Sedcard Shooting: een veelzijdige locatie- en topmodefotograaf

Een koffer vol make-up, een gemotiveerd model, verschillende foto-achtergronden. Voor een sedcard shoot met ons model Katie, werd ons CM Models team aangetrokken tot een locatie in de buurt van de Rijn. In Deutz, op het voorplein van een kantoorgebouw, bevindt zich een veelzijdige locatie die dankzij de verschillende decors perfect is voor een veelzijdige sedcard shoot. Met make-up artiest, fotograaf, model en goed weer kon de shoot beginnen. Michelle vertelt je hoe het er achter de schermen aan toe ging tijdens de opnames.

Sedcard schieten: een winderige start

Het is winderig als ons CM Models team in Deutz aankomt. Onze visagiste Anschi en ons model laten zich hierdoor niet van de wijs brengen en beginnen direct met het opfrissen van de make-up. In onze studio in het Mediapark is de basismake-up al aangebracht, het haar steil gemaakt en zijn de verschillende outfitvarianten uitgeprobeerd. Ons model Katie zal eerst poseren in een brutale, schone outfit: Kort shirt, strakke blauwe jeggings en hoge sandalen, eventueel met een biker-stijl leren jack. Onze fotograaf Oli maakt de eerste testfoto’s. Het weer is goed, de zon komt steeds weer tussen de wolken door. Een snelle borstel van het haar, en we zijn weg.

 

 

Sedcard plicht: Schone plaatjes

Katie poseert voor de eerste foto’s voor een schone, glanzende zwarte muur. Deze locatie in Deutz heeft vele facetten. Onze fotograaf legt uit dat het juist deze veelzijdigheid is die de gekozen locatie zo bijzonder maakt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor verschillende beeldcreaties. Voor een strakke muur, op bankjes in het groen, op futuristische ronde ziteilanden met bomen of op de grote witte trap met uitzicht op de Rijn en de Dom van Keulen. Een nieuwe knipperhoek: voor een spiegelende huismuur of verderop, weg van het voorplein voor een ietwat vuile muur die zeer geschikt is voor schommelende foto’s. Katie loopt op en neer voor de schone muur, de wind waait door haar haren. Ze doet haar best, bijna elk schot is raak. Katie’s intens blauwe ogen schitteren en we zijn opgewonden.

Veelzijdig: van clean & sassy tot sexy & rockend

De wind is gaan liggen, maar het is afgekoeld. De volgende outfit staat op de agenda. Het T-shirt is vervangen door een lange zwarte doorzichtige blouse met lange splitten, de blauwe jeggings door zwarte. Katie verandert om de hoek achter onze reflector. Ze heeft het koud, er vormt zich kippenvel op haar armen, maar ze knarst met haar tanden. Het is belangrijk dat ze dat niet laat merken op de foto’s. Ze gedraagt zich professioneel. Onze visagiste zet oogschaduwpaletten op een muur en zorgt voor kleine haarbandjes. Katie is opgemaakt, haar blauwe ogen geaccentueerd door donkere smokey eyes. Haar haar is tot een sexy manen gedrapeerd door grote en kleine gevlochten vlechten. Anschi doet veel moeite en na 20 minuten zien we het sensationele resultaat, WONDERFUL!

 

 

Grote beeldselectie – veel hoeken

Oli maakt zich klaar om wat portretfoto’s te maken. Katie zit nonchalant op een ziteiland en poseert. Haar uiterlijk is sterk, ze wisselt haar uitdrukkingen op een gecontroleerde manier. Een sensuele blik, een schone blik, een kwade blik – Katie biedt onze fotograaf veel. Oli is tevreden. Een geslaagde opname voor hem, want hij hoeft niet veel aanwijzingen te geven: Katie weet wat ze doet. Passend bij de sexy rocker outfit, begeeft ons team zich naar de boze, stijlvol vieze muur. De zwarte blouse van ons model waait in de wind rond haar slanke benen. De naaktkleurige lippen zijn lichtjes gespreid, de blauwe ogen kijken uitdagend in de lens van de camera. VERSTOREND! Het panorama op de achtergrond is DROAMFUL. De zon schijnt door de wolken, de kathedraal steekt er majestueus bovenuit. Oli knipt en het flitst, de capaciteit van de geheugenkaart is snel uitgeput. De sedcard shoot is een succes. We hebben een grote selectie foto’s vanuit verschillende hoeken & met verschillende poses voor Katie’s verleidingskaart.

 

 

Tenslotte wordt zelfs de fotograaf even naar de lens getrokken. Hij wil een paar kiekjes van zichzelf en zijn muze Katie. Oli doet het goed voor de camera, hij heeft het poseren onder de knie. Een doorslaggevend voordeel voor een fotograaf, omdat hij precies weet wat hij van een model verwacht en ook de poses precies kan overbrengen en demonstreren. Onze make-up artieste pakt haar make-up koffer, borstel voor borstel. Katie trekt snel iets warmers aan. We nemen een snelle test blik op een aantal van de opnamen en zijn verrukt. GOED WERK!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie