Max Mara: merk, jassen en tassen – designer mode voor vrouwen

Max Mara – Net als Loewe, Chanel of Margiela behoort ook Max Mara tot de moderne klassiekers van de mode. Vandaag de dag staat het merk nog steeds voor heldere snit, strakke lijnen, de hoogste kwaliteit en modieuze betrouwbaarheid gecombineerd met nieuwe inspiraties. Al met al: begrijpelijke mode gecombineerd met een dosis nobele luxe. Gevraagd naar de redenen voor het succes, had Maramotti een duidelijk recept: stoffen van hoge kwaliteit, flexibiliteit door de ontwikkeling van nieuwe merken en lijnen, jonge medewerkers, knowhow, de mix van hightech en traditioneel vakmanschap, het serieus nemen van de wensen van de klant en de grote creativiteit van de ontwerpen. In het volgende kunt u meer te weten komen over de oorsprong en de verschillende kledingstukken van het merk.

Max Mara’s verhaal: Maramotti’s luxe

Als grootste modehuis van Italië is Max Mara een begrip in de hele wereld, synoniem voor luxe, stijl en kwaliteit. Maar wist je dat het allemaal begon met één man en zijn baanbrekende visie op toegankelijke mode? Max Mara werd opgericht door Achille Maramotti.

Het begin in de naoorlogse periode

Geïnspireerd door de passie voor kleermakerij die hij van zijn moeder en overgrootmoeder had meegekregen, richtte Achille Maramotti in 1951 Max Mara op in de Italiaanse stad Reggio Emilia. Maramotti heeft zelf rechten gestudeerd voordat hij in 1951 het bedrijf in Rome oprichtte. Hij begon met een reeks jassen van topklasse, stilistisch geïnspireerd op de Franse haute couture, maar gemaakt met de modernste industriële confectietechnieken. De vooruitstrevende visionair voelde de beweging in de Engelse modewereld in de jaren zestig aan, pikte de creatieve impulsen uit Groot-Brittannië op en verwerkte ze in de vernieuwende Sportmax-lijn (1969) om een jongere clientèle aan te spreken.

Hier ziet u een foto van de oprichter Achille Maramotti:

De grote doorbraak

Met deze combinatie van klassiek en modern had Maramotti een opwindend nieuw gebied van de mode ontdekt. Zijn methoden creëerden meer stijlen, snitten en kleuren dan ooit tevoren en stelden hem in staat een veel breder publiek te bereiken. Zijn kleding kreeg onmiddellijk overweldigende erkenning en binnen een paar jaar opende het merk nieuwe lijnen onder de paraplu van de Max Mara Group. Andere lijnen zijn Sportmax, Weekend, I Blues, Penny Black en Marella, Pianoforte, Max and Co en Marina Rinaldi. Hij werkte ook met verschillende ontwerpers zoals Karl Lagerfeld, Jean-Charles de Castelbajac, Dolce & Gabbana, Narcisso Rodriguez en Anne Marie Beretta.

Max Mara vandaag: Een van de grootste

Vandaag de dag is Max Mara een van de grootste modehuizen ter wereld, en de Max Mara Group – die uit 19 verschillende lijnen bestaat – is het grootste kledingbedrijf in Italië. Meer dan 60 jaar nadat Maramotti zijn eerste jassen ontwierp, is het merk nog steeds toonaangevend in de modewereld en produceert het prachtige kleding in bijna elke denkbare categorie, van klassiek tot experimenteel. Max Mara is ook een van de grootste producenten van damesmode in Italië. Het bedrijf ontwerpt 29 collecties per jaar, maakt een nettowinst van 1.100 miljoen euro en heeft 1.790 winkels in 90 landen.

Hier zie je een vrouwen look van Max Mara:

Max Mara: stukken en modeshows

De liefde voor het kleermakersvak en de toewijding aan kleding is een diepgewortelde houding die diep tot uiting komt in het werk van Max Maras. Modern klassiek, strakke lijnen; camelkleurige jas van het fijnste kasjmier.

De beroemde jassen

Tot op de dag van vandaag is de 101801 jas van Max Mara de favoriet van vele stijliconen en het handelsmerk van Max Mara. Het huis streeft ernaar draagbare mode te creëren waardoor elke vrouw zich zelfverzekerd voelt en altijd mooi gekleed gaat. Van oversized shirts tot cocktailjurken, in de collecties vindt u jurken die met hun tijdloze ontwerpen nooit de huidige trends uit het oog verliezen en altijd up-to-date blijven.

de 101801 jas van Max Mara:

5 feiten over Max Mara die je moet weten

  • De voormalige keizerin van Iran, Farah Diba, ontvluchtte Perzië in een Max Mara jas.
  • Max Mara reikt om de twee jaar de “Max Mara Art Prize for Women / in collaboration with the Whitechapel” uit, een prijs ter bevordering van vrouwelijke kunstenaars in het Verenigd Koninkrijk.
  • Een icoon van het label is de double-breasted wollen jas “101801” die in 1981 werd ontworpen en sindsdien deel uitmaakt van bijna elke Max Mara wintercollectie.
  • Max Mara geeft sinds 1989 haar eigen tijdschrift uit, “MM Magazine”, dat verkrijgbaar is in de Max Mara boetieks wereldwijd en, sinds 1995, ook in de Italiaanse krantenkiosken.
  • De naam Max Mara is een kunstterm, samengesteld uit het begin van de familienaam Maramotti en de voornaam Max, een man uit Reggio die waarschijnlijk altijd zeer stijlvol gekleed was.

De meest gestelde vragen over Max Mara

Wie zit er achter Max Mara?

Vandaag wordt het bedrijf geleid door Luigi Maramotti, de zoon van de stichter. Zijn doel is om mooie kleding te ontwerpen die lang meegaat.

Wie hoort er bij het Max Mara merk?

Het royale assortiment is onderverdeeld in verschillende merken. Hiertoe behoren Max Mara, Max Mara Elegante, Max Mara Bridal, Marella, Persona, Marina Rinaldi, Max & Co, iBlues, Pennyblack, Max Mara Studio ‘ `S Max Mara, Summer Cube, Max Mara Weekend, Sportmax en Sportmax Code.

Is Max Mara Italiaans?

Max Mara is een Italiaans ontwerpersmerk voor damesmode. In 1951 werd het bedrijf Max Mara opgericht door Achille Maramotti. … In een voormalig fabrieksgebouw van Max Mara in Reggio is sinds 2007 de “Collezione Maramotti” ondergebracht, een privémuseum van de familie Maramotti voor hedendaagse kunst.

Merken & mode zoals Max Mara

Hieronder vindt u merken die ook hoofdzakelijk damesmode in de luxesector produceren.

Max Mara Video’s

Bekijk onze Max Mara videopost voor meer informatie over de individuele collecties en campagnes van het merk.

  • Max Mara

Chloé / Chloé Videos

Chloe is ook een luxe damesmerk dat een aantal zeer beroemde kledingstukken heeft geproduceerd. Bekijk onze artikelen over Chloé voor meer details over alles wat met het merk te maken heeft.

Mode merken: Lijst

Ben je enthousiast over Max Mara en wil je meer merken leren kennen? Neem dan een kijkje in onze modegids en maak kennis met ’s werelds beste modemerken. Extravagante haute couture. Verfijnde prêt-à-porter. Fijne sportkleding en innovatieve accessoires. s Werelds meest luxueuze modemerken verrukken elk jaar miljoenen mensen en modeliefhebbers met hun exquise collecties. Ze kamperen voor de winkels om de speciale gelimiteerde oplage mee te pikken, staan in de straten van Parijs tijdens de felbegeerde Fashion Week en zitten met grote ogen voor de TV’s om de nieuwste en hipste runway shows te zien. Hier is de ultieme modemerken gids.