Modellenbureau NRW – Model worden & vereisten

Modellenbureau Nordrhein-Westfalen – ook in NRW zijn veel jonge opkomende modellen op zoek naar een goed modellenbureau. Of het nu in Keulen, Düsseldorf of de steden van het Ruhrgebied is, van Dortmund tot Essen en Bielefeld. Noordrijn-Westfalen is de dichtstbevolkte regio van heel Europa en daarom ook voor modellen een perfecte springplank naar een carrière. Met goede verbindingen naar Duitsland, zoals Berlijn of München, maar ook de nabijheid van Europese metropolen als Parijs en Amsterdam, is NRW een interessante locatie. Niet alleen het agentschaplandschap, maar ook veel cliënten zijn hier gevestigd.

Modelbouw in Noordrijn-Westfalen

Als u als model in Noordrijn-Westfalen werkt, hebt u hier een breed scala aan mogelijkheden. Düsseldorf is de thuishaven van vele modemerken, van C&A tot Peek und Cloppenburg en Hugo Boss. Er zijn verschillende modeshows, evenementen en winkelopeningen. Bovendien is Keulen een mediametropool, met RTL, VOX maar ook grote ondernemingen als Rewe. Fotoshoots, reclamespots of zelfs shoots voor online shops, hier kun je dus snel veel ervaring opdoen als model, heel anders dan in andere gebieden in Duitsland. Daarom is het de moeite waard om al vroeg over je carrière na te denken, zodat je zo vroeg mogelijk je eerste ervaring kunt opdoen en daarna de sprong naar een professionele carrière als model kunt maken.

Minimumafmetingen en eisen voor Noordrijn-Westfalen

Als model is het in NRW niet anders dan in de andere deelstaten, van Beieren tot Berlijn. Voor elk gebied zijn er individuele eisen en vereisten waaraan je voor de meeste banen moet voldoen. Zo zijn de producties voor reclame, mode en high fashion verschillend. De vereisten voor banen in de schoonheidssector en banen voor sportmodellen zijn net zo verschillend. Er zijn dus individuele richtlijnen voor elk. In het algemeen kan echter worden gesteld dat voor de meeste modellen minimumafmetingen gelden.

Vrouwelijke modellen in NRW

Als vrouwelijk model in NRW moet je minstens 174 cm lang zijn, een goede huidstructuur hebben en vol haar hebben. Uw figuur moet sterk zijn en u moet meestal een kledingmaat van 34 of 36 hebben. Dit geeft je een kans op de meeste jobs, zoals fotoshoots voor online shops of reclamespots. Aangezien u uiteindelijk geld wilt verdienen met modellenwerk, moet u uw markt vinden en dus ook rekening houden met de respectieve vereisten. In het ideale geval heb je geen tatoeages of piercings. Hier is een samenvatting van alles wat belangrijk is

  • Minimumlengte vrouwen vanaf 174 cm
  • Confectiekleding 34/36
  • Geen tatoeages, piercings, enz.

Mannelijke modellen in NRW

Natuurlijk gelden bepaalde basisvereisten ook voor mannen en jongens, vooral als het gaat om banen in de mode. Maar aangezien de meeste banen zich hier afspelen, en niet zozeer in de commerciële reclame, waar de personages meer inwisselbaar zijn, moet u als man ook de vereisten en minimumafmetingen in acht nemen.

Voor mannelijke modellen wordt een lengte van ten minste 185 cm aanbevolen. Voor mannen verschilt de kledingmaat naargelang u zich meer wilt toeleggen op een carrière als internationaal model of sportmodel wilt worden. Als je op 18- of 19-jarige leeftijd op een internationaal podium wilt werken, moet je een slank, hooguit wat afgetekend figuur hebben. Als je te veel traint en te veel spieren hebt, kom je bij veel opdrachtgevers niet in aanmerking voor veel banen, vooral niet in de grote modesteden rond Parijs en Milaan, maar ook niet in Duitsland, bijv. in Berlijn. Hier nogmaals een samenvatting van de belangrijkste informatie voor mannelijke modellen

  • Minimumlengte mannen vanaf 185 cm
  • Slank of lichtgebouwd, atletisch figuur

Model Coaching in NRW

Als je bij ons modellenbureau wilt solliciteren, heb je niet alleen het voordeel dat je een van de beste managementteams in Duitsland achter je hebt staan, maar bieden we je ook regelmatig modellencoaching aan. Hier nodigen wij onze deskundigen en opleiders uit om onze modellen voor te bereiden op de belangrijkste eerste banen. In het bijzonder gaat het in de eerste plaats om de samenwerking met het agentschap. Stiptheid, communicatie, maar ook snelle informatie, bv. over vrije afspraken of als je spontaan een korte introductievideo moet opnemen voor een reclamespot zijn belangrijk. Dit alles moet snel gaan, zodat je de beste kans hebt om de banen te krijgen. Omdat er een strikte deadline is voor alle fotoshoots, ook voor de modelselectie.

Een groot deel van de coaching gaat over het onderwerp zelfvertrouwen en persoonlijkheid. Hoe kom je een kamer binnen? Vooral als het vroeg is, je de avond tevoren met het vliegtuig bent aangekomen, rechtstreeks uit het hotel bent gekomen en nu 15 mensen vermoeid op de set staan te wachten. Wie heeft de energie? Jij!

Bovendien zal onze modefotograaf u tips geven voor de eerste fotoshoot, met name mimiek, gebaren maar ook poseren in groepsverband. Bijvoorbeeld voor foto’s waarop vrienden te zien zijn die samen in de stad winkelen en plezier maken of vele andere situaties. Aan het eind is er altijd de modeshow. Of het nu gaat om de kleine showroom, de modeshow in Berlijn of de internationale catwalk in Milaan, alle bochten en bewegingen moeten kloppen. Daarom zijn de modelcoachingsessies zo belangrijk en hechten wij, als een van de topagentschappen, er zoveel belang aan dat onze modellen snel vooruitgang boeken.

Hoe kan ik een aanvraag indienen om model te worden in NRW?

Je hebt geen professionele fotoshoot nodig, onze model scouts hebben alleen twee simpele mobiele telefoon foto’s van je nodig. Een portretfoto en een foto van het hele lichaam. Alles in natuurlijk daglicht en zonder make-up of styling. Draag gewoon een zwarte jeans en een topje of een hemd voor mannen. U stuurt dan uw twee foto’s rechtstreeks naar onze modelscouts met de belangrijkste informatie:

  • Hoogte
  • Kledingmaat
  • Leeftijd
  • Naam
  • Contact gegevens

Dat is het, zo makkelijk is het om je aan te melden als model in NRW!