Modellenbureau: gemaakte kosten – Moet ik geld betalen?

Zijn er kosten aan een modellenbureau? In principe, zoals we al in andere artikelen hebben uitgelegd, zou je nooit iets moeten betalen om je bij een modellenbureau aan te sluiten!

Modellenbureaus die een goede naam hebben en gerenommeerde klanten hebben, willen samen met jou geld verdienen. Daarom is het belangrijk dat een goed agentschap u geen geld aanrekent voor de toegang tot het agentschap. Daarom zijn er geen kosten.

Kosten voor zelfstandigen

Niettemin zult u na verloop van tijd een aantal kosten moeten betalen, omdat u een zelfstandig ondernemer bent. Het gaat bijvoorbeeld om reiskosten wanneer u naar een casting gaat. Als u later wordt geboekt voor klussen, nemen de opdrachtgevers meestal de reis- en verblijfskosten voor hun rekening. Voor de eerste stappen zult u echter af en toe een treinkaartje moeten kopen of een paar kilometer met de auto moeten afleggen. U moet zich hiervan bewust zijn.

Kosten van outfits en make up

Voor dergelijke castings hoeft u alleen maar te investeren in basic outfits, bijvoorbeeld zwarte jeans, zwarte eenvoudige schoenen en topjes, hetzelfde weer in het wit. Voeg daarbij basismaterialen zoals make-up. Als er iets ontbreekt aan een fotoset, heb je meteen iets geschikts bij je en kom je superprofessioneel over. Experts hebben altijd een koffer bij zich waarin zij al hun basisbenodigdheden meenemen en bij de hand hebben. Als er zich spontaan een baan of een castingkans voordoet, kun je meteen je sporttas pakken en gaan. Op die manier bespaart u tijd en loopt u niet het risico belangrijke dingen te vergeten omdat het hectisch wordt.

Kosten voor eersteklas fotografen

Hoe meer banen u hebt en hoe meer geld u bespaart op professionele foto’s, hoe meer het de moeite waard is om later in een goede fotograaf te investeren. In het begin bouw je je modellenportefeuille op met testshoots en, idealiter, met kleinere opdrachten. De testshoots zijn voor zowel de fotograaf als het model, maar ook voor de desbetreffende visagist voor het portfolio. Dat betekent dat hier geen geld wordt betaald. Maar deze zogenaamde proefopnamen zijn een uitgelezen kans, vooral voor u, om ervaring op te doen en te oefenen. Maar op een bepaald moment wil je foto’s die je niet krijgt van zo’n gratis shoot, dan moet je investeren in fotografen.