Schietdag! Het dagelijks leven van fotograaf, visagist en model

Van de catwalk naar de studio voor een fotoshoot en dan snel naar de after-show party van een evenement. Dat is hoe veel mensen zich het dagelijkse leven van een model voorstellen. Maar hoe werkt zo’n dag eigenlijk? Wij geven u een inzicht in hoe een fotoshoot er achter de schermen uitziet – met visagist, fotograaf, model en filmteam.

10 uur – Tijd om te winkelen: Mode in het centrum van Keulen

Oliver Rudolph ontmoet model Marie Dahmen in de stad om kleren te halen voor de komende shoot. Vanwege het reeds vastgestelde concept – in dit geval een beauty shoot – wordt de kleding zorgvuldig geselecteerd. “De focus moet op het gezicht liggen aangezien het een beauty shoot is. Daarom hebben we gekozen voor een trui met een coltrui. Toen, om aan te sluiten bij de huidige metallic trend, gingen we voor een jasje.”

Model Marie’s favoriete look – Outfit van Zara

fotoshooting-model-magazin-outfit-zara-metallik-jacke-pullover

Winkelen, fotograferen, stylen – met modefotograaf Oliver Rudolph in de studio

13:30 – Aankomst studio: make-up en decorbouw

Eenmaal in de studio zetten Oliver en zijn assistent de set op; ondertussen wordt Marie opgemaakt door visagiste Astrid Jerschitz. Op de vraag wat haar geïnspireerd heeft tot het creëren van de make-up look, antwoordt ze: “Het wordt altijd van tevoren met het team besproken. Vandaag zou ik de look omschrijven als fucked up en glam-messy.” We hebben al veel spannende dagen met Astrid beleefd, waaronder de voorjaarsopnames met RTL en Sat1. Na de make-up komt de styling. Als alles op zijn plaats staat, worden de eerste testopnamen in het licht gemaakt. Dan wordt de make-up herzien tot uiteindelijk de eerste look goed is en kan worden geschoten. Marie experimenteert met het licht en de poses. “Ik probeer een zonlichtsfeer te creëren. De schaduwen op het doek geven het gevoel dat de zon door een raam schijnt.”

16:30 – Look 2 is opgemaakt – glamoureus en verfijnd

Terwijl de tweede look wordt opgemaakt, vraag ik visagiste Astrid wat ze zo leuk vindt aan haar baan: “Door mijn baan werk ik elke dag met nieuwe mensen. Ik werk ook graag in een team.” Model Marie is bij ons sinds mei 2015. “In het begin was het vreemd om voor de camera te staan, maar dat veranderde vrij snel in routine.” zegt Marie. Look 2 – glamoureus en geraffineerd – is klaar en de opnames gaan door. Tegelijkertijd neemt het filmteam kleine clips op, die vervolgens worden gemonteerd tot een making-of-video.

19:00 – Setwissel en verfrissing – Sushi in de studio

Tussen het herbouwen van de achtergrond en het doen van de derde make-up look, eten we snel wat sushi om ons te versterken. Dan is het tijd om verder te gaan. Deze keer draagt Marie een retro jaren 90 look. Om 21.00 uur zijn het model, de fotograaf, de filmploeg en de visagiste eindelijk klaar – alles zit in de bus. Zo’n 11-urige werkdag is niet ongebruikelijk. Dan is er nog de beeldverwerking en de montage van de making-of video.

Natuurlijk biedt de mode- en modellenindustrie interessante evenementen, veel nieuwe contacten en spannende shoots. Maar zoals u ziet, zitten er ook vele uren werk achter de glamoureuze verschijning.

 

Laatste shoot met ster make-up artiest Astrid Jerschitz

Astrid Jerschitz is een van de besten in haar vak! Tot haar klanten behoren Lenny Kravitz, Bruce Willis, Shaggy, Dieter Bohlen, Andrea Berg, Vanessa Mai, Sophia Thomalla en Guido Maria Kretschmar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie