Ik wil een model zijn! Vereisten voor modellen: lengte, gewicht, goede cijfers en zelfvertrouwen

Model vereisten – Welke model maten, lengte, gewicht en look hebben de beste kansen om jobs en covers te krijgen? De innerlijke kracht en overtuiging is de absolute A&O op weg om een model te worden. Voor modellen is het belangrijk om sterk en zelfverzekerd over te komen! Ook al had je de dag ervoor een lange vlucht en was je pas laat in de avond in je hotel, vermoeidheid, stress, niemand zou dat allemaal in je ogen moeten kunnen zien op het moment van een casting of een shoot. Organisatie en zelfvertrouwen zijn eerste vereisten als model

Modelleren met wedstrijd, afgietsels en data

Als model word je vanaf het begin aan een heleboel tests onderworpen. Bij model castings, komen veel mensen samen, van marketing, ontwerpers, modellen. Het belangrijkste is om kalm te blijven. Natuurlijk, elk model wil de baan en elk model heeft een goede portfolio. Om hier te schitteren, ondanks alle concurrentie, met ervaring en charisma, zonder opgewonden te raken, is een echte uitdaging!

In de megametropolen, zoals New York of Londen, heb je soms tien of vijftien verschillende castings per dag. Ook in Duitsland, bijvoorbeeld op de Berlin Fashion Week. Je moet op elke afspraak verschijnen alsof het je eerste is! Het is ook belangrijk voor modellen om positief over te komen bij fotoshoots en om absoluut vertrouwen uit te stralen naar de klant.

Een typische model casting

Als model wordt u geboekt omdat u de absolute expert bent in het visueel verkopen van producten, diensten of merken. Let altijd op: de nieuwste modecollecties staan je perfect. Je laat dure horloges er nog exclusiever uitzien. De mobiele telefoon staat je perfect. Als je zo overtuigend bent, kom je wel op het bureau.

Kritische fotografen en klanten vereisen kalmte en positief charisma

Vaak kom je in je werk kritische fotografen tegen die niet altijd met je kunnen lachen. Misschien hebben ze een slechte dag gehad en kunnen ze zelf niet goed met hun negatieve emoties omgaan. Als model, moet je hier niet van onder de indruk zijn. Je bent geboekt voor de job en je doet het professioneel. Ook al lacht er die dag niemand in de productie – jouw dag is perfect!

Communicatie en sociale vaardigheden zijn belangrijk voor modellen

Dit vereist dat modellen speciale kwalificaties hebben in communicatie en omgang met mensen. Modellen moeten erg sociaal zijn. Je zult veel gesprekken voeren als je opnames maakt. Veel mensen willen iets van je weten. Sommigen gaan uit eten tijdens de productie. Je ontmoet andere modellen en fotografen. Goede modellen zijn vaak zeer communicatieve mensen. Dit geeft u nog een voordeel: u wordt altijd positief herinnerd door uw klanten. Dit verhoogt de kans op vervolgboekingen en vaste klanten. Een groot voordeel voor u als model.

Professionaliteit onderscheidt modellen voor agentschappen

Vanuit het oogpunt van het agentschap is professionaliteit in het werk en in het dagelijks leven de absolute voorwaarde voor modellen. Aan de ene kant moet je als model een bepaald beeld naar buiten brengen. Je moet jezelf dus niet te veel junkfood voorschotelen (tip: gezonde voeding en beweging) en je moet geen overhaaste opmerkingen plaatsen.

Bij opdrachtgevers, vooral bij grote filmproducties, kijk je niet alleen voor welke opdrachtgevers je al gewerkt hebt. Het is niet ongewoon dat je naam van tevoren gegoogled wordt. Uw eigen profiel (in een blog of op sociale media) moet u altijd laten zien als een sympathiek, veranderlijk persoon. Als model, word je altijd een publiek figuur.

Met name sociale netwerken bieden modellen een uitstekend platform voor promotie. Hier hebben we een paar Instagram tips voor je. Vaardig omgaan met volgers en media is een absolute voorwaarde om model te worden. Meer en meer klanten kijken ook naar het aantal volgers dat je hebt.

Zelforganisatie en onafhankelijkheid in werk en dagelijks leven

De omgang met klanten moet net zo professioneel zijn als uw eigen marketing. Zoals in elke baan zijn stiptheid en vertrouwen absolute vereisten in het leven van een model. Bij de klant en bij castings, moet je altijd een paar minuten van tevoren aanwezig zijn. Als de reis lang is, vertrek dan niet ’s ochtends met de auto, maar misschien de avond ervoor en slaap uit in het hotel. Als het op vluchten aankomt, moet alles heel goed gepland worden. Je koffers moeten perfect ingepakt zijn, je moet alles hebben wat je nodig hebt voor het werk en voor de reis. Je moet onder alle omstandigheden op tijd op de luchthaven zijn, op tijd in het hotel en op tijd en goed uitgerust voor de shoot de volgende dag. Dit vereist een hoge mate van zelforganisatie en onafhankelijkheid van modellen. Modellenbureaus verwachten dit. Daarom is het geen gemakkelijke baan. Het gaat allemaal om onafhankelijkheid.

Afmetingen en eisen op de internationale en nationale modellenmarkt

Modelleren in het buitenland – Internationale klanten vragen om internationale metingen. Als je op de echt internationale catwalks en campagnes van deze wereld wilt staan, moet je dat weten. Deze zijn zo speciaal dat ze weinig speelruimte overlaten. Velen hebben de droom, “hoe word ik model bij Otto”, “kan ik model worden bij H&M”, “Zara”, enz.

Alles moet er hetzelfde uitzien op de modeshow, in de online winkel en in het lookbook!

Mode Internationaal

collecties wereldwijd worden vooraf op een bepaalde maat gemaakt, voor pasmodellen en fotomodellen. Ook bij modeshows is het belangrijk dat tot 20 modellen er harmonieus naast elkaar uitzien. Bij fotoshoots is er net zo vaak een mix van modellen – verschillende maten en afmetingen zouden de harmonie verstoren. Daarom is de grootte van de modellen een beslissende factor. Kleren zien er fijner uit, shows kunnen worden ingeschat, shoots zijn makkelijker te plannen. Dit maakt de organisatie voor fotografen, agentschappen en managers veel eenvoudiger. Deze metingen gelden in de internationale modellenindustrie:

Mode Nationaal

Voor de binnenlandse markten en voor veel reclameprodukties zijn de metingen al wat variabeler. Vrouwen en mannen kunnen tot 2 cm groter of kleiner zijn. De kledingmaat is over het algemeen een 34 of 36, wat ook afhangt van de maat van de vrouw. Als model, moeten vrouwen altijd een slank figuur hebben. U moet niet te veel aan sport doen, want vooral de maten bij de heupen zijn cruciaal. Veel banen staan hier op het spel, ook voor jeansfabrikanten. Voor herenmodellen daarentegen kunt u zowel slank als enigszins sportief zijn. Jullie als mannen moeten atletisch echter niet verkeerd opvatten; te veel fitness of te veel spieren zal jullie modellencarrière schaden. Je moet er altijd voor zorgen dat je een atletisch lichaam hebt, je moet geen bodybuilder worden. In het algemeen is atletisch zijn een belangrijke vereiste voor modellen. Vooral als je voor langere tijd in de industrie wilt werken. Lichamen veranderen, je moet zorgen dat je zo fit mogelijk blijft.

 • Voor mode in het algemeen heupen tussen 87-93 cm (vrouwen)
 • Voor hoge mode: heupen onder 90cm (vrouwen)

Wat als mijn maten anders zijn?

Natuurlijk zijn er ook veel banen in de mode en de haute couture. Een groot deel van de modellenjobs vindt zelfs plaats op het gebied van de reclame. Van de klassieke beeldbrochure voor zakelijke klanten tot commercials voor TV en Youtube Ads. Hier presenteren wij de alle belangrijke voor fotomodellen & curvy modellen. Als uw maten afwijken, kunt u hier tips vinden voor kleine en grote modellen:

Over sportief gesproken… zo ziet een testshoot voor New Faces eruit

Natuurlijkheid en verzorgd uiterlijk

Haar, kapper, nagels, make-up – als model is het altijd belangrijk om er goed verzorgd uit te zien. De A&O voor modellen is natuurlijkheid. Of u nu een vrouw of een man bent, u moet er altijd voor zorgen dat uw haar goed verzorgd is, uw handen en uw voeten moeten dat ook zijn. Je zou mooie tanden moeten hebben. Voor castings of banen, is je natuurlijkheid het belangrijkste. Je mag geen nagels, valse wimpers of extensions gedaan hebben. Je moet ook make-up vermijden. Wat verkoopt is je innerlijke schoonheid, je uiterlijk en je natuurlijke, uiterlijke schoonheid.

Minder is meer: kwaliteit in plaats van kwantiteit voor opdrachten en foto’s

Je moet je kunnen concentreren en exclusief zijn als model! Voor veel modellen is de voorwaarde om model te worden het hebben van zoveel mogelijk shoots, maar dit is niet het geval! U moet altijd aandacht besteden aan uw keuze van klanten en uw keuze van fotografen. Als je bijvoorbeeld als jong model naar 40 verschillende fotografen gaat, zul je veel materiaal hebben voor je modellenportfolio, maar er zal waarschijnlijk ook veel onbruikbaar fotomateriaal bij zitten.

Kwaliteit voor kwantiteit

Veel opnamen zullen dubbel worden gemaakt en je zult stapels foto’s van één set hebben, terwijl je dat niet hebt van bijvoorbeeld sportopnamen. Als model, is het belangrijk om een veelzijdig boek te hebben, dat is waar. Maar kwaliteit gaat boven kwantiteit. Een goed model management zal er altijd voor zorgen dat je voor goede klanten werkt, voor goed geld en dat je model portfolio beetje bij beetje verbeterd wordt bij geselecteerde fotografen. Niemand wordt van de ene dag op de andere een ster, zelfs de grootste topmodellen zijn klein begonnen en hebben zich beetje bij beetje opgewerkt. Je moet je droom om model te worden op dezelfde manier benaderen.

Tussen een modellencarrière, school en universiteit – Zal ik voor altijd model blijven?

Het is belangrijk dat u uw leven goed organiseert en plant. Als het modellenwerk goed gaat, zul je veel reizen. U zult uw vrienden en familie minder zien, maar u zult veel nieuwe mensen ontmoeten. U zult minder van uw thuisland zien en naar nieuwe landen reizen. Het belangrijkste is dat je je niet alleen op jezelf kunt richten: Vrienden, familie en je sociale omgeving zijn belangrijk.

U moet er ook voor zorgen dat u, indien mogelijk, tegelijk met het modelleren begint te studeren. Op die manier bent u ook gedekt voor het geval er iets misgaat in uw carrière als model. Voor iemand die zich slechts op één carrière concentreert, kan die snel voorbij zijn, bijvoorbeeld door een ongeval. Hoe triest het ook is. Als model moet je je daarom altijd op je doelen richten, zodat je jezelf niet verliest in een droom. Modellen zullen lange tijd op de markt blijven.

Er zijn verschillende situaties waarin modellen afvallen of afbreken. Vaak weet niemand wat de jaren zullen brengen. Voor sommigen wordt hun studie belangrijker. Sommigen veranderen van loopbaan omdat ze “meer” willen dan alleen maar een “mannequin” zijn. Veel modellen proberen later te acteren of stappen over naar de media-industrie. Om de overgang voor u te laten slagen, mag u onderweg academische en beroepsopleidingen niet veronachtzamen.

Word een model: Praat met je familie, vrienden en werk hard op school.

Voor nieuwe, jonge modellen is het vooral belangrijk om met hun familie te praten. Nog voor je aan je modellendroom begint en bij modellenbureaus solliciteert, moet je met je ouders of voogden praten. Wederzijds vertrouwen is een absolute voorwaarde voor modellen. Het is altijd belangrijk om steun te hebben uit je sociale omgeving. Van je familie en vrienden. Als je vroeg genoeg over je wensen en doelen praat, vind je altijd wel een manier om school en modellenwerk te combineren. Zij zullen in staat zijn zich aan te passen en met u samen te werken om de beste manier te vinden. Studenten moeten er ook voor zorgen dat zij goede cijfers halen, nog voordat zij aan hun carrière beginnen.

Vooral bij gerenommeerde modellenbureaus zoals CM wordt ervoor gezorgd dat de academische prestaties niet te lijden hebben onder het nieuwe beroep. Natuurlijk heb je als modellenbureau ook de plicht om te zorgen voor het welzijn van jonge modellen. Daarom is het heel belangrijk dat je als model er altijd voor zorgt dat je goede cijfers op school haalt en goed presteert. Dit maakt het ook gemakkelijker om vrijstellingen van school te krijgen.

Interview met CM Head Booker

Casting, reclame & co. in een oogopslag

 1. Uw eerste modelaanvraag
 2. Introductie agentschap – wat u moet weten!
 3. Het interview bij het modellenbureau
 4. Sociale Vaardigheden, Kritische Fotografen en Cliënten
 5. Modellen tussen school, studie, vrienden en familie
 6. Mannen Modellen
 7. Model map
 8. Word een model – kleine onderneming
 9. Haute Couture & Pret-a-Porter
 10. Topmodellen vs nieuwe gezichten
 11. Model worden in het buitenland incl. modeldocumentaire
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie