvuldig op spelfouten

Curriculum vitae: Je belangrijkste vaardigheden

Uw CV dient uw persoonlijke gegevens te bevatten, zoals uw volledige naam, geboortedatum, adres, enz. U dient ook uw telefoonnummer en e-mailadres te vermelden, zodat er contact met u kan worden opgenomen. Uw telefoonnummer en e-mailadres zijn ook nodig om contact met u te kunnen opnemen. Zorg ervoor dat u uw volledige opleiding en al uw beroepservaring vermeldt. Werkervaring is altijd een pluspunt, of het nu gaat om een stage bij een reclamebureau of gewoon een tijdelijk baantje in een café. Als je al kennis of certificaten hebt opgedaan die passen in het vakgebied van redactie, mode of marketing, dan mag je die altijd vermelden! Spreek je meerdere talen? Dat is geweldig! Dit is uiterst voordelig voor ons meertalig online modetijdschrift. Vermeld altijd alle talen die u spreekt met het bijbehorende kennisniveau.

 • Persoonlijke gegevens
 • Contactopties zoals mobiel telefoonnummer, e-mail adres
 • Schoolcarrière
 • Beroepservaring
 • Talen
 • Hobby’s

Motivatie? Vertel over jezelf

Wat ik je uit eigen ervaring kan vertellen: Hou het kort en laat zien dat je de baan echt wilt! Omdat er veel concurrentie is. Maak je sollicitatiebrief niet te lang. In het beste geval mag het maar een halve DIN A4-pagina zijn, maar niet meer dan een hele pagina. Het gaat niet om lange zinnen, maar om een beeld van u en om te laten zien dat u echt geïnteresseerd bent in de baan.

 • Laat zien dat je de stage echt wilt
 • Houd het kort: Uw begeleidende brief moet idealiter een halve DIN A4-pagina beslaan.

Veel succes met je aanvraag!

Uw marketingstage in Keulen

Ben je creatief en zit je vol ideeën? Hou je van betrokkenheid en werken in een team? Heb je affiniteit met de mode-industrie en wil je er deel van uitmaken? Solliciteer dan naar een baan op ons hoofdkantoor in Keulen. Wij zijn een jong, toegewijd team en willen graag groeien. Leef je creativiteit met ons uit en solliciteer nu voor een stage bij CM Models. Wij zijn vooral sterk op het gebied van mode, lifestyle, onroerend goed en reizen en daarom zou het belangrijk zijn dat u een zekere band met deze onderwerpen heeft. Spreekt mijn ervaringsverslag je aan? Solliciteer dan nu!