Model worden op 13-jarige leeftijd: Kinderen Model

Model worden op je 13e – Zoals je kunt lezen in ons gedetailleerde artikel over model worden op je 14e, is het heel belangrijk dat je tijd hebt om model te worden. Zolang u nog op school zit, wordt u afgeleid door vele andere belangrijke zaken en kunt u zich nog niet concentreren op het modellenwerk. Onze aanbeveling als modellenbureau, wees geduldig! Probeer goede cijfers te halen en wees ijverig op school. Hoe ijveriger je bent en hoe beter je cijfers zijn, hoe meer vrijheid je van je school zult krijgen als het op afstuderen aankomt. Als model moet je soms reizen en een of twee dagen onderweg zijn. Gedurende deze tijd kun je niet naar school, dus het is heel belangrijk dat je een goede relatie hebt met je school en je leraren.

Wacht tot je 14, 15 of 16 jaar oud bent

Wacht nog een jaar en dan kunt u uw eerste model aanvraag sturen. Afhankelijk van hoe lang je school duurt, kun je je het beste pas bij een agentschap aanmelden als je schooljaren niet langer dan 2 jaar zijn.

We bevelen aan: Wacht tot je 14, beter 15 of 16 jaar oud bent!

Wil je nog steeds aan de slag? Dan hebben we hier tips en adressen: Model agentschap kinderen

Tijdens deze twee jaar kunt u in alle rust uw modellenportfolio opbouwen met proefshoots door professionele fotografen. Test shoots zijn belangrijk om je portfolio zo divers mogelijk te maken. Idealiter kun je heel verschillende facetten van jezelf laten zien, zodat klanten zich jou ook in hun kleding kunnen voorstellen. Op een gegeven moment maak je ook je eerste sportopname, je eerste familiefoto en je eerste modefilm.

Je wordt professioneler met elke stap!

Maar omdat het opzetten veel tijd in beslag neemt, moet je goed nadenken over wanneer je bij een modellenbureau begint. Als je vroeg begint en dan geen tijd hebt of vaak moet afzeggen, zal dat niet goed vallen bij je modelagent en zal hij vroeg of laat de voorkeur geven aan andere modellen. Om dit te voorkomen, moet je pas bij een modellenbureau gaan werken als je 14 of 15 jaar oud bent en je school met succes hebt afgerond.

Modelaanvraag bij CM – Tips & Hulp

We willen jou! Grijp je kans en solliciteer nu bij CM Models! Uw kans om te werken voor een van de meest gerenommeerde agentschappen op de markt met internationale klanten, een vriendelijk team en professioneel management voor uw modellencarrière. Begin nu. Model aanvraag.

Welke afmetingen heb je nodig als model?

De maten voor modellen verschillen naargelang het gaat om een baan in de reclame of de mode. Op het gebied van mode zijn modeontwerpers veel strenger, modecollecties worden op een bepaalde maat gesneden en het liefst zou je die maat moeten hebben. Voor vrouwen betekent dit een minimumlengte van 174 cm, nog beter 177 of 178 cm. Voor mannen geldt een minimummaat van 185 cm, zodat zij gemiddeld tien centimeter langer zijn dan vrouwen.

Tip: Neem uw eigen maten op

Hier kunt u alle belangrijke punten op uw lichaam zien om uw eigen metingen te doen. Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk kleding draagt bij het meten en wees eerlijk tegen uzelf bij het meten! Meer informatie over de minimummaten en -verhoudingen voor modellen vindt u hier:

Te klein, te groot, te sportief?

Voor high fashion en haute couture zijn er duidelijke richtlijnen voor modellen, vooral voor nieuwe gezichten. Als je afwijkt van de metingen, heb je nog veel mogelijkheden op commercieel gebied. Commercial houdt zich bezig met alles wat “promotioneel” is, van online shops tot tv- en YouTube-video’s.

Wanneer ben ik een Curvy Model?

Curvy modellen zijn vrouwen met een kledingmaat tussen 42 en 44. De cupmaat is ook veel groter en kan wel tot een G-cup gaan. Curvy-modellen zijn zeer populair, net als plus size-modellen, omdat zij het meest overeenkomen met de maten van de gemiddelde vrouw. De gemiddelde vrouw in Europa heeft een kledingmaat van 44, hetgeen betekent dat zelfs Curvy Models slechts op het algemene gemiddelde zitten met een gemiddelde kledingmaat van 42 tot 44. Als een curvy model, zijn we ook erg blij om uw aanvraag te ontvangen voor ons modellenbureau.

Tip: Neem uw eigen foto’s (Polaroids)

Poses en outfits, heb je dat nodig? Nee! We willen je 100% natuurlijk zien! Zo maak je zelf je perfecte model polaroids. Het bureau heeft de volgende foto’s van je nodig:

  • Een volledige lichaamsfoto van voren (frontaal gefotografeerd)
  • Een foto van de zijkant van het lichaam
  • Een foto van het hele lichaam van achteren (vanwege de haarlengte)
  • Een foto van uw gezicht (frontaal)
  • Een foto van uw profiel
  • Lees meer: Model foto / Polaroid

Word een model: Leer gratis op CM!

Wil je model worden? Als je erover hebt nagedacht en met je ouders hebt gepraat, dan hebben we hier alles wat je moet weten, van uitkoop tot pasmodel tot showroom. Alles wat je moet weten! Van de belangrijkste tips voor je eerste modeshow, je eerste fotoshoot of tips voor je modellenportfolio en de eerste fotoshoots met fotografen:

U kunt hier alles vinden wat u moet weten: Model worden

Word een model: Stap voor stap

Modellenwerk & Model worden van A-Z