Modellenbureau Nebenjobs: Modelleln nebenberuflich, geht das?

Model agentschap als een part-time baan, is dat mogelijk? Als u momenteel op zoek bent naar een baan en ervaring hebt met het boeken van modellen en gebruiksrechten, dan is het soms mogelijk om als deeltijdbaan in een modellenbureau te werken. De meeste modellenbureaus willen echter dat je voltijds werkt. Waarom moet je voltijds in een modellenbureau werken?

Werken in een modellenbureau

Vooral bij modellenbureaus die internationale klanten hebben, b.v. uit Londen of Milaan, soms zelfs uit China, Japan of de VS, rinkelt de telefoon bijna zeven dagen per week. Daarom is het een voordeel als u ten minste vijf dagen per week op locatie kunt zijn. In een deeltijdse baan, dat wil zeggen slechts één of twee dagen, maakt dat vele modelboekingen onmogelijk. Er moet voortdurend informatie worden uitgewisseld tussen collega’s, elke week zou je een nieuwe briefing nodig hebben over wat op dat moment belangrijk is. Dat zou zeer ingewikkeld zijn en natuurlijk veel tijd en werk kosten.

Wil je deeltijds werken, dan lukt dat het best in domeinen die niet te maken hebben met de dagelijkse boekhouding, bv. op het vlak van boekhouding of fiscaliteit. Dit is een uitstekende parttime baan, bijvoorbeeld voor één of twee dagen per week.