Bezienswaardigheden in Milaan: Kathedraal van Milaan, Stadspaleis & Kunst

Bezienswaardigheden in Milaan – Milaan is een van de grootste modehoofdsteden ter wereld Het hebben van een modellenbureau daar is een must voor een model. Als je de stad wilt verkennen tijdens je verblijf in Milaan om model te worden, om bezienswaardigheden zoals de Dom van Milaan of talrijke musea, parken, cafés en modeboetieks te zien, dan moet je zeker dit artikel lezen!

De kathedraal van Milaan: bezienswaardigheid van Milaan

Een van de belangrijkste gebouwen en de op twee na grootste kerk ter wereld na de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan en de kathedraal van Sevilla: de kathedraal van Milaan. Het herkenningspunt van Milaan strekt zich uit in wit marmer over een lengte van 157 m, met het oogverblindende licht dat door prachtig ontworpen ramen van gekleurd glas in het interieur valt. Elke bezoeker van het prestigieuze plein voor de kathedraal is gloeiend van opwinding.

 • Adres: Plaza del Duomo, 20122 Milano MI
 • Openingstijden: ma-zo van 09:00-19:00

Hier bevindt zich de kathedraal van Milaan:

Verken het plein van de kathedraal via Street View:

Castello Sforzesco: prachtig stadskasteel

Aan het Piazza Castello in de beroemde oude binnenstad van Milaan staat het Castello Sforzesco: het prachtige stadskasteel van Milaan. Zeer beroemde namen, zoals Leonardo da Vinci, tot Donato di Pascuccio d’Antonio waren reeds betrokken bij de bouw van het kasteel van Milaan. Het kasteel heeft verschillende prachtige zalen, zoals de Sale Viscontee, waar wisselende tentoonstellingen worden gehouden. In de Sala delle Asse zijn plafondfresco’s van Leonardo da Vinci te bewonderen. Indrukwekkend zijn ook de tinnen torens, die tijdens een rondleiding kunnen worden verkend.

4.6/5.0 (47.310 Google-beoordelingen)

 • Adres: Piazza Castello, 20121 Milano MI, Italië
 • Telefoonnummer: +39 02 8846 3700
 • Openingstijden: ma-zo van 07:00-19:30

Het Castello Sforzesco bevindt zich hier:

Kijk eens rond voor het kasteel en de mooie fontein:

Milaan Kunst Academie: Schilderijen, Kunstwerken & Co.

Als u bijzonder geïnteresseerd bent in musea, mag u een van de belangrijkste kunstmusea niet missen. De uitgebreide collectie schilderijen strekt zich uit van de Middeleeuwen tot de moderne tijd, en u kunt zelfs enkele van de beroemdste kunstwerken uit de kunstgeschiedenis verwachten. Een rondleiding van 2 uur wordt al aangeboden voor een redelijke prijs (vanaf ca. 50€), de toegang kost 10€.

4.7 / 5.0 (17.988 Google-beoordelingen)

 • Adres: Via Brera, 28, 20121 Milano MI
 • Telefoonnummer: +39 02 7226 3230

Hier op de kaart te vinden:

Hier krijg je een 360° zicht in een van de kunstkamers:

Santa Maria delle Grazie: Leonardo Da Vinci’s muurschildering

Typisch voor de laatgotische architectuur is een van de mooiste Italiaanse kerken: Santa Maria delle Grazie. De beroemdste muurschildering van Leonardo da Vinci is hier te zien; ondanks de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog kon deze nog worden gered, maar vooraf reserveren is noodzakelijk.

4.6 / 5.0 (11.085 Google beoordelingen)

 • Adres: Piazza di Santa Maria delle Grazie, 20123 Milano MI
 • Telefoonnummer: +39 02 467 6111

Op de kaart, Santa Maria delle Grazie is hier te vinden:

Viktor Emanuel Passage: chique winkels

Als u in uw vrije tijd tijdens uw reis naar Milaan wilt gaan winkelen, moet u zeker een bezoek brengen aan de beroemde winkelgalerij. De Viktor Emanuel Passage is een van de beroemdste winkelcentra van Europa. Het is echter niet alleen een passage met talrijke adellijke winkels, maar ook een echte bezienswaardigheid op zich. De prachtige gevel en de weelderige binneninrichting maken het tot een echte blikvanger.
4.7 / 5.0 (65.544 Google-beoordelingen)
 • Adres: Piazza del Duomo, 20123 Milano MI
 • Openingstijden: De klok rond geopend

Hier kunt u de doorgang op de kaart vinden:

Teatro alla Scala: Opera House

Een van de beroemdste en belangrijkste operahuizen ter wereld, La Scala in Milaan, in het Italiaans Teatro alla Scala, is een must-see. De Scala van Milaan heeft plaats voor 2.030 toeschouwers. Het is gelegen aan het Piazza della Scala, waarnaar het operagebouw is genoemd.
4.7 / 5.0 (19.015 Google-beoordelingen)
 • Adres: Via Filodrammatici, 2, 20121 Milano MI
 • Geopend: 3 augustus 1778

U kunt het Teatro alla Scala hier vinden:

Triennale di Milano: Kunst en Design

Als u van musea houdt, moet u zeker een bezoek brengen aan de Triennale di Milano, een design- en kunstmuseum in één. Het is gelegen in Parco Sempione in Lombardije in Noord-Italië. Het is gevestigd in het Palazzo dell’Arte, ontworpen door Giovanni Muzio en gebouwd tussen 1931 en 1933.

4.5 / 5.0 (3.428 Google beoordelingen)

 • Adres: Viale Emilio Alemagna, 6, 20121 Milano MI
 • Openingstijden: helaas gesloten wegens de huidige pandemie

U kunt zich het beste oriënteren aan de hand van de kaart:

Naviglio Pavese: Diner aan het kanaal

Als u overdag een ontspannen wandeling langs het kanaal wilt maken om van het mooie weer van Milaan te genieten, mag u de Naviglio Pavese zeker niet missen. Het put zijn water uit de rivier de Ticino, en bovendien is het voorzien van vele restaurants, van goedkoop tot duur.
4.4 / 5.0 (3.133 Google beoordelingen)
 • Adres: Alzaia Naviglio Pavese, 20143 Milano MI, Italië
 • Telefoonnummer: +39 02 667 9131

Hier vindt u het kanaal inclusief restaurants & co:

Corso Como: Luxe winkelstraat

Milaan heeft, overeenkomstig zijn reputatie als mode- en winkelmetropool, talrijke winkelstraten met vaak exclusieve en navenant dure winkels. Corso Como is er ook één van en ligt niet ver van Piazza Gae Aulenti.

4.7 / 5.0 (43 Google beoordelingen)

De winkelstraat ligt hier:

Museo Poldi Pezzoli: Kunstmuseum

Als u een liefhebber van kunst bent, mag u het kunstmuseum “Museo Poldi Pezzoli” niet missen. Het is gelegen in het centrum van Milaan, ongeveer 200 meter ten noordoosten van het Teatro alla Scala. Een groot deel van de collectie gaat terug op de testamentaire stichting van de Milanese verzamelaar Gian Giacomo Poldi Pezzoli.
4.6 / 5.0 ( 1.666 Google beoordelingen)
 • Adres: Via Alessandro Manzoni, 12, 20121 Milano MI
 • Openingstijden: ma-vr van 10:00-13:00 & 14:00-18:00

Hier vindt u het museum:


Biblioteca Ambrosiana: Middeleeuwse Bibliotheek

De Biblioteca Ambrosiana is een beroemde Milanese bibliotheek. De bibliotheek werd genoemd naar de kerkvader Ambrosius van Milaan. De bibliotheek is een van de belangrijkste in Europa voor middeleeuwse geschriften en documenten zoals tekeningen, grafieken en oorkonden.

4.6 / 5.0 (442 beoordelingen op Google)

 • Adres: Piazza Pio XI, 2, 20123 Milano MI, Italië
 • Tickets: 10-17€

U kunt zich het beste oriënteren aan de hand van de kaart:

Culturele verscheidenheid in Milaan

Zoals u ziet, draait alles in Milaan om kunst, cultuur en historische gebouwen. Oude kathedralen en kerken, prachtige stadskastelen, grote galerijen: Als je een fan bent van kunst en architectuur, dan is Milaan de plek voor jou! Maar u kunt ook selfies en Instagram-foto’s maken bij de vele bezienswaardigheden.